Zielone pokoje - królestwo Ibrakadabry, cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielone pokoje - królestwo Ibrakadabry, cz. 3

Post »

.....zagubiłam się w tym szaleńczym tempie....ale jestem i pozdrawiam....lubię bywać w tych Twoich pokojach....
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Liczę na jesienno-świąteczne kocie aranżacje:)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jagi, a zdradzisz jakie to 12 róż zapraszasz do siebie? ;:65
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Wiedziałam, że Wicek to wyjątkowo inteligentny i sprytny kot i proszę - nauczył się sam ściągać lejek ;:306
Wysiadywania u weterynarza współczuję, szczególnie jak pogoda piękna i chciałoby się wykorzystać w ogrodzie ostatnie chwile lata. Ranka już zagojona? Ja oczywiście także czekam na jesienne kompozycje z kotami. Kaszubskie kocionki dużo urosły, ciekawe, co porabia najmniejszy zaginiony... mam nadzieję, że w dobrym zdrowiu.

Jak zwykle Jagi, dużo i ciekawie się u ciebie działo. Spotkanie z Forumkami - bezcenne! Z Flizofem myślę, że też, czuję, że ten człowiek ma wiele ciekawych rzeczy do opowiedzenia.

Dolarowa rabata prezentuje się pięknie, nad losem conic uroniłam łezkę i swoją zostawię tymczasowo w donicy, a nuż strzeli jej do tego zielonego łba, żeby się brzydko postarzeć? A tak, będę ją mogła okręcić ładniejszą stroną do widza :wink:

Donoszę, że u ulubionego ogrodnika obejrzałam jabłoneczki balsamina i zapadła decyzja o zakupie wiosną. Miejsce gdzie stanie donica przy tarasie też już wybrane i zarezerwowane. Tylko muszę poczytać, jaką smacznę i dekoracyjną odmianę wybrać. Przy okazji kupiliśmy czarną porzeczkę szczepioną na pniu, posadzimy ją w miejsce krzaka czerwonej, z wykopaniem którego walczyliśmy wczoraj. Przy czym krzak to pikuś, ale te łany podgarycznika wkoło, ojojojoj! I zmieszczą się tam jeszcze sadzonki maliny Polan, przywiezione z zaprzyjaźnionego wrocławskiego ogródka. Łasuchy z nas, nie da się ukryć :;230
A twoja gruszeczka jest śliczna, dojrzała już?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No i jesteś kolejną osobą, którą zgubiłam.
Ale już nadrobiłam zaległości.
A że mnie nie było kiedy pokazywałaś rewoluje na rabacie z Conicami pozwól, że zapieję z zachwytu.
Zdecydowanie korzystniej wygląda teraz to miejsce. Nabrało lekkości. Iglaki przytłaczały.
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

O Jaguś jak u Ciebie miło, mimo że Wicuś niedomaga ;:168 uściski od cioci B. i kumpla Jędruli z dalekiej szkieletczyzny.
Big Purple w porannej rosie...- przecudnej urody, nic tylko patrzeć...patrzeć i podziwiać...jak wszystko w tym bajecznym ogrodzie ;:167
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Magda30
500p
500p
Od: 10 sie 2013, o 23:32

Post »

Puk,puk można pozwoliłam sobie obejrzec twój ogród piękny cudo szczerze gratuluje i pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Jagódko :) masz taki klar w ogrodzie, że jak się napatrzę , to mi od razu ochota do roboty się zbiera. :lol:
A tak poważnie, za Twoim przykładem porządkuję brzegi rabat. Teraz pogoda jest taka, że aż się chce w ogrodzie pracować.
Nie za gorąco, w sam raz, tak , jak lubię. Na Renk chciałabym się wybrać i jeśli już się tam wybiorę , to raczej z rana w sobotę, tak około 10-tej. Ale jedno mnie przeraża, że znowu coś mi w łapki wpadnie i znowu będę miała problem, gdzie to posadzić. :;230 A z kolei , tak o "suchym pysku", czyli bez zakupionej roślinki , to jakoś tak nie wypada. ;:306
Może znowu uda się nam spotkać. ;:304
:wit
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witam z nosem na kwintę ;:174.
Mogę walczyć z robactwem, z grzybami, z jałowością gleby i z czym tam jeszcze, nie tracąc nadziei, że moja walka przyniesie pożądany efekt, ale nie z suszą :evil:. Z nią przegrywam na każdym froncie. Jestem maksymalnie zniechęcona, nie chce mi się nawet wychodzić i patrzeć na żółknący przedwcześnie ogród. Jutro wybywam na trochę i już się boję, co zastanę po powrocie, czy w ogóle będzie jeszcze co fotografować... Niech to licho ;:199.

Odpowiem na Wasze miłe wpisy i zilustruję je fotografiami róż, które jeszcze kwitną, bo nie wiem, jak będą wyglądały pojutrze...

