Geniu...nikt nie powiedział,że będzie łatwo i przyjemnie.......dlatego założyłaś ten wątek żeby się wspierać...Początki są zawsze bardzo trudne i nie raz przychodzi ochota na zarzucenia swojego postanowienia i powrotu do starych nawyków..ale naprawdę nie warto...z każdym kilogramem mniej Twój nastrój i nastawienie będzie się zmieniał......no i coraz bliżej już do wiosny,dni są coraz dłuższe..a jak pokaze się słoneczko to o "smętnym nastroju" od razu się zapomina......trzymam kciuki
Geniu@ zainspirowałaś mnie do popatrzenia na wagę i działania. Teraz wszyscy na siebie patrzymy i pilnujemy siebie Kilogram niestety łatwo zyskać, ale żeby stracić, trzeba się mocno napocić i nacierpieć. U mnie to idzie harmonijką, co kilogram stracę, pół odzyskam Na razie jestem 1,5 kg lżejsza, jeszcze tylko 6 i lody latem dozwolone
Kochani pogoda dzisiaj ani na spacer ani na nasrój brakuje nam do życia Jak to jest to inaczej patrzy się na świat i życie i GENIA też ożyje wraz z promykami bo ona jest bardzo żywotna wiosną i latem jak pokazuje nam takie cudeńka w swoim ogródku No kiedyś trzeba odpocząć
Geniu dzięki temu,że załozyłaś ten wątek....to będzie jedno z postanowień noworocznych,które dotrzymam ..inaczej pewnie po tygodniu zapomniałabym co sobie obiecywałam w Nowy Rok.Mnie jest łatwiej bo niedużo muszę zgubić.....i chyba coś już zgubiłam bo póki co to spodnie zrobiły się luźniejsze.... .Próbowałam namówić Bożenkę ale chyba się nie udało
Basiu nie zamartwiaj się więcej nas takich jest też jestem "w pobliżu"i coraz bardzie mi to doskwiera ale jak pomyślę ile mam co dzień ruchu a mimo to nic nie pomaga to co będzie jak przestanę biegać do autobusu i gimnastykować się w pracy,strach pomyśleć a ja jestem taki łasuch jak nie mam zajęcia to muszę coś jeść,cała nadzieja w ogrodzie.Powodzenia
Dostałam od dietetyka dietę na przyszły tydzień,według planu mam chudnąć ok 70 dkg na tydzień
oto dietka na poniedziałek.
śniadanieKaloryczność: 600 kcal Białko: 33,17 g Tłuszcz: 11,04 g Cholesterol: 37,04 mg Węglowodany: 97,25 g Sód: 550,22 mg Błonnik: 9,80 g
Składniki:
Chleb Graham 70 g
(2 kromki)
Ser twarogowy chudy 50 g
(4 płaskie łyżki)
Przyprawy:
Zioła prowansalskie
II śniadanie Kaloryczność: 295 kcal Białko: 14,26 g Tłuszcz: 6,22 g Cholesterol: 21,40 mg Węglowodany: 47,50 g Sód: 176,45 mg Błonnik: 4,35 g
Ser twarogowy półtłusty 20 g
Chleb chrupki 20 g
(2 kromki)
Przyprawy:
Bazylia świeża
obiadKaloryczność: 600 kcal Białko: 31,82 g Tłuszcz: 16,44 g Cholesterol: 72,50 mg Węglowodany: 81,63 g Sód: 87,63 mg Błonnik: 8,79 g
Pierś kurczaka z ziołami
Składniki:
Olej rzepakowy o obniżonej zawartości kwasu erukowego 10 g
(1 płaska łyżka)
Mięso z piersi kurczaka bez skóry 125 g
(1 szt.)
Przyprawy:
Pieprz czarny, zmielony
25gr. ryżu
1 szklanka soku z czarnej porzeczki Surówka pekińska z jabłkami
Kapusta pekińska 100 g
Jabłko 300 g
(2 średnie)
Zioła prowansalskie podwieczorekKaloryczność: 215 kcal Białko: 8,98 g Tłuszcz: 5,32 g Cholesterol: 11,25 mg Węglowodany: 36,01 g Sód: 111,75 mg Błonnik: 3,70 g
SANTE - Crunchy Owocowe 10 g (1 płaska łyżka)
Mleko spożywcze 1.5 % tłuszczu 225 g (1 szkl.)
Jabłko 150 g (1 średnie) kolacjaKaloryczność: 335 kcal Białko: 12,92 g Tłuszcz: 9,04 g Cholesterol: 9,28 mg Węglowodany: 57,32 g Sód: 366,67 mg Błonnik: 13,45 g Kanapka z szynką z indyka i z kalafiorem 265 g
Chleb Graham 40 g
(1 kromka)
Kalafior 200 g
Margaryna "Rama" 10 g
(2 płaskie łyżeczki)
Szynka z indyka 15 g
(2 plasterki)
Herbata bez cukru 1 szkl. (225 ml)
Grejpfrut 350 g (1 średnia szt.)
Roma! to nie dieta w moim stylu wiec się nie wypowiem, bo się nie znam
Ja biorę pod uwagę dla siebie tylko mięsne diety bo tak mi podpowiada mój organizm z grupa krwi zero
Jak masz grupę krwi? Masz doświadczenie z dietami, jak tak to po jakich chudłaś?
Trzymam za Ciebie kciuki W każdym posiłku masz białko. Tylko dla mnie za dużo chleba (3 posiłki).
Moje nowe imię Szansa
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
Szanso,też chciałam to napisać,stosuję się do sposobu żywienia Ali ale waga skacze jak w kalejdoskopie.Pamiętam 3 lata temu jadłam w/g jakiejś tam diety dużo mięsa,schudlam pięknie w 4 m-ce 8 kg a mam też grupę zero coś w tym jest.
Romualda@ greifruita na kolację nie bój się, ma tylko 40 kcal, a za to jakieś składniki spalające tłuszcz. Ja jadam podobnie na codzień, tylko na podwieczorek zamiast musli pożeram ciacho, a po południu ciągle coś podgryzam - jabłka, mandarynki, śliwki suszone, chipsy jabłkowe, figi, daktyle, orzechy, co wpadnie mi w rękę
No i waga stoi w miejscu, jak przestaję podżerać, idzie w dół
Mimo wielu tu przedstawionych poglądów uważam, że nabiał, mleko, zwłaszcza paniom z kolejną osiemnastką jest potrzebne, chyba, że nie zależy nam na własnych zębach i decydujemy się na endoprotezę.