Uprawy stacjonarne czyli podręczne zieloności

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Uprawy stacjonarne czyli podręczne zieloności

Post »

Zakupy kochana..sa powalające..ale tym Stefkiem to mnie dobiłas..ja miałam chwilę radości na posiadanie swojego..niestety ...został łysy badyl..., który pocięłam na kawałki i maniacko staram się je ukorzenić..a może taki przyciety jakiś cudem..bo tylko cud tu pomóc może...odżyje ;:202 ... a one sa takie wspaniałe...niech Twój rośnie jak szalony...to użebram szczepkę od Ciebie... ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Monisia...stefek się podoba...arystokrata...same laski jak widzę przyciąga ;:224
Basia...szanty mam w genach ;:oj ...nie wiem jakim cudem , ale mam ;:138 ....i choć kompletnie nie wiem kim są
Chrapka pisze:bywalczynie Contrastu lub Wielkiego Błękitu?
to zawsze kawałki Porębskiego rozpoznam ;:180
Kasiu...czytałam o Twoim Stefku ;:145 ...niech no mój książę ruszy z kopyta...szczepkę masz pewną ;:108

Dziś takie piękne słonko świeciło, że musiałam zdjęcioroba wziąć do ręki... :;230
Obrazek Obrazek

Narobiłam się dzisiaj...miejsca brakuje na parapetach, a nowe roślinki same w ręce wpadają.... :wink: :wink: :wink:
Więc znowu powiększam powierzchnię, przy pomocy podwieszanych sztuczek...tym razem... ;:215
Jestem dumna z mojego dzieła...ale to jutro ;:170
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

już jest jutro ;:224 ;:224 czekamy ;:65 ;:65
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
ellcia
500p
500p
Od: 12 lis 2012, o 11:58

Post »

To nic, że zapowiadają jeszcze oziębienie, ale wiosna zbliża się dużymi krokami i to słoneczko... ;:3 ;:3 ;:3 tak wytęsknione...
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Kasiu udane miałaś zakupy ;:138
Po cichu powiem, że i ja z weekendowej wizyty w Obi nie wyszłam z pustymi rękami. ;:224
No i czekam na efekty jak to nazwałaś "podwieszanych sztuczek". :uszy
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

tak, te sztuczki to i mnie interesują ;:108 popodziwiam u innych, bo moje karnisze wiszą...na słowo honoru ;:222 a M nie z tych co to sam chętnie będzie się brał majsterkować ;:124 dobrze, że mi firanki na kwiatki nie rymły ;:306

no ale... ja tu o stefanosie chciałam ;:224 piękny okaz kupiłaś ;:63 oby Ci się uchował no nasze (znaczy mój i Kasi Labki) to nad grobem stoją a tez takie pięknisie były ;:145 Kasia na szczęście nie zniechęca się, bo ja to mam taki podły nastrój kilka dni, że ten stefek to narazi mi się do śmierci raczej :evil:

aha.. upity hiacynt mi się podoba bardzo ;:215 na taki eksperyment nie wpadłam :shock: ale nie zrozumiałam, dlaczego uznałaś, że biały był byle jaki ;:222 bo wg mnie rośnie ładnie, trza było widzieć moją ofiarę losu ;:222 ;:303 aż mi się go focić nie chciało jak zobaczyłam jaka nędza... dałam czas, umarł sobie sam i poszedł do kosza... obecnie hiacyntom też mówię NIE ;:oj
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i gdzie te fotki ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

Jeśli to te z cebulek i flakoników..to ja też mam..nawet kwiatek wypuszczają..ale cebulki to sa strasznie byle jakie..za to flakoniki zostana..choćby jako świeczniki.. :heja

Ciekawe czy wszyscy mieli takie brzydkie cebulki tych Hiacyntów z B..z flakonikiem w komplecie??? Czy ja kupując pod koniec dostałam taki odrzut.. ;:202 ???

No..Kasiula..ja czekam też na sesję..skoro sie narobiłaś..to pokazuj..będziemy Cię chwalić...to zaraz poczujesz sie lepiej.. :tan
;:196
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p

Post »

