Kasiu ,śliczne i ciekawe te białe kwiatuszki z czerwonymi kuleczkami,czy będzie ich dużo na tej roślince czy tak okazjonalnie ??
Niedośpian ma bardzo dekoracyjne listki,a klonik super, czekam na rozwinięcie mojego pąka.
Gratuluje maluchów w skrętniku, moja dorosła Justa padła, dobrze że wcześniej posadziłam listek
Śliczne peperomki i niedośpian, a klonik świetne ma te wąsiki
Klerodendron super - wygląda bardzo ciekawie i egzotycznie
Tośmy się dobrały i obie skrętnikowe dzieciaczki pokazały
Marysiu i Kasiu dzięki wielkie za odwiedziny
Klerodendron na kilku gałązkach ma te pączusie i mam nadzieję że pokarze ich więcej,nigdy nie widziałam go na żywo więc nawet pojedyncza gałązka by mnie ucieszyła
A dziś przywiozłam kilka kwiatków od teściowej jak obfoce to pokarze
mniodkowa pisze:Skrętnikowe dzieci skrętnikowe dzieci
A żebys ty wiedziała jak ja sie cieszę
Dorotko ja klerodendrona....bardziej po naszemu szczęślina, poznałam niedawno,teściowa go kupiła na targowisku ale żółkł i w ogóle chciała go wyrzucić...to ja przygarnuje od niej takie wszystkie co mają iść do kosza i tak oto moje nowości
I tak młode storczyki chyba cymbidium ...ponoc ma być bordowe ale zakwitło dawno temu raz i już nie chce, może u mnie zmieni zdanie.I malusie dendrobium...białe.
Śliczny różowy fiołek...te obok też od teściowej...u niej się tak ładnie mnożą.
I kaktus gigant ...nie mam pojęcia jak się nazywa,stał niepodlewany rok i dopiero ostatnio dostał wody to może zakwitnie
I mam jeszcze młode różowe dendrobium od koleżanki .
Kasiu piękne nowości Mnie też od jakiegoś czasu marzą się storczyki, ale ceny w sklepach troszkę odstraszają. Może za niedługo znów będą w Biedronce, to może sobie sprawię
Szczęślin jest po prostu bosssski Jak się patrzy na taki kwiatuszek, to buźka uśmiecha się ze szczęścia - stąd może ta nazwa
Kiedyś lipki rosły u mojej cioci, ale to mgliste wspomnienie z mojego dzieciństwa. Spore już są, to pewnie niedługo zakwitną Chętnie sobie przypomnę wygląd kwitnącej roślinki.