Mój ogród - początki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród - początki
Gailardia się bardzo rozsiewa,dlaczego mówisz,że już jej nie masz?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Skalniaczek jest zarąbisty! Masz zadatki na niezłego ogrodomaniaka 
Gratuluję pączusia na liliowcu! Cieszą te pączki! Prawda?

Gratuluję pączusia na liliowcu! Cieszą te pączki! Prawda?
Zbyszku Jest to akacja.
Miriam No właśnie, rozsiewała się bardzo, dlatego chciałem ją przesadzić (całą) i się nie udało chyba, bo uschła. Automatycznie opadła i zaczęły się listki robić brązowe. Może nie czas był na przesadzanie jej.
Anno Dziękuję. Gdzie tam ogrodomaniak...
Pączki na liliowcach bardzo cieszą, a jeszcze na tych liliowcach od Emila...
saro44 Tak, to jest akacja. Bardzo ładnie w tym czasie wyglądała, więc nie mogłem nie zrobić jej zdjęcia.
Życzę miłego i słonecznego dnia.

Miriam No właśnie, rozsiewała się bardzo, dlatego chciałem ją przesadzić (całą) i się nie udało chyba, bo uschła. Automatycznie opadła i zaczęły się listki robić brązowe. Może nie czas był na przesadzanie jej.

Anno Dziękuję. Gdzie tam ogrodomaniak...

Pączki na liliowcach bardzo cieszą, a jeszcze na tych liliowcach od Emila...

saro44 Tak, to jest akacja. Bardzo ładnie w tym czasie wyglądała, więc nie mogłem nie zrobić jej zdjęcia.

Życzę miłego i słonecznego dnia.

Pozdrawiam, Robert.
- piortkowice
- 1000p
- Od: 13 sty 2013, o 11:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Robercie rzeczywiście trzeba przyznać że rękę do kwiatów posiadasz, jak całkiem zaradna gospodyni
Aż trudno uwierzyć że jesteś płcią przeciwną 

- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
Robercie Co ja słyszę kolejne Iryski szykują Ci się do kwitnienia.
To czekam na fotki kolejnych kwitnących Irysków
Szczerze Ci powiem, że Ja pielić to nie lubię a za to kupować i sadzić to tak.
Piękną Gailardię, dalię ,celozje miałeś. Akacja śliczna.
Piękne wspomnienia z zeszłego roku

Szczerze Ci powiem, że Ja pielić to nie lubię a za to kupować i sadzić to tak.

Piękną Gailardię, dalię ,celozje miałeś. Akacja śliczna.
Piękne wspomnienia z zeszłego roku

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Kwiatostan robinii akacjowej rewelacja ale i reszta kwiatów ma swój urok. A co się stało z dalią? Czy nie wykopałeś jej przed zimą?
piortkowice Dzięki. A widzisz, mężczyźni też mają rękę do kwiatów.
Paulii No tak, piękne te wspomnienia, dobrze, że zauważyłem te niewstawiane zdjęcia.
Jutro zapodam zdjęcia irysków, które kwitną u mnie, już dwa rodzaje są, trzeci w połowie.
Ja tak samo, bym nakupował i nasadził, ale chodzić przy tym też trzeba..
Bufo-bufo Dalię wykopałem, miałem jej multum, że chyba w skrzynce się nie mieściło, ale zimy nie wytrzymała, bo pleśń ją zaatakowała, momentalnie bulwy stały się dziwnie miękkie. Tą ze zdjęcia uratowałem jakoś, ale też poszła w ich ślady w przyszłą zimę i straciłem tak dalie.
Piękna pogoda kolejny dzień, lecz wiatr dosyć silny, przewala mi kwitnące irysy, że musiałem kratkę postawić im i się nie kręcą.
Kwitną u mnie już dwa rodzaje irysów, trzeci Wadowiczanin pomarańczowy lada dzień zakwitnie. Jutro wstawię zdjęcia, muszę jakieś dobre ujęcia ich zrobić.
Miłego i pogodnego dnia życzę.

Paulii No tak, piękne te wspomnienia, dobrze, że zauważyłem te niewstawiane zdjęcia.
Jutro zapodam zdjęcia irysków, które kwitną u mnie, już dwa rodzaje są, trzeci w połowie.
Ja tak samo, bym nakupował i nasadził, ale chodzić przy tym też trzeba..

Bufo-bufo Dalię wykopałem, miałem jej multum, że chyba w skrzynce się nie mieściło, ale zimy nie wytrzymała, bo pleśń ją zaatakowała, momentalnie bulwy stały się dziwnie miękkie. Tą ze zdjęcia uratowałem jakoś, ale też poszła w ich ślady w przyszłą zimę i straciłem tak dalie.

