Ogród- mój azyl -JolantaG -część 8
- zwkwiat
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród- mój azyl -JolantaG -część 8
Jolu podziwiam Twoją determinację w zmianach ogrodowych, masz i tak piękny, a co będzie jak nowe nabytki pokażą swoje piękno?
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czyli żyjesz!!! To fajnie!
U Majki w ogrodzie jest bajka! Byłam w tym roku, ale miałam być drugi raz i ciągle coś stoi na przeszkodzie
Majka zawsze opowiada z radością o swoich podopiecznych, ale ja też o wielu pierwszy raz słyszałam. Ale przynajmniej od niej się czegoś można nauczyć.
Jesienne żurawki i trawki w Twoim ogrodzie są cudowne! Trochę słonka na zdjęciach zabrakło!
U Majki w ogrodzie jest bajka! Byłam w tym roku, ale miałam być drugi raz i ciągle coś stoi na przeszkodzie

Majka zawsze opowiada z radością o swoich podopiecznych, ale ja też o wielu pierwszy raz słyszałam. Ale przynajmniej od niej się czegoś można nauczyć.
Jesienne żurawki i trawki w Twoim ogrodzie są cudowne! Trochę słonka na zdjęciach zabrakło!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
MIŁKO ,u Majeczki można dostać zawrotu głowy .Tyle tam różności ,same cudeńka .A host od groma .Na dodatek wszystkie odmiany zna na pamięć .
ZOSIU ,lubię zmiany w ogrodzie .
IMWSZ może Majka zajrzy i poda dokładny przepis .Pamiętam tylko ,że daje się białka troszkę cukru pudru i 200 gr płatków migdałowych .Wystarczy rozbełtać białka ,wymieszać z cukrem i płatkami i upiec .PYCHOOTKA .
Pojechałam dzisiaj tylko na pocztę ,ale zahaczyłam o ogrodniczy .Kupiłam kryptomerię RASEN i jakiś jałowiec płożący .Nie było nazwy odmiany ,ale jest cudny .Igiełki ma takie dziwne ,podobne do modrzewia .

MArcinki kwitną .

Złocień też cieszy oczy .

ZOSIU ,lubię zmiany w ogrodzie .
IMWSZ może Majka zajrzy i poda dokładny przepis .Pamiętam tylko ,że daje się białka troszkę cukru pudru i 200 gr płatków migdałowych .Wystarczy rozbełtać białka ,wymieszać z cukrem i płatkami i upiec .PYCHOOTKA .
Pojechałam dzisiaj tylko na pocztę ,ale zahaczyłam o ogrodniczy .Kupiłam kryptomerię RASEN i jakiś jałowiec płożący .Nie było nazwy odmiany ,ale jest cudny .Igiełki ma takie dziwne ,podobne do modrzewia .

MArcinki kwitną .

Złocień też cieszy oczy .

Busz, pięknie rozrośnięty busz!
Co do jałowca no name, wydaje mi się, że to jałowiec łuskowy Floreant. Posadziłam sobie takiego wiosną i bardzom z niego zadowolona!
Co do jałowca no name, wydaje mi się, że to jałowiec łuskowy Floreant. Posadziłam sobie takiego wiosną i bardzom z niego zadowolona!
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Jolu ślicznie wyglądasz
zazdroszczę spotkania , ja już na ten rok zakończyłam wyjazdy , czekam znowu do lata aż ogrody znowu będą piękne , choć nie które rabaty cały czas zdobią ogród, jak te Twoje z żurawkami i hostami .

- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Jolu,jaką pokaźną kryptomerię kupiłaś! Na zdjęciu nie bardzo widać,czy ona ma poskręcane wokół pędów igiełki?
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Jolu ale ślicznie się prezentujesz na zdjęciu laska że
błagam ,proszę nie pisz co kupujesz i nie chwal się nabytkami bo mój budżet nie wytrzyma tego,ale cóż listę Twoich nabytków już skopiowałam

błagam ,proszę nie pisz co kupujesz i nie chwal się nabytkami bo mój budżet nie wytrzyma tego,ale cóż listę Twoich nabytków już skopiowałam

- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Jolu,Twój ogród nabrał wyrazu.....faktycznie,to już busz,jak stwierdziła Dagmara.Pamietam żurawki malutkie, w duzej odległości od siebie,a teraz ...gama barw i odcieni do podziwiania.
- JolantaG
MARZENKO ,więcej nie będę się chwalić co kupiłam .
Nie napiszę też co dostałam od Majeczki ,jak byłam u niej ,w Poznaniu . .Oj sporo tego było .
DWOSTR ,oto igiełki z bliska .

