Mój ogród na fotografii -część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii -część 5

Post »

Bogusiu ogarnęło Cię szaleństwo "chryzantemowe " ale dzięki temu wciąż masz kolorowo.
W moich stronach rdest Auberta juz ma zmrożone liście i kwiaty a Twój nadal kwitnie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie kochani w kolejny piękny, słoneczny dzień ;:168
Obiecuję dzisiaj wstawić nową porcyjkę kolorowych jeszcze zakątków w moim ogrodzie.
Wczoraj odkrywałam w nim wiele zaskakujących widoków ....np. kwitnące kępy bratków , stokrotek , nagietek...nie wspomnę o bujnej, zielonej,soczystej trawie, którą zamierzam dzisiaj potraktować kosiarką. Wczoraj sadziłam jeszcze kilka drzewek / różnych/ wzdłuż swojej drogi/ brzozy , tuje, sosny..po 2szt.

Marzenko!/ sosenki/ :wit ...wpisuję do kajecika...jeśli tylko będą, do posyłam wiosną siewki naparstnic / wraz z innymi/...do Twojego siedliska. Sadzonki szałwii powabnej wiosną mogę Ci przysłać. ;:168
Dorotko!71 :wit ;:168 ...rozkoszuję się jeszcze pięknem letnio- jesiennych widoków.
Agniesiu!/ aguniada/...cieszę się,że milo spędziłaś czas w moim ogrodzie. ;:168
Michale!/ darmokot/ ;:180 ...bo tu na zachodzie jest...moja mała Hiszpania ;:306 ;:306 ;:306
...widoki jeszcze faktycznie urzekające i nie zwiastujące nadejścia zimy. Chryzantemki oczywiście ...podeślę wiosną patyczki... ;:108
Andrzeju!/any/ :wit ...przykro mi,ze już nie możesz oglądać tych cudownych kolorów jesieni.
Zapraszam zatem do mojego ogrodu nacieszyć oczy...przed zimą.Multum nowych siewek, różnych kwiatów nie przywołują jeszcze do mnie myśli o tej nielubianej przeze mnie porze roku...raczej widok ten przypomina o wiośnie...niż kończącej się jesieni. ;:108
Eluniu!/ElleBelle/ ;:168 ...jednym słowem jesteśmy szczęściarami, że dane jest nam oglądać jeszcze takie widoki i doświadczać wrażeń letnio- jesiennych. :heja
A czy szałwia z przesłanych przeze mnie sadzonek zakwitła u Ciebie?
Pozdrawiam serdecznie!
Krysiu!/ christin_krysia/... :wit ;:167 ...w tym nawale prac letnio- jesiennych , zgubiłyśmy się. miło mi ,że jesteś ponownie. ;:168 Zakochałam się w chryzantemach , są cudowne i tak długo cieszą swoim widokiem.Rdest Auberta ...szaleje , przyrosty niesamowite...chyba go wyeksmituję w inne miejsce ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu będę bardzo, bardzo wdzięczna za siewki naparstnic i szałwi oraz za inne rośliny. Naparstnice chcę wykorzystać na rabatach różanych jako wypełnienie. Ostatnio robiłam taką jedną koło swojego starego domu.
U Ciebie w ogóle jesieni nie widać, u mnie już nawet dąb zaczął tracić liście i tak z połowa juz spadła. Grabię pakuję w worki a potem do kominka. Trzyma ciepło rózwnie dobrze jak drewno brzozowe. Potem popiół na kompostownik i po problemie. Same liście dębowe są problematyczne, bo rozkładają się bardzo długo i prosto na kompost się nie nadają.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Bogusiu :wit
Piękne kwitnienia,i piękne kolorki jesieni ;:108
a chryzantemki masz śliczne ;:215
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wróciłam szczęśliwa z ogrodu...to był fantastyczny dzień...
Marzenko! Aniu! wiosną wyślę.Pracując dzisiaj w ogrodzie zastanawiałam się...czy to jesienne...czy wiosenne porządki. W słońcu 28C...nieprawdopodobne..opaliłam się.
Liście z orzecha ładuję do kubłów jako pozostałości po segregacji.

