Rabatki Konstantego część 5
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rabatki Konstantego część 5
To pochwal się kubkiem.
Ja też lubię takie zdobne wyroby z porcelany.
U mnie już całkiem pachnie wiosną a ptaki śpiewają jak szalone.
Ja też lubię takie zdobne wyroby z porcelany.
U mnie już całkiem pachnie wiosną a ptaki śpiewają jak szalone.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Tosia1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo przezabawnie wyglądają saneczki jako podstawka pod hiacynty
mój biedronkowy hiacynt
ma strasznie długie korzenie aż do dna naczynka
Widzę że choroba na zwartnice rozwija się w szybkim tempie
też tak miałam 

ma strasznie długie korzenie aż do dna naczynka

Widzę że choroba na zwartnice rozwija się w szybkim tempie

- EwkaEs
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
No to jak już bałwan był to może będzie Ci dość śniegu
Zima w B. jak u Azy w Zakopanem śniegu sporo tylko mróz ok. -5 i tak ma być przez 14 dni też (prognoza)! Niestety absolutny brak słońca dobija. Byłam na Grodzkiej i wyszłam z niczym żab oczywiście brak! tzn te co są kompletnie nie dla mnie, latarenki coś też nie widzę ich u siebie a ceny po przecenie są jak przed na Al chyba trzeba gdzie indziej szukać
Chyba muszę zrobić parę wypraw pod Halę tylko bliżej wiosny.
Zwartnice podziwiam u innych, bo ja nie miałam żadnych sukcesów w tej dziedzinie
Dobrej niedzieli!

Zwartnice podziwiam u innych, bo ja nie miałam żadnych sukcesów w tej dziedzinie

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Chyba już niedługo sesja sie skończy Ewciu i znów powrócisz do nas wraz z pierwszymi wiosennymi przebiśniegami ,albo rannikami .Coraz więcej podszerstka wyczesuję Agatce ,więc niechybnie nadchodzi wiosna
- EwkaEs
Jadziu -Jakuch-pewne,że do wiosny Kostek nieco umaszczenie zmieni jak co roku,na razie wyczesujemy i podajemy suchą karmę z dodatkiem rozpuszczającym kule włosowe.Pogoda taka jak teraz ma potrwać około dwu tygodni.Podwórkowy pod śniegiem,podwórze także,nawet brak strategicznej ścieżki ku śmietnikowi.Samolot ze śmigłem odstraszającym gołębie i karmnik na swoim miejscu,skalniak na rozkopany z daleka nie wygląda,ale na pewno na wiosnę trzeba go będzie przebudować.Pelargonie czerwone tzw.krakowiaki dość dobrze przezimowały,także Scarlett,która mam już dwa lata.Chciałabym zamówić u Cieszyńskich inne pelargonie podobne do niej.Myślę o kilku do dwu dłuższych skrzynek,bo w kuchni chciałabym mieć truskawki naokienne.I papryczki.Na froncie zwartnic na razie przestój,zamówione w Holandii cebule już w kraju,ale jeszcze nie na jego południu,jeszcze jedna zamówiona w kraju lecz pochodzenia holenderskiego do odbioru w innym mieście,może w tym tygodniu.Jewel przekwitł i obecnie tworzy kilka liści naraz.Na kwiaty trzech innych na razie trzeba poczekać,podobnie hiacynty w hodowli wodnej,ukorzenione aż do dna naczynia i teraz cierpliwie,bo wiesz,że chłodno u mnie.
Ranników nie mam,a przebiśniegi powinny przetrwać pod murem.
Co do sesji to zasadniczo jesteśmy po,a tuz przed nowym semestrem,także kończą się obrony prac inżynierskich.Żeby tylko dostali satysfakcjonującą pracę!Ale większość z nich najpierw idzie na studia II stopnia.
Masko-ciekawsze latarenki drewniane zniknęły pierwszego dnia przeceny,nie wykluczam,że żabę studenci twórczo skopiowali,mają zajęcia w pracowni rzeźbiarskiej.Pod Halą kilka razy widziałam ciekawe donice z tych dużych,a po wyszorowaniu mydłem potasowym na pewno do użytku.
Zyto-czekam,może już niedługo.
Priamie-szałwię Salome nabędę w tym tygodniu i wyślę.

Ranników nie mam,a przebiśniegi powinny przetrwać pod murem.
Co do sesji to zasadniczo jesteśmy po,a tuz przed nowym semestrem,także kończą się obrony prac inżynierskich.Żeby tylko dostali satysfakcjonującą pracę!Ale większość z nich najpierw idzie na studia II stopnia.
Masko-ciekawsze latarenki drewniane zniknęły pierwszego dnia przeceny,nie wykluczam,że żabę studenci twórczo skopiowali,mają zajęcia w pracowni rzeźbiarskiej.Pod Halą kilka razy widziałam ciekawe donice z tych dużych,a po wyszorowaniu mydłem potasowym na pewno do użytku.
Zyto-czekam,może już niedługo.
Priamie-szałwię Salome nabędę w tym tygodniu i wyślę.

