Dla Ciebie słonecznie.
Florą malowane
- a_nie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Florą malowane
Iza Ok. jadę właśnie zobaczyć czy są jeżówki i h. bukietowe. Dam znać. Mama wzięła do serca Twoje słowa i wykopała jeszcze topimambur tak, że zrobiła sobie trochę miejsca.
Dla Ciebie słonecznie.

Dla Ciebie słonecznie.
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam wieczorową porą
Komentarze i fotki przednie
Nic się nie ukryło
, ale jeśli dzięki naszym szabrom Ela mam miejsce na nowe roślinki...Wstyd trochę mniejszy.
Brawa Elu za posty i celujący z zadania domowego
Milkshake mnie zachwyciła i na pewno na nią zapoluję. Jutro u mnie rynek, może będzie pan z jeżówkami
Ciekawa jestem wieści ze szkólki

Komentarze i fotki przednie

Nic się nie ukryło

Brawa Elu za posty i celujący z zadania domowego

Milkshake mnie zachwyciła i na pewno na nią zapoluję. Jutro u mnie rynek, może będzie pan z jeżówkami

Ciekawa jestem wieści ze szkólki

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- Lisica
- Od: 19 lut 2013, o 19:27
Witaj Alicjo!
Okazjonalnie bywam też w ulubionych ogrodach (a raczej u ulubionych ogrodników...)
Jesteś szczęśliwą posiadaczką Johann Wolfgang von Goethe Rose? Może masz jakieś jej zdjęcie?
Sama jestem ciekawa, zwłaszcza jak przekwita. Dla wyjaśnienia: sposób przekwitania to najważniejsze z moich kryteriów wyboru róż, oprócz koloru.
A Ty, czym się kierujesz?
Pozdrawiam serdecznie

Okazjonalnie bywam też w ulubionych ogrodach (a raczej u ulubionych ogrodników...)

Jesteś szczęśliwą posiadaczką Johann Wolfgang von Goethe Rose? Może masz jakieś jej zdjęcie?
Sama jestem ciekawa, zwłaszcza jak przekwita. Dla wyjaśnienia: sposób przekwitania to najważniejsze z moich kryteriów wyboru róż, oprócz koloru.
A Ty, czym się kierujesz?
Pozdrawiam serdecznie
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
- klarysa
Lisica uchyliła troszku rąbka tajemnicy
A jednak róże

A jednak róże

Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...

- Lisica
- Od: 19 lut 2013, o 19:27
Justynko,
Człowiek (a co dopiero lis!) jest nieprzewidywalny.
Jak określiła bliska mi osoba, czasami "z trudnością nadążam sama za sobą".
Te róże to wasza sprawka! Z zagorzałego wroga róż weszłam w fazę aktywnego zaciekawienia. Ale daleko mi do chęci posiadania wszystkich róż, jakie wpadną mi w oko. Aktualnie bawi mnie selekcja negatywna, czyli typowanie, których róż u mnie nie będzie.
Lista stale się wydłuża....
Pozdrawiam, korzystając z gościnności Alicji
Człowiek (a co dopiero lis!) jest nieprzewidywalny.
Jak określiła bliska mi osoba, czasami "z trudnością nadążam sama za sobą".
Te róże to wasza sprawka! Z zagorzałego wroga róż weszłam w fazę aktywnego zaciekawienia. Ale daleko mi do chęci posiadania wszystkich róż, jakie wpadną mi w oko. Aktualnie bawi mnie selekcja negatywna, czyli typowanie, których róż u mnie nie będzie.
Lista stale się wydłuża....

Pozdrawiam, korzystając z gościnności Alicji
Lisica
- klarysa
Lisico, ale dzięki tej metodzie, wiadomo które zyskały aprobatę.
I zapewne ich lista już dłuuuuga
Alka
I zapewne ich lista już dłuuuuga

Alka

Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...

- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
kto mi podaruje ciutkę tułacza pstrego??
super spotkanko,szkoda,że beze mnie

super spotkanko,szkoda,że beze mnie

- a_nie
Asma Nie ma sprawy tułacz i skalnicę masz zaklepaną. Może na targach w REnku Ci przekaże. Na razie na fotografii.

Justynko Dzięki za buziaka. Czekam, aż trochę przestanie padać, bo muszę tak jak Jaga po zakupy by jutro nie było diety, ale chciałam zahaczyć o ogrodniczy (bukietówki i jeżowki mnie nęcą), a w deszczu nieprzyjemnie. No to tym razem dla Ciebie przez okienko.

