W stronę słońca -
- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W stronę słońca -
Reniu, zazdroszcze ci tych jaskółek, kurczaczków
. Widzę,że jestes kolekcjonerką irysów, masz juz tyle kolorów. Ja dopiero nakręcam sie na te kwiaty i nie wiem co wybrać: brudkowe, syberyjskie, japońskie, a może te niskie ( są oznaczone literami i zapomnialam jak to było). Co byś mi doradziła, jako bardziej doświadczona w uprawie?

- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Reniuś fajne zdjęcia. Kurczaki jak malowane i onne żyjątka też wiedzą jak zapozować 

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Reniu zazdroszczę Ci kurczaczków ale może ja też się doczekam - może za rok! Jaskółeczka w sweterku cudna!
Za parę miesięcy będziemy zbierać owoce róży !
Pozdrawiam cieplutko!
Za parę miesięcy będziemy zbierać owoce róży !
Pozdrawiam cieplutko!
- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Reniu przyszłam i ja Cię odwiedzić
widzę że jesteś wszechstronna i śliczne kurczaczki
piękne kwiaty masz a na dodatek smakołyki pieczesz
.
Jakim cudem ta jaskółka siedzi w jakimś sweterku?

piękne kwiaty masz a na dodatek smakołyki pieczesz

Jakim cudem ta jaskółka siedzi w jakimś sweterku?

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Reniu miłego dnia.U mnie pagoda nie sprzyja pracą ogrodowym ...po prostu leje.
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Witam Was dziewczynki
dzień dzisiaj pochmurny - czekam na deszczyk a tu i no chmury,chmury i coś pokropić nie chce.Chcę przekopać i wyrównać skalniak zmiany na nim zrobić na całego
Kasiu zaraz poszukam zdjęć moich maluszków to zobaczysz te drugie kurczaczki
Jonatanka Oj ogródeczek nie taki zadbany
niestety na rabatki wkradł mi się perz!!!
toczę walkę z nim tylko niestety za sucho jest i przekopanie ogródka zostawiłam na póżniej - czekam na deszczyk ...
Byna oj tam kolekcjonerka
właśnie poszukuje jeszcze kilka jakiś kolorków to wtedy by dopiero było kolorowo
Iryski są na prawdę pięknymi kwiatami bardzo je lubię no ja u siebie mam jak się nie mylę wszystkie bródkowe staruszki właśnie przeszły "odnowę" bo już zaczynały mi słabo kwitnać i też tak zmarniały odrobinę.Mam nadzieję że na wiosnę pięknie zakwitną liczę na to!!
Chociaż właśnie jest jeden problem z tymi bródkowymi jak są wysokie a przyjdzie jakaś wichura to przeważnie wszystkie leżą
trzeba je podpierać kijkami chociaż czasami miałam takie przypadki że i kijek nie pomógł i biedactwo leżało pęknięte
Właśnie przez to teraz poszukuję takich odrobinę mniejszych mam tam dwie odmiany niskich i właśnie z wiatrem dobrze sobie radzą i zarówno pięknie kwitną niż te wysokie.
Chociaż Ci powiem że jak spotkam jakieś wysokie o ładnym kolorze to chyba i tak się skuszę na nie haaahaa
będę liczyć na to że jak będzie pora kwitnienia irysów to się obejdzie bez jakiś strasznych ulew i wichur i spokojnie sobie będą kwitły ... polecam iryski!!!
Asta czasami aż żałuję że nie noszę ze sobą aparatu
takie piękne ujęcia zwierzaków by można zrobić a tu cóż.Ostatnio miałabym okazję liskowi zrobić
ale nim wygramoliłam telefon tak tylko jego kitę zobaczyłam chociaż tak nie pewnie się oglądał i spoglądał na Mnie może sceneria mu się nie spodobała chciał gdzie inndziej sesję sobie zrobić a Ja głupia za Nim nie poszłam haaahaa
Marysiu zaraz Ci pokażę czarnego łobuza tzn.łobuzy bo ich aż czarnych 3 mam - pingwiny normalnie haaahaa
jeszcze takich jaj nie widziałam żeby z takiego jaja czarne wyszły
Skorpion tym sweterkiem jest moja rękawiczka na mojej łapie
jakoś się tak złożyło że zapomniałam jej do zdjęcia schować,a też chciałam szybciutko sesję zrobić jaskółce i ją wypuśćić niech sobie lata
Jonatanka Leje u Ciebie? no a u Mnie przed chwilką coś po kropiło jak ksiądz kropidłem i na tym koniec. To dmuchaj tam dobrze niech trochi deszczu również do Mnie przyleci

