W stronę słońca -

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W stronę słońca -

Post »

Reniu, zazdroszcze ci tych jaskółek, kurczaczków ;:167 . Widzę,że jestes kolekcjonerką irysów, masz juz tyle kolorów. Ja dopiero nakręcam sie na te kwiaty i nie wiem co wybrać: brudkowe, syberyjskie, japońskie, a może te niskie ( są oznaczone literami i zapomnialam jak to było). Co byś mi doradziła, jako bardziej doświadczona w uprawie?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Reniuś fajne zdjęcia. Kurczaki jak malowane i onne żyjątka też wiedzą jak zapozować :D
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Reniu zazdroszczę Ci kurczaczków ale może ja też się doczekam - może za rok! Jaskółeczka w sweterku cudna!
Za parę miesięcy będziemy zbierać owoce róży !
Pozdrawiam cieplutko!
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Reniu przyszłam i ja Cię odwiedzić :wit widzę że jesteś wszechstronna i śliczne kurczaczki
piękne kwiaty masz a na dodatek smakołyki pieczesz ;:333.
Jakim cudem ta jaskółka siedzi w jakimś sweterku? ;:oj
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Reniu miłego dnia.U mnie pagoda nie sprzyja pracą ogrodowym ...po prostu leje.
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Witam Was dziewczynki ;:196 dzień dzisiaj pochmurny - czekam na deszczyk a tu i no chmury,chmury i coś pokropić nie chce.Chcę przekopać i wyrównać skalniak zmiany na nim zrobić na całego ;:224
Kasiu zaraz poszukam zdjęć moich maluszków to zobaczysz te drugie kurczaczki :D
Jonatanka Oj ogródeczek nie taki zadbany ;:306 niestety na rabatki wkradł mi się perz!!! ;:134 ;:134 toczę walkę z nim tylko niestety za sucho jest i przekopanie ogródka zostawiłam na póżniej - czekam na deszczyk ...
Byna oj tam kolekcjonerka ;:131 właśnie poszukuje jeszcze kilka jakiś kolorków to wtedy by dopiero było kolorowo :tan Iryski są na prawdę pięknymi kwiatami bardzo je lubię no ja u siebie mam jak się nie mylę wszystkie bródkowe staruszki właśnie przeszły "odnowę" bo już zaczynały mi słabo kwitnać i też tak zmarniały odrobinę.Mam nadzieję że na wiosnę pięknie zakwitną liczę na to!!
Chociaż właśnie jest jeden problem z tymi bródkowymi jak są wysokie a przyjdzie jakaś wichura to przeważnie wszystkie leżą ;:174 trzeba je podpierać kijkami chociaż czasami miałam takie przypadki że i kijek nie pomógł i biedactwo leżało pęknięte ;:185 Właśnie przez to teraz poszukuję takich odrobinę mniejszych mam tam dwie odmiany niskich i właśnie z wiatrem dobrze sobie radzą i zarówno pięknie kwitną niż te wysokie.
Chociaż Ci powiem że jak spotkam jakieś wysokie o ładnym kolorze to chyba i tak się skuszę na nie haaahaa ;:306 będę liczyć na to że jak będzie pora kwitnienia irysów to się obejdzie bez jakiś strasznych ulew i wichur i spokojnie sobie będą kwitły ... polecam iryski!!! ;:303
Asta czasami aż żałuję że nie noszę ze sobą aparatu ;:223 takie piękne ujęcia zwierzaków by można zrobić a tu cóż.Ostatnio miałabym okazję liskowi zrobić ;:177 ale nim wygramoliłam telefon tak tylko jego kitę zobaczyłam chociaż tak nie pewnie się oglądał i spoglądał na Mnie może sceneria mu się nie spodobała chciał gdzie inndziej sesję sobie zrobić a Ja głupia za Nim nie poszłam haaahaa ;:306
Marysiu zaraz Ci pokażę czarnego łobuza tzn.łobuzy bo ich aż czarnych 3 mam - pingwiny normalnie haaahaa ;:306 jeszcze takich jaj nie widziałam żeby z takiego jaja czarne wyszły :;230
Skorpion tym sweterkiem jest moja rękawiczka na mojej łapie ;:306 jakoś się tak złożyło że zapomniałam jej do zdjęcia schować,a też chciałam szybciutko sesję zrobić jaskółce i ją wypuśćić niech sobie lata :tan
Jonatanka Leje u Ciebie? no a u Mnie przed chwilką coś po kropiło jak ksiądz kropidłem i na tym koniec. To dmuchaj tam dobrze niech trochi deszczu również do Mnie przyleci :D
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p

Post »

Na sam początek zdjęcia kurczaczków ( tych najmniejszych ) ale tych czarnych to wcale nie widać ! ;:306 Ja nie wiem zlewają mi się z otoczeniem haaahaa...