Leszczyno, dzięki za przywołanie mnie do porządku. Mam Twój wątek w ulubionych, a kiedy u Ciebie byłam ;:14. Poprawię się...
Dla Ciebie Big Purple. Piękna róża, ale przyjechała do mnie w lipcu już zarażona plamistością i nóżki ma gołe.

Obrazek

Asiu-Asma, jeśli nie popadnę w kompletne ogrodowe zniechęcenie, wywołane koszmarną suszą, i nie zamienię ogródkowania na, dajmy na to, papieroplastykę albo lepienie z plasteliny, coś się pewnie da zrobić...
Tobie dedykuję Avalona, którego uwielbiam.

Obrazek

Oczywiście, Robaczku, że zdradzę. Mało tego, poproszę Cię o opinię wobec mojego wyboru, zarówno na tak ;:333, jak i na tak ;:222.

A to róże, które mam zamiar zamówić:
* Garden of Roses do uzupełnienia szpaleru,
* Chopin lub Nina Renaissans, dla uspokojenia róż czerwonych
* dwie Astrid Graffin von Hardenberg, bo piękne
* Clair Marshall,bo ma kolor fuksji i ożywi białą stronę rabaty
* J.W. von Goethe, bo doda mocnego fioletu i uspokoi drugą stronę rabaty
* Lion's Rose,
* Kosmos,
* Parky,
* Great N-E Rose,
* Marjorie Marshall,
* Elfe

Te jasne pójdą w różne miejsca, bo jasnych mi mało.
Któreś będą towarzystwem dla Novalisa, jak myślisz, które byłyby najlepsze?
Liczę na Twoje życzliwe podpowiedzi.
W podarku Geisha.

Obrazek

Witaj, Megi, Twój faworyt, Wicuś, chyba został przez coś ugryziony i to coś złożyło jajo w ranie, które ujawniło się pod wpływem antybiotyku, wzbudzając zdumienie pani wet :shock:. Przez to rana nie chciała się goić i zrobiła się dość głęboka. Goi się wreszcie, ale to potrwa. A Wicek, niby chodząca łagodność i słodycz, ale swój spryt posiada ;:306. Najpierw darł się wniebogłosy po drodze do lekarza, ale teraz łasi się do mnie, jakby chciał wyrazić swoją wdzięczność. Wzrusza mnie, bo raczej tak się nie zachowywał.
Z forumkami spotykać się lubię pasjami, ale z Filozofem o roślinach tylko jadalnych można porozmawiać. A tych nie uprawiam. Ale za to rozmowy z nim o życiu i świecie...
Dolarowa rabata będzie jeszcze lepsza, kiedy pożegnam kolejne coniki. Twoja jest młodsza, do brzydkiej starości jej jeszcze daleko, dlatego spokojnie możesz ją obracać ;:306.
Coś mi się nie chce wierzyć, że wyhodowałaś u siebie podagrycznik.
Krzaczki na pniu, to bardzo dobre wyjście, no i nie trzeba kucać, żeby coś skubnąć, jabłoneczka też. Ja mam tylko taki agrest. Gruszki jeszcze niejadalne. Czekam...
Czyli we Wrocławiu się było? Z malinami uważaj, rozłażą się...
Dla Ciebie buziaki i L.D.Braithwaite.

Obrazek

Hej, Margo, nie ma mowy, żeby się zgubić na dłużej, przypomnę się ;:306.
Dzięki za uznanie, te świerki istotnie porosły, jak stodoły i porobiły się zwaliste. Grunt, to podjąć uchwałę, potem już samo leci i jest miejsce na nowe pomysły. A po 13 latach miały prawo się znudzić, prawda?
Dla Ciebie Bonica, też ma już sporo lat, ale nie nudzi się.

Obrazek

Dzięki, Basiu i Tobie i Jędruli. Oni z Wickiem nawet podobni, tyle, że na moim jakby dłuższe futro ;:218.
A ogród? Niestety w tej diabelnej suszy brzydnie w oczach, już nawet więdnie dereń syberyjski, który niby gniotsia, nie łamiotsia ;:219. Boję się, że jeszcze trochę i bajecznym go nie nazwiesz... Ale póki co, dzięki ;:180.
Żebyś Ty wiedziała, jak ta szkieletczyzna jest mi bliska ;:224.
Tym razem dla Ciebie purpurowy Ascot.

Obrazek

Witaj, Magdo, "Mazowiecka Pyzo" ;:100.
Jak mi miło, że nawiedziłaś zielone pokoje i podobało Ci się ;:180. Zaglądaj, zapraszam.
A to na zachętę dla Ciebie, Parole, róża o olbrzymich kwiatach.

Obrazek

No widzisz, Krysiu, Ty masz chęć do działania, a mnie ona opuszcza ;:219. Ta susza mnie dobija i sprawia, że nie chce mi się już z nią walczyć. A wycinanie zeschłych badyli i codzienne grabienie opadłych liści, kiedy lato jeszcze trwa, wcale zabawne nie jest...
Co do RENKA, może przyjmijmy wstępnie sobotę, godz.10.00, mnie ten termin odpowiada. Zobaczymy, co na to inni. Spotkanie powinno się udać.
A zakupy? Zawsze możesz poprzestać na kawce i kromce chlebka ze smalcem ;:306.
Artemis, z dedykacją dla Ciebie ;:196.

