Tereniu , nie bój się - moja sunia dobrych ludzi nie pożera (przeważnie) .
A co do wędliny - nie zjadłaby jej od nieznajomej...
robaczek_Poznan pisze:Zauważyłam u Ciebie fiołeczki neapolitańskie, moje to jeszcze drobinki, ciekawa jestem czy one się fajnie rozrastają?
Cepelinowane bulwy tych CYKLAMENÓW przywiozłam kiedyś z KORSYKI wraz z torbą ziemi , w której rosły ( taka kontrabanda albo "pamiątka z wakacji"...) Nie mogłam się oprzeć ich urokowi , gdy dzielnie rosły w skalnych szczelinach:
Mają już kilka lat i dwukrotnie były dzielone, choć nie namnażają cebulek jakoś nadzwyczaj szybko.Za to z powstałych po kwitnieniu nasion (kuleczki) wysiewają się młode roślinki. Zimują bez problemu, kwitną we wrześniu , a potem wyrasta masa całkiem ładnych listków , które utrzymują się aż do marca- kwietnia , mimo mrozu, śniegu , deszczu !
semper pisze:Widzę. że Twój pupil jeszcze ma dobry wzrok.Nie potrzebuje okularów do czytania.

Jurku , psina używa dyskretnych soczewek korekcyjnych , bo uważa ,że okulary ją postarają

A poważnie - niestety , wzrok ma już słaby- stary pies to jak stary człowiek
Sosenki4 pisze:Ewelinko pięknie u Ciebie i dostojnie w każdym kawałeczku ogrodu. Właśnie tworzę rabatę wzorując sie na Tobie. Póki co mam 6 Rh i 5 wrzosów. Co jeszcze pasuje, zeby dosadzić? Proszę o poradę...
wielkakulka pisze:I pisze na komputerze - to on wrzuca wszystkie posty

No i się wydało ... Ale na swoją obronę powiem ,że przeważnie ja jej dyktuję !
Aniu /Sosenki4 Myślałaś o PIERISACH ? Jest sporo odmian i mają takie wymagania ( stanowisko, gleba , słońce , wilgotność) , jak Rh.Pasują do takiej rabaty także niskie krzewinki : WRZOŚCE , HEBE no i cała gama niziutkich różaneczników z grupy IMPEDITUM.