Dzisiejsza jesień utrwalona na fotografii

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Bogusiu Twój ogród po raz kolejny zachwyca oko ;:oj Masz śliczne chryzantemy w tej swojej Hiszpanii :D Najbardziej w dalszym ciągu podoba mi się droga do domu, taka jak z bajki, jakby za zakrętem jakaś cudowna kraina się kryła, albo chociaż smok....albo nawet mumiowaty bocian :wink: W której części ogrodu masz transformator? Pisałaś o nim kilka razy ale na zdjęciach go nie widać, albo jest tak sprytnie ukryty 8-)
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Cudowna złota jesień żeby nie jesienne kwiaty i barwy na drzewach to normalnie lato ;:215 Kobea kwitnie mi teraz lepiej niż latem a szałwia niebieska nie kwitła ale rośnie a ta różowa zakwitła i zginęła a widzę że u Ciebie jeszcze kwitnie to nie wiem ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Bogusiu ;:196 Cudna jesień w Hiszpanii ;:215 ;:215
chryzantemy - prześliczne ;:333 ;:333
Ogólne zdjęcia przepiękne - trudno znaleźć słowa żeby to wszystko opisać ;:138 ;:138 ;:138
pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michale!...wierz mi...że za zakrętem tej tajemniczej brzozowo- leszczynowej drogi ...można jeszcze spotkać mumiowatego bociana ;:306 O gałązkach chryzantem będę pamiętała...spróbuję je ukorzenić wiosną.Posyłam serdeczności! ;:180
Eluniu! ;:168 ..zgadza się ....wczoraj robiąc porządki w ogrodzie....momentami przemykało przez myśl...jakby to było porządkowanie wiosennne a nie jesienne. Temp 27C w słońcu....a ma być jeszcze cieplej.
Wierzę,ze różowa szałwia po przekwitnięciu wysiała się i wiosną będziesz miała nowe sadzonki . Fioletowa natomiast może przetrwa jako sadzonka i od korzenia wiosną "odbije". Z roku na rok mam jej coraz więcej...zdobi ogród do późnej jesieni. Ta , która przekwitła i wysiała się ma juz przebarwiające się listki. Kwiatki ona ma niepozorne , niezbyt ciekawe...ozdobą ogrodu są przebarwiające się listki.
Tereniu!/ TerDob/...gdyby jeszcze basen z wodą, ;:306 przy tych wysokich jesiennych temperaturach, nie trzeba byłoby mi odbywać podróży do ciepłych krajów. Zadowoliłabym się swoim
"rajem na ziemi"....przyjemne z pożytecznym...zadbałabym o ogród ...i zrelaksowałabym się ;:108
Chryzantemki od Ciebie też niektóre kwitną...głównie białe...wstawię fotki wieczorem .
Z tych moich sporych, rozrośniętych krzaczków wiosną przyślę Ci gałązki. OK...a w ogóle to wiosną będę chciała je ukorzenić..chciałabym je posadzić w wielu mejscach mojego ogrodu.Pozdrawiam serdecznie ;:168
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Bogusiu, temperatury jak nad Morzem Śródziemnym, 27-28', nic tylko zamiast drogich wczasów za granicą tylko sobie pobyt u Ciebie rezerwować :wink: . Stokrotki i inne kwiaty jak wiosną a nie jesienią wyglądają. Michał słusznie zauważył, że fajną masz Hiszpanię u siebie ;:108
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

W Twoim pięknym ogrodzie brakuje mi jeszcze grzybów,a może są :?: :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Bogusiu ;:196 Jesteś kochana - już się cieszę i z góry dziękuję :tan :tan
Pozdrawiam i czekam na zdjęcia ;:168
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko!... nigdy nie pociągały mnie wczasy zagraniczne w myśl zasady"cudze chwalicie, swego nie znacie". Oczywiście zwiedziłam sporo, ale wycieczkowo i to mi wystarcza. ;:168
Grażynko!...grzybki tez są....pod daglezjami maślaczki ...a wczoraj na łączce w sosnowo - swierkowej osłonie znalazlam 2 rydze...poprzednie lata bywało więcej...jednego roku pod brzózkami był kozak. ;:196
Tereniu!/TErDob/...obiecałam zdjęcia ...ale od wtorkowego wieczoru do dzisiaj rana miałam niespodziewanych gości. Ogród był odsunięty na boczne tory...ubolewałam.Zaraz śmigam z aparatem aby utrwalic jeszcze co nieco z tej cudownej jesieni. Zapowiada się kolejny ciepły, słoneczny dzień.
W tej chwili 14C ;:168
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

bwoj54 pisze:od wtorkowego wieczoru do dzisiaj rana miałam niespodziewanych gości
:wink: to samo ja zrobię - miałem już jutro jechać na Pomorze, ale chyba będzie to w poniedziałek - muszę ... odpocząć
wrócę za tydzień ...
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Bogusiu ;:196 to ja zapisuję się na sadzonki szałwii... :)
...o matulu jak tu ładnie... to jeszcze masz namiastkę lata w swoim raju... :)
a marcinki nie miały Twoje mączniaka? moje dorwały ...
..a kobea zakwitła mi tylko 4kwiatkami... ;:131
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”