Ogródek AGNESS
Re: Ogródek AGNESS
Agusiu, ogród dojrzały i jakiż piękny... kolory jesieni dodają mu tylko jeszcze większej głębi i uroku... latarenki pierwsza klasa - cudnie wpasowały się w otoczenie tarasu.
Pokażesz swoje chorujące rh?
Miłego dnia... deszczowo pozdrawiam, A.
Pokażesz swoje chorujące rh?
Miłego dnia... deszczowo pozdrawiam, A.
- reniuniek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś, uwielbiam twoje ogrodowe migawki
Ślicznie masz skomponowane rabaty!
Miłego dnia.

Ślicznie masz skomponowane rabaty!
Miłego dnia.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Basiu szkoda Twoich zimowitów, jesteś kolejną osobą, która pisze, że na zimowity znaleźli się amatorzy.... muszą być bardzo smakowite dla różnych ogrodowych mieszkańców.....
Gosiu faktycznie teraz żurawki są bardziej widoczne niż w miesiącach letnich, nie tylko jest mniej kolorowych kwiatów, ale i one wspaniale się wybarwiły, są intensywne w kolorach i piękne z daleka przyciągają wzrok
Trzymam za Ciebie kciuki
Martusiu dziękuję, naprawdę bardzo się cieszę, że podoba Ci się u mnie
Aniu a może spróbuj sadzić cebulowe w takich koszyczkach zrobionych z siatki o niewielkich oczkach..... z tego co wiem niektórzy tak robią i mają spokój z amatorami cebul....
Języczka wspaniale wschodzi, bez żadnych problemów, ja wysiewałam zaraz po zebraniu bezpośrednio do gruntu..... można to zrobić i w ten sposób i wczesną wiosną. Może spróbuj w ten sposób, że troszkę nasion wysiej teraz, a część zostaw do wiosny i zobaczysz co ładniej wzejdzie
.... ale myślę, że i jedne i drugie
Dorotko trawy mnie zauroczyły.....wcześniej jakoś były mi obojętne, ale teraz podobają mi się niesamowicie.... Rozplenica to największa trawka w moim ogrodzie, na większe niestety nie mogę sobie pozwolić, ale tę uwielbiam
Troszkę kolorków faktycznie jest, a będzie jeszcze więcej jak zakwitną chryzantemy i marcinki.... coś bardzo się ociągają.....
O Basiu..... widzę, że i Ty wysiewałaś języczkę... ona pięknie wschodzi, prawda???
Aguniu Rh może raczej nie tyle chorują, co po długotrwałej suszy gubią troszkę liści....martwię się, że zrobią się takie ,,drapakowate,, z były takie gęściutkie i piękne....zaraz popatrzę, może na jakimś zdjęciu załapały się w kadr, to pokażę ... jak nie to później zrobię fotki i wrzucę ...
Cieszę się , że podobają Ci się latarenki
na razie jeszcze nie mam czasu wziąć się za zrobienie dekoracji jesiennej z ich użyciem , ale to troszkę zachodu, bo one są ogromne, więc muszę zrobić do nich świece, a to potrwa..... Czas teraz u mnie bardzo wypełniony.... przesiaduję w kuchni i zamykam pachnące słoneczne lato w słoiczki..... Teraz, dzięki przemiłej Forumce Eli
czekają na mnie 2 michy pigwowca i micha derenia do przetworzenia
Ja również bardzo ciebie pozdrawiam
Reniu bardzo mi miło, że podoba Ci się w moim ogródku, to naprawdę cieszy
Teraz kompletnie nie mam czasu, żeby w nim troszkę popracować , a miałam sporo jesiennych planów związanych z przesadzaniem
Ale siedzę w kuchni i zamykam lato w słoiki
Muszę przynajmniej wejść do netu i poszukać krokusów i tulipanków botanicznych, bo to najwyższy już czas ku temu....
Tobie również miłego dnia
Gosiu faktycznie teraz żurawki są bardziej widoczne niż w miesiącach letnich, nie tylko jest mniej kolorowych kwiatów, ale i one wspaniale się wybarwiły, są intensywne w kolorach i piękne z daleka przyciągają wzrok

