30 - metrowe maleństwo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: 30 - metrowe maleństwo

Post »

No to masz rękę do siewu, ja raz wysiałam lawendę kupioną w pięknym pojemniku i wyrosło zielsko..ale nie lawenda :;230 Nie wiesz, czy dalie, które mam w koszyku przed wejściem będą się nadawały za rok do wsadzenia, czy są jednoroczne? Kompletnie tego nie rozpoznaję. Wydawało mi się, że wszystkie dalie mają karpy, które można przechować ;:223
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28

Post »

Bozuniu, ok 2 kg kurzaka (taki w brykiecikach) zalewam 3 litrami wody.Po 2 dniach moje "preparatum" dodaję do wody... tj 1 litr kurzaka na konewkę (10 l)wody.Pod każdy powojnik daję ok 3 litrów mikstury + ok. 2 litów czystej wody na koniec.Robię tak w kwietniu i w lipcu.Używam tego także do host,żurawek,klonów japońskich,hortensji "pinky wenky",i oczywiście jeżyn bezkolcowych.Bozuniu w swoim wątku dodałem kilka zdjęć powojników na kurzym miksie;)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bozuniu, to ja w takim razie też spróbuję w przyszlym roku wysiać dalie. Tylko chyba będę musiała znaleźć dla nich miejsce pod zadaszeniem, bo po deszczu to one chyba kiepsko wyglądają, przynajmniej te, które ja mam obecnie z sadzonek. Skrzynia to dobry pomysł ;:108
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Bożenko, za pokrzywami to wystarczy się przelecieć bo nieco mniej zadbanych kawałkach osiedla. Chociaż teraz to już trochę ciężej o pokrzywę i przy robieniu gnojówki trzeba uważać aby sobie jej nie rozsiać (gdy zbiera się o tej porze roku).
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

lulka wydaje mi się, że bulwy powinny być, ale nie dam sobie ręki uciąć... Zobaczysz jesienią jak będziesz wysadzaćz donicy, moim zdaniem powinny się wytworzyć bulwy. Ja siałam dalie, na których opakowaniu było napisane, że są jednoroczne :wink: I jakoś mam je 3 rok :wink:

Jacku dziękuję za przepis na napój wyskokowy dla powojników ;:180 Wykorzystam go z pewnością, tylko zrobię sobie mniejszą ilość na początek :wink:

Wandziu ja siałam dalie ogrodowe DWARF DELIGHT - w opakowaniu był mix kolorów ( jak wpiszesz w wyszukiwarce, to wyświetli Ci firmę :wink: ), one nie są za wysokie i idealne do donic i skrzynek. Na rabatce też mam i nawet deszcz ich za bardzo nie niszczy :)

Remi no właśnie jest problem z pokrzywami, chwastów różnych jest mnóstwo, ale jak się rozejrzę po okolicy to pokrzywy nie widzę...
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bozuniu, w takim razie dostaniesz ode mnie jutro bukiet pokrzyw. :;230 :;230 :;230 U mnie rośnie tego cholerstwa pod dostatkiem (właśnie się dziś poparzyłam :? )!
bozunia
1000p
1000p

Post »

Asiu, lepiej kalosze weźcie :;230 Oczko mi się w czasie burzy wylało...
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

Bożka ;:196 ;:168
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Dzięki za gościnę i miłe przyjęcie. ;:196 No i roślinki oczywiście! :D
Pozdrowienia dla M.
bozunia
1000p
1000p

Post »

A ja Wam Dziewczyny dziękuję za odwiedziny i super popołudnie ;:168 Cieszę się, że Was poznałam :) Niech Wam roślinki się przyjmą i pięknie rosną :) M pozdrowiony i wzajemnie :) trochę niewyraźne zdjęcia zrobił... Mam Waszą zgodę na umieszczenie pamiątkowej fotki?
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

ano masz ;:196
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Bozuniu, dziękuję za miłe spotkanie, pogaduchy i zwiedzanie Twojego 30-metrowego szaleństwa ;:138
Jesteś mistrzynią kompaktowych aranżacji i moim guru sadzonkowania roślin ;:196 Masz dla swoich roślinek wielkie serce, a one odwdzięczają się bujnym wzrostem, choć Ty wolałabyś aby były liliputkami :wink: Jeszcze raz dziękuję za masę zielonych prezentów, sadziłam te cudeńka do ciemnej nocy ;:173
Pyszne ciacha i poczęstunek w miłych okolicznościach przyrody, a M dzielnie nam towarzyszył ;:63 Jeszcze raz dziękuję! Cieszę się bardzo, że Was poznałam ;:196 Asia, Marta - super Was było znowu widzieć ;:4
Do zobaczenia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
bozunia
1000p
1000p

Post »

Kasiu, tak myślałam, że będziesz sadzić jeszcze dzisiaj :wink: Z latarką sadziłaś? :;230 Mam nadzieję, że wszystko się przyjmie :wink: a jak nie, to będziesz musiała znów mnie odwiedzić :wink: Dziękuję bardzo za sympatyczne spotkanie i pogaduchy ;:196
Kochane dziewczyny jeszcze raz dziękuję za prezenty ;:196 Fajnie, że pogoda nam sprzyjała ;:3 Niestety u mnie już słychać grzmoty... zaraz będzie znowu burza... Moja rybka to ma nędzne życie...

A oto mini fotorelacja:

Martusia - Shirall, Kasia - Robaczek, Bożka i Asia ;:4

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Fajnie Bożka- zdjęcia są wyraźne, tylko ja mam na nich niewyraźne miny w klimacie "buźka w ciup" :;230 :;230 :;230
Za to bardzo wyraźnie widać, że wynosimy Ci pół ogrodu! :;230
Dziękuję jeszcze raz za przemiłe niedzielne popołudnie i wieczór i do zobaczenia! :wit
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Super fotki, fajne Kobitki...widzę, że i pokaz jakiś był,co tam sadzisz Bozka?
Wracając do bulw daliowych, to po sezonie pogrzebię w donicy, a nuż coś znajdę :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”