Lisico Widzisz ja źle zaczęłam. Trzeba było od selekcji negatywnej, no ale ktoś musi robić czarną robotę, żeby Twoja lista powstała. O Goethe czytała tu i dałam się skusić, nic nie mogę o nim powiedzieć bo zakupiony kilka tygodni temu. Tak, że nie zapisuj go jeszcze na swoją czarną listę. Ja na razie narzekam na Grahama Thomasa (marketowego niby-Avalona) za to, że tak szybko gubi płatki i Abrahama Darby, że zwiesza nos na kwintę. Po kim sprzątać mam. Już dzieciaki się o to starają to mógłby ten Thomas dać mi wytchnienie. A Abrahama posadziłam pod oknem i chciała go od góry podziwiać a on w dół patrzy. Pocieszam się że się wzmocnią i na przyszłe lata będą miały silniejsze pędy, kwiaty.
Tak wygląda piękny Thomas

Szkoda, że tak krótko

Natomiast Sir Lancelota na listę nie dam ten to trzyma kwiat tak długo, że zdążę go podziwiać i kwitnie stale, choć mniejszą ilościa kwiatów.

Justynko Dzięki za buziaka. Czekam, aż trochę przestanie padać, bo muszę tak jak Jaga po zakupy by jutro nie było diety, ale chciałam zahaczyć o ogrodniczy (bukietówki i jeżowki mnie nęcą), a w deszczu nieprzyjemnie. No to tym razem dla Ciebie przez okienko.
Lisico Widzisz ja źle zaczęłam. Trzeba było od selekcji negatywnej, no ale ktoś musi robić czarną robotę, żeby Twoja lista powstała. O Goethe czytała tu i dałam się skusić, nic nie mogę o nim powiedzieć bo zakupiony kilka tygodni temu. Tak, że nie zapisuj go jeszcze na swoją czarną listę. Ja na razie narzekam na Grahama Thomasa (marketowego niby-Avalona) za to, że tak szybko gubi płatki i Abrahama Darby, że zwiesza nos na kwintę. Po kim sprzątać mam. Już dzieciaki się o to starają to mógłby ten Thomas dać mi wytchnienie. A Abrahama posadziłam pod oknem i chciała go od góry podziwiać a on w dół patrzy. Pocieszam się że się wzmocnią i na przyszłe lata będą miały silniejsze pędy, kwiaty.
Tak wygląda piękny Thomas
Szkoda, że tak krótko

Natomiast Sir Lancelota na listę nie dam ten to trzyma kwiat tak długo, że zdążę go podziwiać i kwitnie stale, choć mniejszą ilościa kwiatów.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alicjo, pospacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie, widoki zachwycające!
Począwszy od wiosennego pokazu keitnacych rodusiów i azalii
poprzez obrośnięte bylinami wały (świetny pomysł
) po urocze zakątki, jak ten pod olbrzymią kaliną
Masz tez cudne róże, podzielam zachwyt nad Grahamem i ubolewanie nad Abrahamem
Pozdrawiam serdecznie, do napisania
Począwszy od wiosennego pokazu keitnacych rodusiów i azalii

Masz tez cudne róże, podzielam zachwyt nad Grahamem i ubolewanie nad Abrahamem

Pozdrawiam serdecznie, do napisania

- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Aniu-dziękuję:)))
Ograniczasz tuacza?
Miałam go już zakupionego,ale ostatecznie wydałam bo się przestraszyłam jego ekspansywności...teraz żałuję bo bym posadziła do donicy

Ograniczasz tuacza?
Miałam go już zakupionego,ale ostatecznie wydałam bo się przestraszyłam jego ekspansywności...teraz żałuję bo bym posadziła do donicy

- a_nie
Robaczku Dziękuję za miłe słowa, ale i tak Twój romantyczny ogród pozostanie dla mnie niedoścignionym wzorem.
Asma Hutujnie nie ograniczam, w razie czego łatwo wyrwać to co poszło nie tam gdzie trzeba.
Dzisiaj w ogrodzie nawiedziła mnie masa owadów. Wszędzie było widać ruch i bzyczenia. Zamiast zająć się ogrodem biegałam za nimi z aparatem.

Oczywiście najchętniej fotografowałam motyle

Najbardziej zaintrygowały mnie te nieznane motyle. Machały tak szybko skrzydełkami, że trudno było je uchwycić

Myślałam że przyleciał do mnie z ogródka Justyny fruczak gołabek, ale już sobie obejrzałam u prof. Googla, że to nie ten. Najprawdopodobniej Błyszczka jarzynówka, ale czekam na rozpoznanie.