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo - jak to się stało, że ja wcześniej tego zdjęcia nie widziałam

Razem oba gadżety stanowiłyby zestaw zimowo-letni

A tak na poważnie - to nie zawsze otwierają mi się wszystkie zdjęcia. To pewnie przez to że mam internet bezprzewodowy, który działa raz wolniej raz szybciej w zależności od nie-wiedomo-czego

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Ewuniu ...natłok zajęć zapewne masz ...ale i kule dla ptaszków napełnione i kostek zadbany - odpowiednia karma ...do tego zwartnice Ci pięknie kwitną ...a u mnie cho....tylko dwie mają pąki , które dopiero wyłażą - a reszta śpi . Cztery obsypałam cynamonem , bo musiałam im zedrzeć po jednej warstwie łusek .
Pelargonie mają się dobrze ...te dla Ciebie też ...krótkie , bluszczolistne , z białymi łodyżkami
.
Pozdrawiam , życząc miłego dnia
.
U mnie słońce , a śnieg aż skrzy , że patrzeć się nie da ...- 5 *C - wczoraj znów dosypało
...a za wiosną tak tęskno ...
Ciemiernik obsypany kwiatami zasypało , takoż pełne pierwiosnki w pąkach .
Pelargonie mają się dobrze ...te dla Ciebie też ...krótkie , bluszczolistne , z białymi łodyżkami

Pozdrawiam , życząc miłego dnia

U mnie słońce , a śnieg aż skrzy , że patrzeć się nie da ...- 5 *C - wczoraj znów dosypało

Ciemiernik obsypany kwiatami zasypało , takoż pełne pierwiosnki w pąkach .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewo ta niekoniecznie w moim stylu
Pod Hala u tych na szmacie czasem za grosze można coś kupić, ale tylko częste wizyty dają jakikolwiek rezultat. Jest to jednak dla mnie teraz wyprawa. Mam we czwartki targ w Krzeszowicach i jest tam taki hangar ze starociami, ale raz był otwarty potem nie. Nie wiem od czego to zależy. Sprawy, o których piszesz jeszcze do niedawna były bliskie memu sercu, ale odkąd przeszłam na zasłużony.... to jakoś mniej. Nasi kończyli inżynierskie i szli na staż (gwarantowany) i studia niestacjonarne II stopnia.

Pod Hala u tych na szmacie czasem za grosze można coś kupić, ale tylko częste wizyty dają jakikolwiek rezultat. Jest to jednak dla mnie teraz wyprawa. Mam we czwartki targ w Krzeszowicach i jest tam taki hangar ze starociami, ale raz był otwarty potem nie. Nie wiem od czego to zależy. Sprawy, o których piszesz jeszcze do niedawna były bliskie memu sercu, ale odkąd przeszłam na zasłużony.... to jakoś mniej. Nasi kończyli inżynierskie i szli na staż (gwarantowany) i studia niestacjonarne II stopnia.
- teresat
- Od: 2 lip 2008, o 22:02
U mnie też dzisiaj pięknie i mroźno, ale z słonko mocno grzeje, z sopli kapie woda.
Hojek też nie podlewam często, raz na tydzień i tyle. kaktusy u mnie raz na 3 mce oszczędnie, ale stoją w chłodzie, mam nadzieję, że zakwitną.
Czas przejrzeć nasionka, czy już siać, czy jeszcze nie.
U Ciebie widzę już słychać o wiośnie, żabcia się zadomowiła
Hojek też nie podlewam często, raz na tydzień i tyle. kaktusy u mnie raz na 3 mce oszczędnie, ale stoją w chłodzie, mam nadzieję, że zakwitną.
Czas przejrzeć nasionka, czy już siać, czy jeszcze nie.
U Ciebie widzę już słychać o wiośnie, żabcia się zadomowiła

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A Ty ciągle w biegu Ewka........
Czas przecieka przez palce a tyle chciałoby sie jeszcze zrobić, prawda ?
Wiosna i nowy sezon za pasem, podwórkowy jak piszesz trzyma się dzielnie.
Oby tylko ta wiosna chciała już przyjść w marcu, bo zimy mam już dosyć.
Zdrówka życzę.
Czas przecieka przez palce a tyle chciałoby sie jeszcze zrobić, prawda ?
Wiosna i nowy sezon za pasem, podwórkowy jak piszesz trzyma się dzielnie.
Oby tylko ta wiosna chciała już przyjść w marcu, bo zimy mam już dosyć.

Zdrówka życzę.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- EwkaEs
Kogro-no więc widok z podwórka,zima odchodzi.

Teresat-żabcia tak trochę z myślą o 14 lutym.Różowa to na pewno samica.Dziś w południe trochę słonka było,ale rano mrozik poszczypywał.Brak czasu na spacer,zwłaszcza na spacer poza smog,a bardzo by się chciało.
Ambo- A wstawisz leżaczek?
Hiacynty chciałam ustawić wyżej,żeby korzenie miały więcej światła,ramy w tych oknach są takie grube.

Masko-dwa lata temu dojechałam(pociągiem) na wspomniany targ w Krzeszowicach,wróciłam z kowalskiej roboty solidną motyką.

Teresat-żabcia tak trochę z myślą o 14 lutym.Różowa to na pewno samica.Dziś w południe trochę słonka było,ale rano mrozik poszczypywał.Brak czasu na spacer,zwłaszcza na spacer poza smog,a bardzo by się chciało.
Ambo- A wstawisz leżaczek?
Hiacynty chciałam ustawić wyżej,żeby korzenie miały więcej światła,ramy w tych oknach są takie grube.

Masko-dwa lata temu dojechałam(pociągiem) na wspomniany targ w Krzeszowicach,wróciłam z kowalskiej roboty solidną motyką.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ewciu jesteś w pełni przygotowana na Walentynki .Fajne te saneczki z hiacyntami .Teraz masz na pewno dużo cieplej niż przy starych oknach .Moja Agacia też dostaje taką karmę na odkłaczenie .