Piękna pogoda kolejny dzień, lecz wiatr dosyć silny, przewala mi kwitnące irysy, że musiałem kratkę postawić im i się nie kręcą.
Kwitną u mnie już dwa rodzaje irysów, trzeci Wadowiczanin pomarańczowy lada dzień zakwitnie. Jutro wstawię zdjęcia, muszę jakieś dobre ujęcia ich zrobić.
Miłego i pogodnego dnia życzę.

Pozdrawiam, Robert.
- Mariolcia1962
- 1000p
- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Robercie szkoda ,że te roślinki nie przetrwały , mnie zachwyciła Gailardia . Muszę dopisać do listy na zaś 

Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Gailardia jest śliczna. Dlatego też ją sobie nabyłam, jeszcze jest malutka, ale wierzę w nią.
Niestety, dalie tak mają, że w niekorzystnych warunkach nie są w stanie przetrzymać zimy. Ja co roku ponoszę straty, i co roku...odnawiam kolekcję. Dalie są za piękne, abym mogła z nich zrezygnować. Nawet jak kapryszą.
Niestety, dalie tak mają, że w niekorzystnych warunkach nie są w stanie przetrzymać zimy. Ja co roku ponoszę straty, i co roku...odnawiam kolekcję. Dalie są za piękne, abym mogła z nich zrezygnować. Nawet jak kapryszą.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19

Ładne kolorki petunii

Ale i piękne ujęcie tej akacji

Mariolcia1962 Zawsze mogę je jakoś kupić lub zadobyć się od znajomego. na razie jednak nie mam miejsca na nie, jak znajdę, to je znowu przygarnę.
PEPSI Gailardia nawet jak ją kupiłaś małą, to bardzo szybko się rozrośnie i będzie bardzo ładna.
No tak, dalie są zbyt piękne, żeby z nich zrezygnować. Co roku moim zdaniem każdy ponosi straty ich, ale dokupuje, aby strata była niezauważalna.
anabuko1 Hej.
Dziękuję bardzo. Akacje są bardzo ładne, w tym roku będą świeże jej zdjęcia, więc jeszcze ją zobaczycie tu nie jeden raz.
Zdjęcia wstawię troszkę później, bo słońce jest bardzo "silne", aż po ogrodzie chodzić z aparatem się nie chce.

PEPSI Gailardia nawet jak ją kupiłaś małą, to bardzo szybko się rozrośnie i będzie bardzo ładna.

No tak, dalie są zbyt piękne, żeby z nich zrezygnować. Co roku moim zdaniem każdy ponosi straty ich, ale dokupuje, aby strata była niezauważalna.
anabuko1 Hej.

Dziękuję bardzo. Akacje są bardzo ładne, w tym roku będą świeże jej zdjęcia, więc jeszcze ją zobaczycie tu nie jeden raz.

Zdjęcia wstawię troszkę później, bo słońce jest bardzo "silne", aż po ogrodzie chodzić z aparatem się nie chce.

Pozdrawiam, Robert.
- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Robercie
Jestem jak obiecałam. Faktycznie zadatki, zamiłowanie do ogrodnictwa to Ty masz jak najbardziej. Piękne te Twoje kwiaty. A akacja przepiękna i ten jej czysty kolor bieli. Czuję zapach. Najbardziej utkwił mi ten robocik z drewna. Lubie takie ludziki i nie tylko drewniane. Ja mam Kubę i Maćka z doniczek. Kaczucha też bardzo w moim guście , wygląda jak żywa. Miłego dnia życzę.

- piortkowice
- 1000p
Robercie czekamy na zdjęcia iryskow 

Mirabela
Miło mi, że wpadłas odwiedzić mój wątek.
Dzięki bardzo. Nie tylko jest ludek z drewna, reszta w ogrodzie też przeważnie z drewna, samolocik lubię najbardziej. Zwierzyniec sztuczny taki jak kaczka też jest, kaczusia, ślimak, zające, czy też żaba. No akacja cudnie pachnie, czekam w tym roku na nią.
piortkowice Idę do ogrodu robić zdjęcia. Za niecałą godzinkę powinny być.
Pozdrawiam.

Miło mi, że wpadłas odwiedzić mój wątek.
Dzięki bardzo. Nie tylko jest ludek z drewna, reszta w ogrodzie też przeważnie z drewna, samolocik lubię najbardziej. Zwierzyniec sztuczny taki jak kaczka też jest, kaczusia, ślimak, zające, czy też żaba. No akacja cudnie pachnie, czekam w tym roku na nią.
piortkowice Idę do ogrodu robić zdjęcia. Za niecałą godzinkę powinny być.
Pozdrawiam.

Pozdrawiam, Robert.
- piortkowice
- 1000p
Obejrzą ale nie teraz wstawiaj oczywiście
Ja z Emem na rezonans jadę