Obrazek

A dla wszystkich moich miłych gości moja ulubiona rusałka ceik.

Obrazek

Dziękuję i pozdrawiam - Jagi
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Jaguś-dziękuję za Avalona ;:196 Czuję się wyróżniona :wink:

Posyłam do Ciebie deszcze ;:17 sio ,do Jagi ogródka!podlewać ino nie przesadzać!Ma być akurat,co by ostatnie piękne kwiatki nie padły od nadmiaru tego dobra ;:108
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Jagódko - u mnie na Kaszubach wczoraj padało i to nawet dość konkretnie, bo kałuże na drodze jeszcze rano widziałam, a u Ciebie?
Odrobiłam kilkustronicowe zaległości i dowiedziałam się o Wicusiowych problemach zdrowotnych.
Wygłaskaj kiciusia ode mnie a tekże Szuwarka i Ibrę ( żeby im smutno nie było)
Czytam, że umawiacie się w Renku. Ja wybieram się do Lubania. Muszę dokupić dwie trawy i mam nadzieję, że będą sadzonki truskawek a mój L chce czereśnię. Może ktoś z forumków się wybierze...
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Wicus pozdrowienia od Gacka

"Stary trzymaj się"

Obrazek

Biegne czytać wątki bo mam małe opóźnienie na Twoim wątku.

Pozytywego wieczoru i jutrzejszego dzionka :wit
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jagi, ambitne plany różane na jesień ;:173
Z przyjemnością podzielę się uwagami na temat tych, co mam:

* Garden of Roses - pewniak, zdrowiutka i długo trzymająca kwiat, kompaktowa i pachnąca, ale to wiesz ;:196
* Chopin - ma skłonności chorobowe, mączniak go uwielbia. Kwitnie obficie, ale musisz zaplanować dla niej sporo miejsca bo to olbrzym. Kwiaty ogromne i pachnące, w pączku żółte, z czasem waniliowe....kwitnie do zimy.
* Nina Renaissance - nie mam, ale jeśli to siostra Liny R., to polecam. Lina jest bardziej biała, kwiat bardzo trwały, zdrowa. Pokrój wyprostowany, ok. 120 cm. Dla uspokojenia róż czerwonych chcesz kremik czy biel? Jeśli krem to Kosmos będzie idealny, Lions też. Zależy jakie czerwone będziesz uspokajać :lol:
* "dwie Astrid Graffin von Hardenberg, bo piękne" - ;:173 Posadź je min. 50 cm od siebie, pokrój wyprostowany, ale krzewi się nieźle na boki. Zdrowa i czarująca odmiana.
* Kosmos, Lion's Rose - wydaje mi się, że obie pasowałyby do Novalis'a. Względnie Parky albo Great N-E Rose, ale te znam tylko ze zdjęć. Lions u mnie choruje, ale ma ADR i uchodzi za pewniaka, może się rozkręci. Byłaś w ogrodzie 100 róż Ani i widziałaś co Lions potrafi ;-)) Novalisem też pewnie zaraziłaś się u niej? :lol: Mnie ten truposz nie rusza, ale z białym będzie bardziej do strawienia 8-) Kosmos mam i chwalę sobie, zdrowy i ma śliczne kwiaty, pachnące.

Zobacz jak bajecznie prezentuje się w Rosarium Europa w duecie z Rosenfee:

Obrazek

Obrazek

* Elfe - mam ją zbyt krótko, żeby coś więcej napisać, ale jest zdrowa cały sezon i kwitła kilkoma kwiatami. Ma ciemnozielone, błyszczące liście, bardzo to lubię u róż. Ponoć słabo zimuje, dobrze ją okryj, a odwdzięczy się trwałymi kwiatami w kolorze wanilii z limonkową poświatą ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Jaga, co do soboty-jeszcze nie wiem.
Dam znać na pw lub tel. Bardzo bym chciała pogadać.
Powiem w tajemnicy (bo róż już w tym sezonie nie kupuję ;:170 ), że na mojej liście jest kilka z twojej.
Mnie osobiście Chopin nie zachwyca. Zdrowa, kwitnie, ale żeby podziwiać muszę wejść na taboret ;:306
Ogonki wymiziaj, a Wicusia szczególnie.
Suszą się frasujesz bidulko ;:168 .
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Magda30
500p
500p
Od: 10 sie 2013, o 23:32

Post »

Bardzo dziękuje za róże są piękne ,zresztą jak cały twój ogród ,moja droga to takich ogrodów jak innych forumowiczów i oczywiście twój jest bardzo daleka ja dopiero pierwszy rok ale będę zaglądac do ciebie na pewno pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”