Mały ogród rekreacyjny - grazynarosa22.cz5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mały ogród rekreacyjny - grazynarosa22.cz5

Post »

Basiu-witaj...czemu??? bo dom jest do d*** wg mnie.....duży....jak ja go ogrzeję na emeryturze???? tylko moja bedzie bo stary-ech,on nie będzie miał .... ;:223
Pokoi sporo bo 5.....na co mi tyle....dom piętrowy....no po jaką ch**** tak było budować ;:223 jak mnie kręgosłup wysiądzi to i tak na górę nie zlezę....a tam jest łazienka ;:223
młodzi czy będą mieszkać? nie wiem....jak tu pracy nie ma dla nich....ech,życie....życie... ;:223 ;:223
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

grazynarosa22 pisze:ale wiecie jak to ma baba w domu z chłopem leniem leworęcznym....a może nie wiecie ?
oooo...dojrzałam i chłopca...sorki Tadzik-Ciebie szczególnie witam jako rodzynka :wit
Ja wiem, ja wiem ;:209
Mój Em zna 2 rodzaje prac :
- pierwszy to prace, których wykonać nie potrafi
- drugi to te, które nie przystoją mężczyźnie ;:222
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ruda....a ja dodam trzecią-to taka której mu się nie chce wykonać.....i takich u mnie jest najwięcej :twisted: ;:223
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

grazynarosa22 pisze:Basiu-witaj...czemu??? bo dom jest do d*** wg mnie.....duży....jak ja go ogrzeję na emeryturze???? tylko moja bedzie bo stary-ech,on nie będzie miał .... ;:223
Pokoi sporo bo 5.....na co mi tyle....dom piętrowy....no po jaką ch**** tak było budować ;:223 jak mnie kręgosłup wysiądzi to i tak na górę nie zlezę....a tam jest łazienka ;:223
młodzi czy będą mieszkać? nie wiem....jak tu pracy nie ma dla nich....ech,życie....życie... ;:223 ;:223

