Ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród

Post »

Witajcie kochani
Romku postaram sie je wykurzyć z działeczki ale jak nie pomoże to pójdę twoim sposobem i postaram sie je złapać.

Milenko na łace u mnie też dużo stokrotek, przypominam sobie lata dziecięce jak robiłam z kolezankam wianki. O stokrotki sie nie pytałam ale wydaje mi się że sa wielkowetnie.

Renatko (reniusia20), Milenko dzień zleciał bardzo wolno w pracy ale juz po 17 to tak szybciutko. Posadziłam parę roślinek (jałowców) i sie zmęcyłam, jednak po zimie już nie ta kondycja a może człowiek sie już starzeje ;:oj

Julianko dziękuję za przepis ;:196 Czy czosnek zalewasz gorącą wodą czy zimną. Opryskujesz powstałym specyfikiem nie rozcięczasz go? Czy mozna nim podlewać bukszpamy, tuje ?

Renatko (reniuniek) jka Twoje żurawki? Czy cos im się stało? Nornic nie mam ale mam plagę z krety oj i cieżko wytępić ale cały czas wirzę że uda mi sie je zmiechecić do mojego ogrodu.
Myślałam o bylinach kwitnacych latem najlepiej niskich.

Alu postaram się jak zrobic zdjecie jak najszybciej. Dzisiaj już trochę padnęta jestem a jeszcze jutr czeka mnie sadzenie.

Pozdrawiam wszystkich i przesyłam moc ;:168 i ;:196
Miłego wieczoru życzę a jutro ;:3 dnia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja podałam na mszyce i mączniaka ten przepis.Te 2główki czosnku należy zmiażdżyć lub zmiksować i zalać 2l zimnej wody, odstawić na 2dni od czasu do czasu mieszając.Potem dolać jeszcze 1l zimnej wody, rozmieszać. Można przecedzić na drobnym sitku i opryskiwać albo nieprzecedzonym podlewać, można dodać jeszcze napar z suszonej szałwii.Ja stosowałam ten oprysk na róże . Oprysk stosować jak nie pada. Jak chcesz możesz opryskać iglaki , na pewno im nie zaszkodzisz, możesz trochę rozcieńczyć. ;:196
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Sylwuś,czytam,że już trochę zmęczenie cię dopadło.Miłego dzionka ci życzę i dużo ;:3 .U mnie świeci od rana :)

Pozdrawiam Ania :D
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
deszczowymaj
200p
200p
Od: 9 sty 2013, o 21:42

Post »

Hej Sylwuś :wit Dużo ;:3 Ci przesyłam.U nas w Gdyni upały ;:oj co za pogoda...płata nam figle,ale lepsze to,niż śnieg :lol:
Joanna
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34

Post »

Hejka Sylwuś :wit ! Widzę, że ostro już zaczęłaś sezon :lol: . To fajnie, będzie co oglądać :wink: . Pozdrawiam serdecznie ;:196 .
deszczowymaj
200p
200p
Od: 9 sty 2013, o 21:42

Post »

Hejka :wit Kochana,gdzie się podziewasz :?: czyżby nadmiar prac ogrodowych Cię pochłonął :?:
Joanna
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Cześć :wit
Moje żurawki żyją, kanały nornic zniszczyłam i mam nadzieje, że nie wrócą :evil:
Niskie byliny.....może dzwonki, jest ich dużo gatunków i długo kwitną, są jeszcze ostróżki, ale one z tych wyższych, kwiaty mają piękne, kwitną dwa razy.
Miłego piątku ;:196
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Sylwuniu chyba ostro wzięłaś się za robotę ,co zajrzę to nie ma Cię .Ja porobiłam trochę do południa a potem zaczęło padać i figa z makiem ;:196
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

O widzęże kogoś prace ogrodowe wciągły na dobre! :;230
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

:wit dziewczyny
Dużo pracy mam a mało czasu, jeszcze róż nie zdołałam posadzić licze że jutro pogoda pozwoli to zrobie więcej. Zmykam wieczorkiem postaram sie być .
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Witaj Sylwunia,czytam że i Ty zapracowana jesteś jak ja :heja ,ale już niebawem odpoczniemy :wit
Awatar użytkownika
andrea
100p
100p
Od: 14 lut 2013, o 17:32

Post »

Uff w końcu udało mi się przebrnąć przez cały wątek.

Witaj Sylwio :wit wpadłam z rewizytą
pozdrawiam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=63419" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sylwuś jednym słowem jesteś mocno zapracowana .Tylko ja mam na razie luzik .Jak robotnicy zejdą potem dopiero sie zacznie zasuwanie ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

:wit jeszcze raz
Julianko dziękuję za przepis. Napisz mi jeszcze czy stosujesz go zapobiegawczo czy jak już sie pojawia mszyce?

Aniu (anias1 ) już jest lepiej ze zmęczeniem ale brakuje mi czasu. Też tak masz?

Joasiu (deszczowymaj) dziękuję za słoneczko, wczoraj taki piękny dzień że sie nie chciało siedzieć w pracy a dzisiaj zimo i popołudniu deszczowo.

Kasiu -(jarzebinka82) pora najwyższa zabrać sie za ogród. Wczoraj przywieżli nam ziemie i cały dzień tato przewoził na miejsce gdzie ma powstać rabatka na podwyższeniu z roślinkami i kwiatami.

Renatko (reniuniek) dobry pomysł z dzwonkami, kupię nasionka i posieję. Też mam nadzieję ze nornice nie wrócą a ja walczę z kretami i jest remis.

Ewuniu ( ewa_rozalka) pracuję od 9 do 17 to jak przyjadę do domu to już mało czsu mi zostaje na prace w ogrodzie. Modlę sie żeby jutro było ładna pogoda to bym trochę jeszcze posadziła rośłinek. Ewuni jeszcze róże nie posadzone.

Renatko (reniusia20) wciągneły żebyś wiedziała :tan

Jadziu (e-babcia) pracuje się ale jeszcze tyle do zrobienia ;:174 a pogoda dzisiaj po 17 dużo zrobić nie dała :evil:

Andreo cieszę sie ze zawitałaś do mnie:) Mam nadzieję że było przyjemnie.

Jadziu (JAKUCH) właśnie odpoczywaj i nabieraj sił do dalszej pracy. a jak spisuja się robotnicy?

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i przesyłam ;:196 - ( każdej) :)
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Sylwuś,czytam,że jesteś zapracowana.Ja też powiększyłam swoje rabatki,urobiłam się strasznie ale jestem zadowolona.

Pozdrawiam Ania :D
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”