Niunia1981 pisze:już jest jutro ;:224 czekamy ;:65 ;:65
Monisiu...nawet w Toruniu 2 nad ranem i 6 rano jest tego samego dnia :;230 ...a Ty mnie tak popędzasz ;:65 ...stresuję się ;:170
Ellciu...no właśnie słonko nam wszystkim tak bardzo potrzebne...a dzisiaj pogoda się spinkoliła i już nie jest tak różowo :|
Elu...wyzdrowiałaś i serducho dostałaś :lol: ...
Boję się, że pomimo odległości od Obi nie będę potrafiła czasem tam nie wpaść ...naprawdę mają duży wybór. Korciły mnie jeszcze storczyki, oooj korciły, ale twarda byłam , najpierw niech zakwitną te co mam , potem będą nowe.
Aga...
mniodkowa pisze:upity hiacynt mi się podoba bardzo
hehe, wygląda faktycznie jakby denaturacik wciągał :;230 .
Stefcia Waszego widziałam, żałuję że oba mają się ku zielonemu niebu ;:170 . Postaram się mojemu dogodzić, a wtedy i dla Was starczy :D .
Moje sztuczki nie muszą być pod karnisz podwieszone, jest kilka innych opcji... można przywiesić pod sufitem jakiś kijek, rurkę, no cokolwiek i do tego przymocować te sztuczki
....ich wykonanie nie jest specjalnie trudne, no i nie trzeba prosić się eMka o pomoc, bo każda kobita da radę sobie takie sama zrobić ;:215
Kasiu...dokładnie to same wazoniki z cebulką hiacynta z Biedry...nie kochana, to nie Ty miałaś pecha i kupiłaś niedobitki...one wszystkie takie do d...y były ;:134
labka1 pisze:skoro sie narobiłaś..to pokazuj..będziemy Cię chwalić.
Nic na siłę...krytyka też jest potrzebna, aby wyciągać wnioski, szczególnie jeśli zasłużona, ale oczywiście miłe słowa są balsamem ;:204

No dobra, nagadałam się ...teraz czas na jeszcze parę słów :uszy
Miejsca zaczęło brakować, parapety nie chciały się rozciągnąć nawet po użyciu zaklęć, więc trzeba było sobie dorobić pięterko. Nie chciałam w oknie umieszczać żadnych półek...wymyśliłam więc podwieszane do karnisza doniczki, wiszące na sznurkach. Zależało mi jednak, aby każdą doniczkę łatwo było obsługiwać stojąc pod nią, aby było łatwo do ściągania i podlewania kwiatków... no i żeby w żadnym wypadku nie były to takie gotowe brązowe doniczki z marketu , takie na trzech pałąkach :? .
Z efektu jestem bardzo zadowolona, :lol: , sama się więc chwalę jaka sprytna dziewczynka jestem, i że tyle miejsca na dole sie zrobiło, które notabene zaraz będzie przez papryczki i pomidorki zajęte ;:215 .
No i pech...ten co to zdjęcia tutaj wstawia znowu się obraził ;:163 ...więc fotek nie budiet ;:174
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wszystkiego najlepszego, i parapetu zielonego i do tego trochę kaski

takiej bez mężowskiej łaski ;:138 ;:138 ;:167 ;:167 ;:167

Obrazek
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p

Post »

Agatko ;:196 ;:167 . Masz pamięć ;:333.
Dziękuję za życzenia finansowej niezależności, za coś te zieleninki nabywać trzeba :;230 .
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu wszystkiego najlepszego ;:196 ;:196
Szkoda że foteczek nie ma ;:224 Ale rozumiem - siła wyższa ;:108
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p

Post »

Fotosik działa ;:173 , więc szybciutko korzystam póki się da...
Miejsca zaczęło brakować, parapety nie chciały się rozciągnąć nawet po użyciu zaklęć, więc trzeba było sobie dorobić pięterko. Nie chciałam w oknie umieszczać żadnych półek...wymyśliłam więc podwieszane do karnisza doniczki, wiszące na sznurkach. Zależało mi jednak, aby każdą doniczkę łatwo było obsługiwać stojąc pod nią, aby było łatwo do ściągania i podlewania kwiatków... no i żeby w żadnym wypadku nie były to takie gotowe brązowe doniczki z marketu , takie na trzech pałąkach .
Z efektu jestem bardzo zadowolona, sama się więc chwalę jaka sprytna dziewczynka jestem, i że tyle miejsca na dole sie zrobiło,
które notabene zaraz będzie przez papryczki i pomidorki zajęte .

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Kama86
500p
500p
Od: 8 sty 2013, o 18:45

Post »

Wszystkiego najlepszego, spełnienia zielonych chciejstw i udanych upraw ;:196

Świetnie to wymyśliłaś choć na pewno trochę pracy musiało cię to kosztować ;:63 Ale czego się nie robi dla zwiększenia powierzchni użytkowej ;:108 Ja w podobny sposób podwieszałam jedną roślinkę pod drugą :D
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja właśnie do kuchni szukałam jakiegoś pomysłu bo te gotowe doniczki wiszące to albo strasznie drogie albo właśnie tylko te brązowe plastiki więc też tak zrobię tylko na łańcuszkach srebrnych - będzie pasowaćdo wystroju ;:215
Super pomysł ;:172
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”