Obrazek

No coś tu lepiej widać - nie ma jak zajadać jajo ;:306

Obrazek

mieczyk przy zachodzie słońca

Obrazek

Obrazek

Róża pnąca ...

Obrazek

Dalia

Obrazek

A tu coś domowego - aloes ościsty zakwitł ( 4 sztuka kwitnie ) ;:167

Obrazek

Miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

U forumowiczki Dorotki śliczne maleństwa u ciebie też a ja tak zazdroszczę w pozytywnym tego słowa znaczeniu ;:170
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Reniu ale cudaczki te czarnulki! Ciekawa jestem jakie będą jak podrosną (zamawiam zdjęcia!)
Aloes świetny! widziałam takie kwiatki ale nie wiedziałam że tak ładnie kwitną ;:63
Ślicznie u Ciebie!
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Reniu ja swoim kurką nie daję jajeczek żeby nie dziobały potem jajek.Na początku dawałam skorupki i jajeczka i miałam wszystkie jajeczka w dziurki.Ale maluszki śliczne.
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Śliczne kurczaczki ale się zajadają a to z wylęgarni czy z mamą kwoką?
,aleos kwitnie ;:oj nie widziałam
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Ale pięknie ten aloes kwitnie i ja mam ale u mnie nie kwitnie, ;:185 ;:185 w tym roku wystawiłam je do ogrodu.
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p

Post »

Witam Was dziewczynki w ten pochmurny dzień :wit
Chyba coś w nocy kropiło bo trawa mokra ale ziemia nadal sucha i no na pierwszy rzut oka wygląda na mokrą ...
Gosiu oj tam oj tam ;:224
Marysiu dobrze foteczki będę robić czarnulką no i pozostałej bandzie haahaa ;:306 będę dodawać na FO.Ciekawe co to z Nich będzie ile kokoszek a ile kogutów??? ;:65
A może ktoś zna jakiś sprawdzony sposób jak u kurcząt odróżnić czy to będzie kogut czy kokoszka? hmm....
Marysiu aloes ma takie fajne dzbanuszki na tej swojej łodydze chociaż nie pachną to i tak ładnie wyglądają.Szkoda że tamtym nie zrobiłam zdjęcia bo 3 mi kwitły prawie w tym samym czasie a ten teraz nieśmiało zaczyna ;:224 ...A może chcesz sadzonkę? Powinnam mieć na wiosnę jak wypuszcza :D
Joasiu właśnie też tak szłyszałam że jajek tzn.skorupek nie powinno się dawać kurą bo póżniej jajka mogą niszczyć i też nie daję.Ale maluchą daje jajeczko z czasem przestanę im dawać.Tym większym już daję makaron chociaż coś nie chętnie go jedzą tak i no i no,ale za jajem to ohhh jak wcinają! :;230 ale i tak od samego rana prawie do wieczora latają po podwórku kwoka już za nimi nie nadąża haahaa ;:306
Stasiu kurczaczki z pod kwoki jak to niektórzy mówią.Jedna ma 2 a druga właśnie te 5 :D ale właśnie myślę dokupić kilka nawet takich jednodniowych i podrzucić do tej piątki tylko się zastanawiam czy kwoka je przyjmie? ;:218 hmmm...
Kasiu niczym się nie martw! U Mnie tak bywa że czasami co 2 lata kwitnie ( nie wiem od czego to zależy ) jak się nie mylę to te dwa okazy to dopiero w tym roku mi pierwszy raz zakwitły.
Ja je trzymam na oknie od strony południowej,ale jednego musiałam przenieść bo chyba za bardzo słońce mu dopiekało i listki zaczeły mu podsychać :( ale widzę że rośnie...
Zakwitnie Ci za rok - zobaczysz!!! :tan
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Reniusia , podesłałam Ci na maila ofertę irysów do obejrzenia. Może cos wybierzesz i mi doradzisz. ;:196 Rozpoznawaniem płci u kurcząt zajmują sie sekserzy, niestety nie wiem jak w domu to zrobić na 100%. Kiedy troche podrosną, to koguciki będą miały większe grzebyki i piórka na kuperku zaczną się układać w ogonek. Koguciki będą wieksze i będą miały masywniejszą budowe. Ale oglęgnie napisalam. Sumując albo będzie kogucik albo kurka. ;:306
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p

Post »

Grażynko zaraz zabieram się do oglądania irysków :D
Hehe wszystko okaże się z czasem,oby były kurki chociaż kogucik też by mógł być ( ostatecznie ) :;230 nie wiem jak tylko obecny kogut zniesie konkurencje haaahaaa ;:306 będzie się działo!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”