Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Post »

U ciebie faktycznie duzo tego bialego jeszcze :roll: u mnie leza resztki a dzisiejsze slonce calkiem roztopi koncowke - tyle ze zimno jest brrr
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj w zimowy poranek :D Przybiegam się witać, bo ja prawie zza płota ( Świecie).Zauroczyły mnie Twoje zwierzaczki, pogoda ducha, humor i pomysł na życie. Trzymam kciuki za Twój ogród ;:333
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonka Najważniejsze, że Pani zadowolona ;:196

Danuś, wierzby są tez moją miłością :D Psy cieszą się ze wszystkiego, ten typ tak ma :lol:

Miłka można sadzić co się chce, ale piach bardzo ogranicza te możliwości niestety. Ale jak już będę miała nawadnianie i stworzy sie odpowiedni mikroklimat jak urosną krzewy, stanowiące osłonę przed wiatrem i mrozem, to wtedy poszaleję z plamami koloru w postaci różnych dalii, kocimiętki, traw .... Białe zdjęcia są może fajne, ale zimą nie wiosną ;:65 Też czekam z utęsknieniem na zieleń i kolor.

Aniu, faktycznie z Solca robi się niezłe kółko. Ale tereny wokół Solca też są piękne.

Jule u nas zima w pełni. Ma to oczywiście swój urok, ale mimo wszystko czekam na ciepełko i brak śniegu.
PEPSI, witam serdecznie sąsiadkę zza górki ( Strogród ) i dolinki ( Gruczno). Cieszę się, że mi kibicujesz. Zapraszam częściej :D

U nas słońce w pełni ;:3 Oczywiście gruba warstwa śniegu nie topi się jakoś szczególnie spektakularnie, ale powolutku znika. Bardzo powolutku. No cóż, mamy 23 marca, prace ogrodowe wg. Wielkiego Planu miały być w pełni rozruchu a tymczasem... niby "tyż piknie" ale jednak wiosnę wolę w postaci saute, bez pierzynki :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dookoła lilaka rosną krokusy, tulipany, stokrotki, macierzanki i szafirki.... wiosenne kolorki aż w oczy razi prawda? :lol:
Obrazek

I moja porażka wysiewowa, czyli pleśniejące krążki torfowe. Jednak jestem tą osobą, która musi dać zarobić sklepom ogrodniczym i kupować gotowe sadzonki. I nawet nie ubolewam nad tym, bo wiem od zawsze, że po to są profesjonaliści żeby takim jak ja ułatwić życie swoja wiedzą, możliwościami i doświadczeniem. Ostatni raz dałam się namówić na sianie czegokolwiek, bo nie potrafię i już. Koniec kropka.

Pietruszkę i majeranek jakoś powybierałam z innych "zgniłków", czyli zmarnowałam, "tylko" 3/4 wysiewów :wink:
Obrazek

lawenda już zaczyna pleśnieć :oops:
Obrazek

lobelie też
Obrazek

Moja hodowla parapetowa, dzisiaj odkryta żeby słoneczko nieco przesuszyło pleśń
Obrazek

Jarmark ma to wszystko w nosie i leży sobie w solarium, czyli w cieple słoneczka grzejącego przez szyby :wink:
Obrazek
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Jarmark wie co dobre, ja przy -10 piłam kawkę na tarasie, ;:3 życzenie Piotrusia. ;:173
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Iguś, ja dzisiaj też to zrobiłam :heja Za murem, w słoneczku jest naprawdę miło i na termometrze pokazuje +8, czyli na kawkę w sam raz ;:108
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

U mnie obecnie -5, i chyba cieplej nie będzie ;:185
Słodkie masz sierściuch i domowe i podwórzowe ;:138 ;:138
Zasiewy rzeczywiście nie wyglądają dobrze, wyrzuć te z pleśnią ,może spróbuj jeszcze raz , nasyp zwykłej ziemi :wink:
Zdjęcia okolic piękne :roll:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Magda a wietrzylas te swoje krazki? I jak podlewalas? ja sciagam okrycie jak tylko wykielkuje, nie trzymam pod przykryciem jak juz cos wyszlo - jezeli wschodzi nie rowno, to wyciagam te ktore juz wykielkowaly a reszta zostaje. A podlewam tylko nalewajac wode do pojemnika, nigdy nie podlewam od gory na krazek - u mnie plesni nie bylo a krazkow mialam sporo.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Madzia, zdjęcia zimowe bajeczne! Choć tego białego mam powyżej uszu, na Twoich zdjęciach wygląda naprawdę malowniczo ;:180
Przykro mi z powodu niedanego eksperymentu - myślę, że problemem jest to co pisze Jula, u mnie też są regularnie wietrzone i nic nie pleśniało. Zioła jednak wyglądają dobrze, wzmocnią się i będziesz miała mini-ogródek ziołowy w donicach ;:168
Kawki na tarasie dzisiaj nie piłam, ziiiiimny wiatr mnie wypłoszył ;:219
Miłego weekendu :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Torfowe wynalazki są wrażliwe na nadmiar miłości: zasusz to co jeszcze masz tak solidnie i powysadzaj do zwykłej ziemi i do zwykłych doniczek: ja tak uratowałam dużą część lobelii i parę heliotropów. A na przyszłość się nie zniechęcaj tylko siej w tradycyjny sposób i najwcześniej w połowie marca: tak mi wychodzi z obserwacji własnej :wink: Siewy własne mają doskonałe właściwości terapeutyczne..właśnie przepikowałam kilkadziesiąt malutkich nerymbergii i czubatek.. na uspokojenie skołatanych nerwów i ogólne wyciszenie działa lepiej niż pół dnia w pozycji lotosu :)
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Magda trafilem do Ciebie po sznurku od justyna_gl i nie zaluje.
Masz zdefiniowane zamierzenia a co najwazniejsze masz styl. Jestes romantyczna i robisz ladne zdjecia.
Pozytywnie zazdroszcze Tobie przestrzeni i widokow, będę Twoim gosciem.