GENIU ,dzięki .
.W tym roku wybieram się jeszcze raz do Wrocka ,bodajże 13 października .
DAGMARO ,to nie jest jałowiec łuskowy Floreant.Mój jest zielono żółty ,a wymieniony przez Ciebie niebiesko -żółty i pokrój chyba też troszkę inny .Mój jest bardziej płaski ,płożący .Dałam już do identyfikacji ,ale jeszcze nikt się nie odezwał .
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 7#p3314747
LODZIU ,bo Ty to wszystko widziałaś wczesną wiosną ,a teraz pełnia sezonu .Właściwie już prawie po sezonie ,ale żurawki teraz najdorodniejsze .
Już się wyjaśniło ,że jest to jałowiec nadbrzeżny "Golden Wings"
Pozostaje jeszcze niby cyprys ,a raczej chyba kryptomeria Rasen ,do rozszyfrowania .

DWOSTR ,oto igiełki z bliska .

GENIU ,dzięki .

DAGMARO ,to nie jest jałowiec łuskowy Floreant.Mój jest zielono żółty ,a wymieniony przez Ciebie niebiesko -żółty i pokrój chyba też troszkę inny .Mój jest bardziej płaski ,płożący .Dałam już do identyfikacji ,ale jeszcze nikt się nie odezwał .

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 7#p3314747
LODZIU ,bo Ty to wszystko widziałaś wczesną wiosną ,a teraz pełnia sezonu .Właściwie już prawie po sezonie ,ale żurawki teraz najdorodniejsze .
Już się wyjaśniło ,że jest to jałowiec nadbrzeżny "Golden Wings"

Pozostaje jeszcze niby cyprys ,a raczej chyba kryptomeria Rasen ,do rozszyfrowania .
- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Jolu ,chyba raczej dobrze ,że to nie kryptomeria Rasen...choć u Ciebie nieco cieplej,to może by przetrwałaJolantaG pisze: Pozostaje jeszcze niby cyprys ,a raczej chyba kryptomeria Rasen ,do rozszyfrowania .
tak wygląda Rasen
http://debiany.pl/drzewa/szydlica_japonska_rasen_1.jpg
a tak zbliżenie igiełek
http://debiany.pl/drzewa/szydlica_japonska_rasen_2.jpg
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Jolu, pięknie rozrosły Ci się trawy
U mnie też niektóre Twoje ładnie przyrastają 

- JolantaG
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jolu zauroczona jestem Twoim szpalerem z żurawek i host, zgapiłam nieco ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
Trawy -
Trawy -

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Jolu. Wiele się zmieniło u Ciebie, od czasu kiedy ostatnio tu byłam. Przede wszystkim Twoje roślinki bardzo urosły. Widać to głównie po żurawkach
Piękny masz ogród 
PS. W zyciu bym nie powiedziała, że avatorek i Ty na zdjęciach to ta sama osóbka

PS. W zyciu bym nie powiedziała, że avatorek i Ty na zdjęciach to ta sama osóbka

- JolantaG
BASIU ,było Pw.
KROPELKO ,oj to rzeczywiście dawno nie byłaś ,ale wiem jak to jest w sezonie .Czasu brak ,a wątków bardzo dużo .Nie sposób do wszystkich zajrzeć .Może zimą .
Na fotkach lepiej ,czy w avatarku .
TARO ,chętnie zobaczę co zgapiłaś i jak to u Ciebie wygląda .Pamiętam ,że kiedyś już zadawałaś pytania ,na temat tego szpaleru .Pokaż u siebie .

KROPELKO ,oj to rzeczywiście dawno nie byłaś ,ale wiem jak to jest w sezonie .Czasu brak ,a wątków bardzo dużo .Nie sposób do wszystkich zajrzeć .Może zimą .
Na fotkach lepiej ,czy w avatarku .

TARO ,chętnie zobaczę co zgapiłaś i jak to u Ciebie wygląda .Pamiętam ,że kiedyś już zadawałaś pytania ,na temat tego szpaleru .Pokaż u siebie .