baasik pisze:Aniu sąsiadko- przyszłam z rewizytą, obejrzałam tylko parę stron i bardzo podoba mi się to co widzę. Wrócę wieczorkiem, bo teraz muszę lecieć popracować
Aniu, obejrzałam wszystko - wspaniałą masz kolekcję roślin. Oczywiście szczególnie podobają mi się te, które sama lubię czyli liliowce - obłędne, piękny zbiór bodziszków, lilii i kosaćców. Pozostałe rośliny także piękne, z przyjemnością będę Cię podglądać
baasik - Dziękuje bardzo i zapraszam. Zimą to będzie więcej wspominek i publikacji zdjęć tego co już było

Największą mam kolekcję liliowców, a potem kosaćców, z tymże dużo to nowe nabytki i nie wiem czy zakwitną na wiosnę.
Lilie kocham i wsadzam je gdzie tylko znajdę miejsce, a bodziszki przy okazji - bo to bardzo wdzięczne roślinki.
marpa pisze:Wpadłam z rewizytą i nie mogę wyjść ze zdziwienia gdzie ja byłam ,że nie znam Twojego ogrodu a jest co oglądać i podziwiać.Będę wracać do Ciebie !

marpa- dziękuję i zapraszam ponownie

Twój ogród jest również bardzo piękny !
stasia_ogrod pisze:Aniu
ale u Ciebie kolorowo, cudne astry, marcinki, przepiękne zawilce a muchomor jak malowany.
Wpadnę znowu jeśli pozwolisz.
stasia_ogrod - serdecznie zapraszam
byna pisze:Fajnie, że siejesz nasiona lilii. Nigdy nie próbowała, bo zawsze obrywam zawiazane, żeby większe rosły cebule. Jedynym wyjatkiem były martagony, które posiałam i są już drugi rok. W sierpniu, kiedy je przesadzałam były wielkości paznokcia małego palca. Ciekawe kiedy zakwitną ?
byna - w tym roku tez chcę posiać martagony. Duże cebule są bardzo drogie, więc spróbuję siew by mieć za kilka lat łan.
anabuko1 pisze:Aniu
Piękne ,urokliwe zdjątka
Róże się nie poddaja jesieni i jeżówki też Ci jeszcze pięknie kwitną
anabuko1 - róże cały czas w formie, a jeżówka to już tylko jedna pokazuje urok swoich kwiatków.
persymona pisze:Widziałam u Ciebie piękny dereń kousa. Czy on Ci owocuje??? Jeśli tak to czy owoce są smaczne

dużo o nim słyszałam a ten Twój wygląda zachwycająco
persymona - nie widziałam owoców na moim i nigdy nie jadłam owoców derenia kousa

Wyłącznie tylko tego jadalnego, którego również mam na działce.
aguniada pisze:Witaj Aniu

Musiałam najpierw trochę wiadomości i zdjęć z Twojego pięknego ogrodu nadrobić, ale już jestem na bieżąco, zachwycając się jego jesiennymi odsłonami...
Pozdrawiam!A
aguniada -witaj

Ja natomiast zachwycam się Twoim ogrodem i pięknymi kompozycjami , które pokazują czar jesieni