Kasiu zaraz poszukam zdjęć moich maluszków to zobaczysz te drugie kurczaczki

Jonatanka Oj ogródeczek nie taki zadbany

Byna oj tam kolekcjonerka

Chociaż właśnie jest jeden problem z tymi bródkowymi jak są wysokie a przyjdzie jakaś wichura to przeważnie wszystkie leżą

Chociaż Ci powiem że jak spotkam jakieś wysokie o ładnym kolorze to chyba i tak się skuszę na nie haaahaa

Asta czasami aż żałuję że nie noszę ze sobą aparatu

Marysiu zaraz Ci pokażę czarnego łobuza tzn.łobuzy bo ich aż czarnych 3 mam - pingwiny normalnie haaahaa

Skorpion tym sweterkiem jest moja rękawiczka na mojej łapie

Jonatanka Leje u Ciebie? no a u Mnie przed chwilką coś po kropiło jak ksiądz kropidłem i na tym koniec. To dmuchaj tam dobrze niech trochi deszczu również do Mnie przyleci

- reniusia20
- 1000p
Na sam początek zdjęcia kurczaczków ( tych najmniejszych ) ale tych czarnych to wcale nie widać !
Ja nie wiem zlewają mi się z otoczeniem haaahaa...

No coś tu lepiej widać - nie ma jak zajadać jajo

mieczyk przy zachodzie słońca

Róża pnąca ...

Dalia

A tu coś domowego - aloes ościsty zakwitł ( 4 sztuka kwitnie )

Miłego dnia

No coś tu lepiej widać - nie ma jak zajadać jajo

mieczyk przy zachodzie słońca

Róża pnąca ...

Dalia

A tu coś domowego - aloes ościsty zakwitł ( 4 sztuka kwitnie )

Miłego dnia

- gosiaczek12a11
- 500p
- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
U forumowiczki Dorotki śliczne maleństwa u ciebie też a ja tak zazdroszczę w pozytywnym tego słowa znaczeniu 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Reniu ale cudaczki te czarnulki! Ciekawa jestem jakie będą jak podrosną (zamawiam zdjęcia!)
Aloes świetny! widziałam takie kwiatki ale nie wiedziałam że tak ładnie kwitną
Ślicznie u Ciebie!
Aloes świetny! widziałam takie kwiatki ale nie wiedziałam że tak ładnie kwitną

Ślicznie u Ciebie!
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Reniu ja swoim kurką nie daję jajeczek żeby nie dziobały potem jajek.Na początku dawałam skorupki i jajeczka i miałam wszystkie jajeczka w dziurki.Ale maluszki śliczne.
- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Śliczne kurczaczki ale się zajadają a to z wylęgarni czy z mamą kwoką?
,aleos kwitnie
nie widziałam
,aleos kwitnie

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
-
- 1000p
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
Ale pięknie ten aloes kwitnie i ja mam ale u mnie nie kwitnie,
w tym roku wystawiłam je do ogrodu.