Asma Hutujnie nie ograniczam, w razie czego łatwo wyrwać to co poszło nie tam gdzie trzeba.
Dzisiaj w ogrodzie nawiedziła mnie masa owadów. Wszędzie było widać ruch i bzyczenia. Zamiast zająć się ogrodem biegałam za nimi z aparatem.
Oczywiście najchętniej fotografowałam motyle
Najbardziej zaintrygowały mnie te nieznane motyle. Machały tak szybko skrzydełkami, że trudno było je uchwycić
Myślałam że przyleciał do mnie z ogródka Justyny fruczak gołabek, ale już sobie obejrzałam u prof. Googla, że to nie ten. Najprawdopodobniej Błyszczka jarzynówka, ale czekam na rozpoznanie.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przecudne zdjęcia
Uwielbiam takie
Ćma to według mnie Zawisak powojowiec. U mnie też bywa
Zauważyłam, że dokładnie te same rośliny i mnie nawiedzają motyle. Dlatego mam ich coraz więcej

Ćma to według mnie Zawisak powojowiec. U mnie też bywa

Zauważyłam, że dokładnie te same rośliny i mnie nawiedzają motyle. Dlatego mam ich coraz więcej

-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
U mnie tak łątwo z houtunią nie jest. Rozlazła się tam gdzie nie trzeba a tam gdzie ma rosnąć to jej sie nie chce. Z wyrywaniem nie jest lekko bo się urywa. W donicy nie chce się zadomowić. A szkoda bo jest śliczna.
Alu i byłaś w tej szkółce?
Alu i byłaś w tej szkółce?
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Śliczne widoczki za oknem
U mnie też zauważyłam wieczorem na kwiatach białej lilii mnóstwo takich małych ciem (a może ćmów ?
)

U mnie też zauważyłam wieczorem na kwiatach białej lilii mnóstwo takich małych ciem (a może ćmów ?

- a_nie
Iza No właśnie ja też nazywała ją houtunią, a w Internecie znalazłam że jej nazwa polska to hutujnia. Zobacz
Widocznie to roślinka która lubi wolność i nie lubi jak ją ktoś ogranicza- ja ją rozumiem
No może szkółka to za dużo powiedziane, ale byłam i żurawek ciekawych nie ma, jeżówki tylko białe i różowe, bukietowe -MegaMindy, Winky-Pinky, Grandiflora i Limelight oraz Vanillie Fraise za ok. 20 zł. Czyli takie jak mam. WimsRed nie było- tak że utnę Ci patyczek. Już czytałam jak to zrobić.
Dokupiłam sobie tylko jedną Vanillkę za 19 zł., bo moją pod domem ma słońce dopiero po południu i dopiero zbiera się do zawiązywania pąków. Posadziłam więc drugą dalej od domu. Może szybciej będzie kwitła.
Tu na zdjęciu WimsRed-już różowiej, w środku najdelikatniejsza i dopiero zaczynająca MegaMindy, i trójkątne kwiatostany WinkyPinky

Sweety W wątku Paź królowej i inne... sugerują że to nie jest żaden zawisakowaty tylko sówkowaty. Te plamki białe sugerują że będzie to błyszczka jarzynówka. Sama zobacz
Lubisz motyle to jeszcze jeden dla Ciebie.

Constancjo to dowód, ze nie należy zbytnio sprzątać, gdyby szyby były czyste nie wyszłoby tak ciekawe zdjecie.
A kto jest sprawcą tak ciekawej szyby- właśnie ucieka

Krysiu Te błyszczki to motyle dzienne w samo południe pełno ich dzisiaj latało. Wszystkie motyle piękne, a jak pomyśle o ich gąsienicach i wyżartych wszędzie liściach, to nie wiem czy mam się cieszyć że ich tyle? Dla Ciebie Rusałka pawik

Widocznie to roślinka która lubi wolność i nie lubi jak ją ktoś ogranicza- ja ją rozumiem

No może szkółka to za dużo powiedziane, ale byłam i żurawek ciekawych nie ma, jeżówki tylko białe i różowe, bukietowe -MegaMindy, Winky-Pinky, Grandiflora i Limelight oraz Vanillie Fraise za ok. 20 zł. Czyli takie jak mam. WimsRed nie było- tak że utnę Ci patyczek. Już czytałam jak to zrobić.
Dokupiłam sobie tylko jedną Vanillkę za 19 zł., bo moją pod domem ma słońce dopiero po południu i dopiero zbiera się do zawiązywania pąków. Posadziłam więc drugą dalej od domu. Może szybciej będzie kwitła.
Tu na zdjęciu WimsRed-już różowiej, w środku najdelikatniejsza i dopiero zaczynająca MegaMindy, i trójkątne kwiatostany WinkyPinky

Sweety W wątku Paź królowej i inne... sugerują że to nie jest żaden zawisakowaty tylko sówkowaty. Te plamki białe sugerują że będzie to błyszczka jarzynówka. Sama zobacz
Lubisz motyle to jeszcze jeden dla Ciebie.

Constancjo to dowód, ze nie należy zbytnio sprzątać, gdyby szyby były czyste nie wyszłoby tak ciekawe zdjecie.
A kto jest sprawcą tak ciekawej szyby- właśnie ucieka

Krysiu Te błyszczki to motyle dzienne w samo południe pełno ich dzisiaj latało. Wszystkie motyle piękne, a jak pomyśle o ich gąsienicach i wyżartych wszędzie liściach, to nie wiem czy mam się cieszyć że ich tyle? Dla Ciebie Rusałka pawik