Czekam na kolejne zdjecia i aby potwierdzic nadchodzaca wiosne przesylam Tobie opowiastke :heja

Rudy kocur z trudem przebijający się przez zaspy, z wysiłkiem odrywając swoją zmrożoną męskość od lodu, krzyczy na całe gardło:
- No żesz jasna cholera, gdzie?! Pytam was - gdzie jest ta zapyziała wiosna, w dupę jeża? Co za posrany kraj!
Gdzie dziewczyny, przebiśniegi, świergolenie skowronków?! Choćby ćwierkanie wróbli, choćby krakanie wron - gdzie to kurde wszystko jest?!
A odwilż kiedy wreszcie przyjdzie? Śnieg z nieba nawala, jakby im tam w górze kompletnie palma odbiła...
A niby ponoć wiosna już jest... Tia ja, łgarstwo i oszustwo na każdym kroku, dżizajs!

A ludzie, słysząc kocie krzyki, uśmiechają się do siebie i mówią łagodnie:
- Słyszysz jak się drze? Wiosna idzie... kotów nie oszukasz maja instynkt !
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kochana zima w twoich terenach wygląda malowniczo ` ;:180
Aerały niewydeptane, psiaki szczęśliwe.
Tamuś pozdrawia Jarmarka z kabiny obok :wit

Byle do wiosny ;:168
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Śliczne widoki i bardzo kolorowo - będę wpadać częściej jeśli pozwolisz :)
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Kasiu, zimno u nas bardzo, ale na szczęście słonce świeci. Wyrzuciłam spleśniałe krąż. Może resztę uratuję.

Jula, nie wietrzyłam :oops: To wiele tłumaczy ;:223 Dzięki za rady.

Kasiu, zdjęcia może i bajecznie obrazy prezentują, ale żeby w marcu?! Odnośnie krążków już napisałam powyżej, mój błąd bo nie wietrzyłam. Teraz już są otwarte i suszą się na słońcu. A kawka na tarasie w marcu zgodnie z planem zimowym, musi być, choćby kubek przymarzał do dłoni :lol:

Pat, jak patrzę na Twoje sukcesy to dla mnie jest ogromna mobilizacja. I masz rację, że te zapomniane maja się lepiej :D Oczywiście teraz już będę pamiętała, że trzeba wietrzyć a nie kisić pod przykryciem. Dobrze, że chociaż ziółka mają się nieźle ( tfu, tfu)

Januszu,
witam serdecznie i dziękuję za miłe słowa :wit Opowiastka cudna :lol:

Aga, koty też już w łebki dostają od siedzenia w domu. Nie żeby od razu były jakoś szczególnie niewybiegane, ale widzę, że chłoną każdy promień słońca. A pomysły maja coraz głupsze ;:224

Aniu
, witam i zapraszam :wit

Razem jakoś przetrwamy do lata, bo na wiosnę już nie liczę ;:209
Mam zaakceptowany plan nawadniania już na 100% :heja Teraz tylko ekipa fachowców musi zacząć planowe prace, które właśnie miały się kończyć i już mogą robić u mnie :lol: Z lekka się prace poprzesuwały.
Byłam na szopingu roślinnym i nic.... No po prostu rośliny w sklepach to obraz nędzy i rozpaczy. Widać od razu, że są przemarznięte i funkcjonują tylko dzięki "prochom". Nie kupiłam nic kompletnie. Może dzisiaj po południu, bo mam wielki głód zakupowy :lol:

Pozdrawiam serdecznie i byleby do piątku.

Chłopcy z ferajny :wink:
Obrazek
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Magduś, piękne miejsce do mieszkania-nawet zima (której wszyscy mamy dość) prezentuje się nienagannie o tej porze roku :lol:
Świrki uśmiechnięte, a koty mocno znudzone. U mnie zupełnie odwrotnie, wiesz :!: :;230
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Madziu kocia ferajna ;:333
Wysmyraj za uszkiem ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”