- reniusia20
- 1000p
Witam Was dziewczynki w ten pochmurny dzień
Chyba coś w nocy kropiło bo trawa mokra ale ziemia nadal sucha i no na pierwszy rzut oka wygląda na mokrą ...
Gosiu oj tam oj tam
Marysiu dobrze foteczki będę robić czarnulką no i pozostałej bandzie haahaa
będę dodawać na FO.Ciekawe co to z Nich będzie ile kokoszek a ile kogutów???
A może ktoś zna jakiś sprawdzony sposób jak u kurcząt odróżnić czy to będzie kogut czy kokoszka? hmm....
Marysiu aloes ma takie fajne dzbanuszki na tej swojej łodydze chociaż nie pachną to i tak ładnie wyglądają.Szkoda że tamtym nie zrobiłam zdjęcia bo 3 mi kwitły prawie w tym samym czasie a ten teraz nieśmiało zaczyna
...A może chcesz sadzonkę? Powinnam mieć na wiosnę jak wypuszcza
Joasiu właśnie też tak szłyszałam że jajek tzn.skorupek nie powinno się dawać kurą bo póżniej jajka mogą niszczyć i też nie daję.Ale maluchą daje jajeczko z czasem przestanę im dawać.Tym większym już daję makaron chociaż coś nie chętnie go jedzą tak i no i no,ale za jajem to ohhh jak wcinają!
ale i tak od samego rana prawie do wieczora latają po podwórku kwoka już za nimi nie nadąża haahaa
Stasiu kurczaczki z pod kwoki jak to niektórzy mówią.Jedna ma 2 a druga właśnie te 5
ale właśnie myślę dokupić kilka nawet takich jednodniowych i podrzucić do tej piątki tylko się zastanawiam czy kwoka je przyjmie?
hmmm...
Kasiu niczym się nie martw! U Mnie tak bywa że czasami co 2 lata kwitnie ( nie wiem od czego to zależy ) jak się nie mylę to te dwa okazy to dopiero w tym roku mi pierwszy raz zakwitły.
Ja je trzymam na oknie od strony południowej,ale jednego musiałam przenieść bo chyba za bardzo słońce mu dopiekało i listki zaczeły mu podsychać
ale widzę że rośnie...
Zakwitnie Ci za rok - zobaczysz!!!

Chyba coś w nocy kropiło bo trawa mokra ale ziemia nadal sucha i no na pierwszy rzut oka wygląda na mokrą ...
Gosiu oj tam oj tam

Marysiu dobrze foteczki będę robić czarnulką no i pozostałej bandzie haahaa

A może ktoś zna jakiś sprawdzony sposób jak u kurcząt odróżnić czy to będzie kogut czy kokoszka? hmm....
Marysiu aloes ma takie fajne dzbanuszki na tej swojej łodydze chociaż nie pachną to i tak ładnie wyglądają.Szkoda że tamtym nie zrobiłam zdjęcia bo 3 mi kwitły prawie w tym samym czasie a ten teraz nieśmiało zaczyna

Joasiu właśnie też tak szłyszałam że jajek tzn.skorupek nie powinno się dawać kurą bo póżniej jajka mogą niszczyć i też nie daję.Ale maluchą daje jajeczko z czasem przestanę im dawać.Tym większym już daję makaron chociaż coś nie chętnie go jedzą tak i no i no,ale za jajem to ohhh jak wcinają!

Stasiu kurczaczki z pod kwoki jak to niektórzy mówią.Jedna ma 2 a druga właśnie te 5

Kasiu niczym się nie martw! U Mnie tak bywa że czasami co 2 lata kwitnie ( nie wiem od czego to zależy ) jak się nie mylę to te dwa okazy to dopiero w tym roku mi pierwszy raz zakwitły.
Ja je trzymam na oknie od strony południowej,ale jednego musiałam przenieść bo chyba za bardzo słońce mu dopiekało i listki zaczeły mu podsychać

Zakwitnie Ci za rok - zobaczysz!!!

- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Reniusia , podesłałam Ci na maila ofertę irysów do obejrzenia. Może cos wybierzesz i mi doradzisz.
Rozpoznawaniem płci u kurcząt zajmują sie sekserzy, niestety nie wiem jak w domu to zrobić na 100%. Kiedy troche podrosną, to koguciki będą miały większe grzebyki i piórka na kuperku zaczną się układać w ogonek. Koguciki będą wieksze i będą miały masywniejszą budowe. Ale oglęgnie napisalam. Sumując albo będzie kogucik albo kurka. 

- reniusia20
- 1000p
Grażynko zaraz zabieram się do oglądania irysków
Hehe wszystko okaże się z czasem,oby były kurki chociaż kogucik też by mógł być ( ostatecznie )
nie wiem jak tylko obecny kogut zniesie konkurencje haaahaaa
będzie się działo!

Hehe wszystko okaże się z czasem,oby były kurki chociaż kogucik też by mógł być ( ostatecznie )