Trzymam za Ciebie kciuki

Martusiu dziękuję, naprawdę bardzo się cieszę, że podoba Ci się u mnie

Aniu a może spróbuj sadzić cebulowe w takich koszyczkach zrobionych z siatki o niewielkich oczkach..... z tego co wiem niektórzy tak robią i mają spokój z amatorami cebul....
Języczka wspaniale wschodzi, bez żadnych problemów, ja wysiewałam zaraz po zebraniu bezpośrednio do gruntu..... można to zrobić i w ten sposób i wczesną wiosną. Może spróbuj w ten sposób, że troszkę nasion wysiej teraz, a część zostaw do wiosny i zobaczysz co ładniej wzejdzie

Dorotko trawy mnie zauroczyły.....wcześniej jakoś były mi obojętne, ale teraz podobają mi się niesamowicie.... Rozplenica to największa trawka w moim ogrodzie, na większe niestety nie mogę sobie pozwolić, ale tę uwielbiam

Troszkę kolorków faktycznie jest, a będzie jeszcze więcej jak zakwitną chryzantemy i marcinki.... coś bardzo się ociągają.....
O Basiu..... widzę, że i Ty wysiewałaś języczkę... ona pięknie wschodzi, prawda???
Aguniu Rh może raczej nie tyle chorują, co po długotrwałej suszy gubią troszkę liści....martwię się, że zrobią się takie ,,drapakowate,, z były takie gęściutkie i piękne....zaraz popatrzę, może na jakimś zdjęciu załapały się w kadr, to pokażę ... jak nie to później zrobię fotki i wrzucę ...
Cieszę się , że podobają Ci się latarenki

Ja również bardzo ciebie pozdrawiam

Reniu bardzo mi miło, że podoba Ci się w moim ogródku, to naprawdę cieszy

Tobie również miłego dnia

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne jak zwykle zakątki.
Całkiem soczysta zieleń jak na te upały, które były.
U mnie już totalna jesień i gdyby nie róże, to nie byłoby już na co popatrzeć.
Zimowity niestety gdzieś mi przepadły chyba, bo tylko kilka kwiatów jesiennych krokusów się pokazało.
Ładnie uchwyciłaś obrzeże z żurawkami.

Całkiem soczysta zieleń jak na te upały, które były.
U mnie już totalna jesień i gdyby nie róże, to nie byłoby już na co popatrzeć.
Zimowity niestety gdzieś mi przepadły chyba, bo tylko kilka kwiatów jesiennych krokusów się pokazało.

Ładnie uchwyciłaś obrzeże z żurawkami.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Agnieszko te białe o pojedynczych kwiatach kwitną już od dawna , czekam jeszcze na te białe o pełnych kwitach .

- AGNESS
Grażynko w najgorsze upały podlewałam, bo u mnie piaseczek i wysycha błyskawicznie, a i większość roślin już wieloletnich, więc rozrośnięte, duże kępy łatwiej znoszą upały..... ale brak deszczu odczuły, większość kwiatów zdecydowanie krócej kwitła niż zwykle.... Żurawki teraz nabrały już jesiennych kolorków, są bardziej intensywne i barwne niż były przez cały sezon
Geniu piękne są Twoje białe zimowity.... ja mam tylko różowe....
Jakiś czas temu pokazywałam kilka żurawek.... dziś może kilka kolejnych odmian

Geniu piękne są Twoje białe zimowity.... ja mam tylko różowe....
Jakiś czas temu pokazywałam kilka żurawek.... dziś może kilka kolejnych odmian