Wiesz coś w tym jest. Teść zaczął budować dom 15, a moze i 20 lat temu - sam buduje, ma firme budowlaną. Jak skończył go stawiać i zamieszkali w nim, to 2 córki wyjechały do wrocławia, synowie pozenienie mieszkają gdzie indziej. Chałupa pietrowa, łazienka na parterze, pietrze i poddaszu. W piwnicy letnia kuchnia, taras, trawnik, ogród - a zostali sami, bo w okolicy pracy nie było. Metrów od ...lery, tesciowa chory kręgosłup - póki moze to chodzi, ale kto wie jak długo da radę biegac po tych schodach. Parterówka by im teraz wystarczyła w zupełności.
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Grażynko a to rzeczywiście masz "zagwozdkę" :roll: dom duży.To ja moją chatynkę M-2 i za ciasno jak sie wszyscy zjadą ale w utrzymaniu grosze nas kosztuje, ja nawet CO nie chcę tu, bo jak napalę w dwóch piecach trzymają ciepło dłużej niż kaloryfery.W bloku M-4 opłaty zżerają budżet najbardziej.Gdy kupiliśmy chałupe na wsi, myślałam ze to będzie "letnia rezydencja" a zimowac bedziemy w bloku, nie wyszło ;:131 w naszym przypadku.Nie podołaliśmy finansowo, od czasu do czasu wynajmowaliśmy i to jest spory (jak dla nas) zastrzyk gotówki.Też teraz mamy dylemat bo blokowe sprzedamy na pewno ale co dalej....do dzieci stąd ok.160-200 km.Mnie to na razie nie przeszkadza ale lata lecą ;:65 Choć z drugiej strony na wsi sa samotne starsze osoby, moja sasiadka bezdzietna 80 lat ale daje sobie radę., ostatnio z nią rozmawiałam czy nie lepiej gdyby pomyslała o pójściu do domu opieki- a dej mi ty spokój, sama sobie idź-odrzekła :oops:
Tu od nas kilkanaście km. jest dom opieki w bardzo uroczym miejscu, zajrzałam na stronę i ;:oj koszt pobytu to 3 tys/miesięcznie, od osoby, śmiałam sie do M że nam brakło by duuuużo.Moja sąsiadka nie ma nawet połowy dochodu, by tam mogła być.
Smutnie sie u Ciebie rozpisałam a za oknem świeci słońce ;:3 z promykami nadziei na lepsze jutro :D OBY :wit
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Grażynko co to jest "opikołki" wspomniane u ra-barbary ???
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rudzielcu-to tylko wiedzą baby wsiowe ;:306
to są ziemniaki ugotowane w całości (kradzione z gara jak się gotują na obiad) i kładzione do podsmażenia na blasze (tu potrzebny piec na węgiel z blachami) na złoty kolor z kilku stron-obracane podczas smażenia ....pychota....smaki dzieciństwa
Mam ciotke która ma taki dom z piecem....i zawsze jak się wybieramy z córką (ona też je lubi) to ciotka nam je piecze :tan
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Grazynko!....
zapachniało mi takimi ziemniakami pieczonymi w ognisku.Też mam wielki dom ...bardzo wielki dom. W tej chwili mieszka z nami starszy syn żonaty. / ma swoje oddzielne mieszkanie na piętrze/. Młodszy żeni się we wrześniu...i zapowiedział,że też zamieszka w rodzinnym domu. My bardzo się cieszymy ...bo warunki są ...a i utrzymanie domu rozłoży sie na 3 rodziny. Trzy mieszkania w jednym domu...każde z oddzielnym wejściem
Pozdrawiam cieplutko! ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jest dobrze ale zdrowa tak całkiem to chyba nie jestem....staram się oszczędzać....ale wiecie jak to ma baba w domu z chłopem leniem leworęcznym....a może nie wiecie ?
oooo...dojrzałam i chłopca...sorki Tadzik-Ciebie szczególnie witam jako rodzynka
Miło mi , że mnie tak szczególnie witasz :D ;:196 Ciekawe rzeczy wypisujecie ;:224 ;:224 A ja i tak się nie obrażę , no bo ja praworęczny ;:215 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Grażynko co się przejmujesz domem najwyżej na starość czmychniesz do miasta na 2 pokoje z Mem a Miki niech szalej po domu. Może będzie miał sporo dzieci to sie 5 pokoi przyda ;:224
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Ech widzę refleksyjne tematy...niestety młodzi uciekają do miasta, wsie się wyludniają... a ja mimo że młoda, przy mieście, a z chęcią bym się gdzieś wśród pól zaszyła, ale na to jeszcze bardziej pukają się w głowę... tak źle i tak niedobrze, a człowiek sfrustrowany bo szuka swojego miejsca ;/

mam nadzieje Grażynko, że może ktoś Cię tam wspomoże.. szkoda by było taki raj zostawiać... będziesz wyprzedawać najwyżej roslinki z ogrodu... bo w nich też pewnie majątek ;)
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ot i pomysł ...wyprzedaż
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

GRAŻYNKO.....jak u mnie była podjęta decyzja o wyjściu z bloku......a mam już swój wiek ;:108 ;:108 ......nikt przy mnie się nie odważył ;:124 ;:124 ale myślę, ze gdzieś za pleckami nie jeden myślał....czego im się zachciewa........jakie będą moje odczucia po czasie.....zobaczymy....napiszemy albo i nie :;230

a Ciebie doskonale rozumiem jak Ty masz tyle komnat do zamiatania.....
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Grażynko takich ziemniaków nie jadłam, ale na kaszę prażoną na węglowej kuchni, ze skwarkami...lub sosem grzybowym... wpraszam się do mamy. Na kuchni gazowej nie da się zrobić.
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja dzisiejsza zima.....sypało w nocy i do tej pory ciągle sypie.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nawet ptaszkom stołówkę zasypało ;:202

Obrazek
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło