Ogródek AGNESS cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 11

Post »

Agnieszko ;:196 Też mam smagliczki, tylko moje jeszcze nie kwitną i są młode :;230 śliczne kolorki, ja na większość jeszcze będę musiała poczekać...
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga,sporo kwitnie u ciebie,bo u mnie bedzie za moment przestój w kwitnieniu jak opadna tulipany przy takich upałach.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuś nie ma sprawy , oby tylko ładnie wykiełkowały :D
U mnie też już kilka kęp tulipanów szykuje się do ogłowienia, aż szkoda. Dobrze, że kilka kęp jeszcze w pąkach, ale faktycznie w tym roku wszystko idzie bardzo szybko....

Dorotko, to faktycznie dębik ośmiopłatkowy, skalniaczkowe cudeńko :D

Lidko dziękuję, jesteś bardzo miła ;:196 U mnie wiosna faktycznie jest bardzo kolorowa, lato już zdecydowanie mniej....a w tym roku po takiej ogromnej stracie róż, będzie jeszcze mniej kolorowo.......

Janku ja też bardzo lubię smagliczkę i planuję ją rozprowadzić w więcej miejsc w ogródku, mam kilka takich zakątków gdzie teraz brakuje kolorków , bo ona wspaniale wygląda w czasie kwitnienia, a i faktyczne listeczki też mają fajny srebrny kolorek :D

Witaj Piotrku :wit
Ogród bardzo wiele dla mnie znaczy, to moja odskocznia od problemów, mój antydepresant :D Zapraszam , kiedy tylko masz ochotę :D

Danusiu wrzuć adres, to kłącze pojedzie do Ciebie ;:196

Kasiu dziękuję :D Mam nadzieję, ze po powrocie zastaniesz jeszcze pięknie kwitnące tulipanki :D

Irenko dziękuję :D Prymulki, te, które zostały pięknie się zregenerowały i są ładne duże kępy, tak, że po kwitnieniu będzie co dzielić :D Tulipanki już niestety zaczynają przekwitać, więc troszkę ta ogrodowa barwność się wyciszy...

Olgo ja u Ciebie zachwycam się wspaniałymi narcyzami, bardzo je lubię, a u mnie niestety nie chcą rosnąć...

Maryniu Twoje tulipanki na pewno wcześniej zakwitły, u mnie wiosna przychodzi później niż w wielu rejonach kraju....gdy Ty cieszyłaś się pierwszymi ślicznymi kolorkami, u mnie jeszcze była szarzyzna.....
U mnie też sucho niesamowicie, codziennie trzeba podlewać. Ja co drugi dzień leję po 5-6 godzin, a co drugi tylko podlewam te najdelikatniejsze . Burze i deszcze też omijają mój ogródek, ściągają je do siebie okoliczne jeziora, których wokół jest mnóstwo...

Aniu smagliczki to takie ogrodowe słońca, rozświetlają swoją żarówiastą intensywnością każdy zakątek w ogrodzie :D
Twoje szybciuteńko się rozrosną :D

Małgosiu u mnie już szykują się do kwitnienia pierwsze liliowce, chabry, goździki i różaneczniki, więc kolorków wciąż będzie dużo, ale latem nadciągnie zieloność :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

magry pisze:Chyba tylko my dwoje mamy smagliczki bo w innych wątkach nie widziałem.U mnie są w wielkim poważaniu bo i kolor liści fajny i
kwiatu dużo.Kolor iryska wpadł mi w oko.
U mnie też są nawet kilka kępek , ale jakoś nie zrobiłam im fotki .
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Ja też jestem szczęśliwą posiadaczką smagliczki. Uwielbiam tą roślinkę. Jest bardzo wdzięczna i o tej porze roku bardzo ożywia ogród.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu, Halinko smagliczka to faktycznie takie ogrodowe słoneczko, pięknie rozświetla wiosenna zieleń :D

Dzisiejsze rozpalone gorącym słońcem widoczki :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jej, Ty u mnie, a ja u Ciebie :) Aga, co to za urocze maleństwa w bladoróżowym kolorze?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

To samo chcialam zapytac tz co to takiego slodkiego rozowego?
A tak a propos rozpalenia w goracym sloncu, gdzie to slonce? u mnie go nie ma buuu
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Agnieszko zachwycający jest ten Twój różnobarwny ogród, tyle kwitnących bylin i kwiatów.
Pierwiosnki i tulipany cudowne, jak ktoś wcześniej napisał, trudno od nich oczy oderwać. Ogólnie wielka wiosenna radość bije z rabatek i na pewno przyjemnie się w śród nich przechadzać oraz wzdychać..jak pięknie ..jak pięknie :D Do tego, mówię już kolejny raz idealne zdjęcia, muszę i ja nabyć lepszy aparat.

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguniu, Jule kwiatuszek to Przetacznik Armeński Rosea , śliczne maleństwo na skalniaczek :D

Aguś byłam u Ciebie , byłam i zachwycałam się wspaniałymi klonikami.....teraz będzie za mną chodził taki czerwonolistny cud......ale one chyba dosyć delikatne, mogą przemarzać, prawda???

Witaj Jule :wit U mnie cały czas upał niesamowity, nawet nie da sie pracować w ogródku . A sucho potwornie. Leję wodę i leję....mam nadzieję, ze wreszcie popada....

Tomku dziękuję Ci bardzo za miłe słowa :D Wiosna faktycznie jest u mnie bardzo kolorowa, latem już jest raczej zielono.
Po tej zimie jest bardzo kiepsko z różami, więc będzie jeszcze mniej barw....ale zieleń też ma swój urok.....tyle jej odcieni :D No i lilijki, liliowce....coś tam będzie się działo :D
Ja również bardzo Cię pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, piękne masz irysy niskie i cały skalniak!
Współczuję tego ciągłego podlewania, a co dopiero latem :(
Jak mazus, odbił? Bo u mnie właśnie kwitnie.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Słoneczne widoczki radują serce w czasie deszczu.
Tak mogłoby być chociaż przez miesiąc a nie tylko kilka dni.
Wiosna stanowczo za szybko przemija. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku niestety po mazusie nie ma śladu :? Cieszę się bardzo, że Twój przetrwał i pięknie kwitnie :D
Niskie iryski bardzo lubię, szkoda tylko, że tak szybko przekwitają....
U mnie dziś wreszcie popadało, tak, że spragnione roślinki napojone , podlewanie z głowy :D

Grażynko u mnie już od jakiegoś czasu takie upały.....leję wodę godzinami, dziś wreszcie była burza i popadało, dzięki temu i powietrze się orzeźwiło....ostatnio nawet w radio mówili , że moje miasto miało najwyższe temperatury w kraju...
Wiosna faktycznie przelatuje kłusem....przez te upały kwiaty błyskawicznie zakwitają i przekwitają....nie pozwolą się sobą nacieszyć do woli....
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Agnieszko- jakie śliczne poduchy kwiatów przedstawiasz :) Uwielbiam te wiosenne widoczki :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Pięnie i kolorowo u Ciebie- można zawsze nacieszyć oczy ślicznymi kwitkami. Wpadł mi w oko ten śliczny malutki błękitny irysek -znasz może jego nazwę?
Pozdrawiam Ida
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”