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Bardzo dobre zdjęcia zimowitów. I nie chodzi tylko o kontrasty, wybarwienie, światło ale o ustawienie aparatu. Kwiaty na tej samej płaszczyźnie co aparat. Kładziesz się na ziemi czy masz regulowany podgląd zdjęcia w aparacie? Teraz dopiero uświadamiam sobie przydatność takiej funkcji.
U mnie niestety Agnieszko typowe osłonki na cebulowe nie sprawdziły się. To "coś" daje sobie z nimi radę. W tym roku spróbuję sadzić w grubszych donicach- zobaczymy.
Agnieszko, Basiu dziękuję za 'instrukcję' siania języczki. Na pewno spróbuję w tym roku.
Agnieszko co to za pięknotka na pierwszym zdjęciu? I na jakim stanowisku rośnie? Bo poszukuję żurawki (żuraweczki lub coś w tym typie) o żółtym wybarwieniu na słoneczne stanowisko.
Agnieszko, Basiu dziękuję za 'instrukcję' siania języczki. Na pewno spróbuję w tym roku.
Agnieszko co to za pięknotka na pierwszym zdjęciu? I na jakim stanowisku rośnie? Bo poszukuję żurawki (żuraweczki lub coś w tym typie) o żółtym wybarwieniu na słoneczne stanowisko.
Aga
ta fotka z języczkami powalająca...wszystko idealnie do siebie pasuje...też tak chcę

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Aguś
Piękne portreciki żurawkowe
solar power bardzo lubię 
A nie wiesz co to za żurwaki na 4 od końca,bo tez takie mam ,ale nie znam nazwy

Piękne portreciki żurawkowe

A nie wiesz co to za żurwaki na 4 od końca,bo tez takie mam ,ale nie znam nazwy

- AGNESS
Jacku cieszę się, że fotki zimowitów podobają Ci się
Niestety nie mam aparatu z regulacją podglądu.... ja po prostu fotografując rośliny przybieram różne dziwne pozycje
Aniu mam nadzieję, że znajdziesz skuteczną ochronę przed zębatymi paskudami.....
Żurawka o którą pytasz to Solar Power.....Rośnie u mnie w półcieniu... wiesz wydaje mi się, że wszystkie o żółtym zabarwieniu są dosyć wrażliwe na ostre słońce... że przypalają się.....
Aniu 11 bardzo się cieszę , że podoba Ci się
Aniu 1 i ja bardzo lubię tę żurawkę
Ta o którą pytasz to Georgia Peach , też bardzo ją lubię, to młodziutka niedawno ukorzeniona. Mam nadzieję, ze w przyszłym sezonie ładnie się rozrośnie...

Aniu mam nadzieję, że znajdziesz skuteczną ochronę przed zębatymi paskudami.....
Żurawka o którą pytasz to Solar Power.....Rośnie u mnie w półcieniu... wiesz wydaje mi się, że wszystkie o żółtym zabarwieniu są dosyć wrażliwe na ostre słońce... że przypalają się.....
Aniu 11 bardzo się cieszę , że podoba Ci się

Aniu 1 i ja bardzo lubię tę żurawkę

Ta o którą pytasz to Georgia Peach , też bardzo ją lubię, to młodziutka niedawno ukorzeniona. Mam nadzieję, ze w przyszłym sezonie ładnie się rozrośnie...
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
DZięki Aguś
Ja tą Georgia Peach też mam niedużą ,trochę zduszona miedzy hostami,,,pewnie na wiosnę ją przsadzę ,bo nie widać jej urody

Ja tą Georgia Peach też mam niedużą ,trochę zduszona miedzy hostami,,,pewnie na wiosnę ją przsadzę ,bo nie widać jej urody

- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Ale Ty jesteś....
Miało być coś brzydkiego, a Ty żurawki pokazujesz?
Moją miłość ogromną?
Piękne sa prawda?
Moja georgia peach właśnie odeszła z tego świata

Piękne sa prawda?

Moja georgia peach właśnie odeszła z tego świata

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Agnieszko
piękne migawki z ogrodu, soczysta zieleń i kolorowe żurawki, cudna języczka...ach jak pięknie u Ciebie..podziwiam i upajam się jednocześnie...
Powiedz proszę ile lat ma Twój ogród?

Powiedz proszę ile lat ma Twój ogród?