Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa ...

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa ...

Post »

;:oj

Oniemiałam z zachwytu ;:oj ;:oj
Tak wyeksponowanego grubosza to nie widziałam , rewelacja ;:138 ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witaj i znowu cudeńka ,bonsai ;:167
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grubosz to sukulent, więc miałby u mnie pewną szansę przetrwania...Zwykle wiosna i lato wykańczały moje rośliny domowe, bo całe dnie spędzam w ogrodzie. Jesienią i zimą odżywają te, które są wytrwałe :oops:
Kalanchoe nadal rośnie. Powsadzałam późnym latem szczepki do doniczki, ale kocica ją przewróciła. Niektóre miały widoczne korzenie :evil: Posadziłam ponownie, może nic się nie stanie. To nie pierwszy numer wykręcony przez Czarniutę.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
eva-
500p
500p
Od: 24 wrz 2011, o 21:12

Post »

Piękne zdjęcia, zawsze oglądam je z wielką przyjemnością :D
Grubosz- Bonsai świetnie wygląda ;:333
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Ibanek-Lucynko
nie przejmuj się październikowymi" podstrzyżynami",które wg Ciebie przeprowadziłaś zbyt późno ja również ostatnio formowałem swojego grubosza w październiku i wcale mu to nie zaszkodziło i nie opóźniło odbijania ale-mój grubosz bonsai usytuowany jest na parapecie południowym czyli nasłonecznionym.A co do Twego podglądania moich gruboszy to jestem jak najbardziej za,jeżeli w tym przypadku-czyli w moim,naśladownictwo jest wskazane?Dzięki za kolejne odwiedzinki,pozdrawiam i zapraszam ponownie. ;:180

Pieczarach-Aniu
grubosze stosunkowo szybko rosną,oczywiście jeżeli są regularnie podlewane/mimo iż są sukulentami/i nawożone co wynika z mojego doświadczenia.Pozdrawiam Cię,dziękuję za kolejne miłe odwiedzinki i pozdrawiam :wit

TerDob-Tereniu
cieszę się,że podobają Ci się moje grubosze i ubolewam równocześnie nad stratą Twojego przywiezionego z Hiszpanii ale nie martw się zadbane stosunkowo szybko rosną.Co do Twojego niecierpka to podpowiedź przesłałem Ci na PW.Dziękuję za kolejne miłe odwiedzinki i zapraszam ponownie.Pozdrawiam ;:180

Jatro witaj
dzięki za bardzo miłe słowa i sympatyczne odwiedzinki.Zapraszam ponownie do siebie i serdecznie pozdrawiam ;:180

Monikwiaty-Moniko
cieszę się,że znowu do mnie zawitałaś,dziękuję za bardzo miłe słowa,kolejne odwiedzinki i zapraszam ponownie.Pozdrawiam :wit

Ewamaj66-Ewciu
jak najbardziej polecam Ci hodowlę grubosza-wdzięczna roślinka i w miarę wytrwała.A ta Twoja Czarniuta to taka sobie kotka psotka ale na pewno sympatyczna i nie robi tego złosliwie? Dzięki za kolejne odwiedzinki,pozdrawiam i zapraszam ponownie do siebie :wit

Eva-;Ewo
bardzo miłe to co piszesz-dziękuję i cieszę się z Twoich odwiedzin na które zapraszam ponownie i serdecznie pozdrawiam ;:180
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p
Od: 12 cze 2012, o 10:06

Post »

Arku pięknie zaprezentowałeś swoje rośliny jak i ich kwatery ;:138 grubosz cudowny a jego listki wyglądają jak brylanciki ;:215 Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Strasznie dawno nie zaglądałam do Twojego wątku a tu tyle nowych pięknych roślinek. Same cudeńka i jak zadbane ;:138 ;:oj
Pozdrawiam ;:168
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

Arku :wit Przybiegłam z rewizytą i jestem pod wrażeniem :shock: ?piękne, zadbane i ładnie wyeksponowane rośliny.Podoba mi się formowany grubosz ale boję się ,że swojego zniszczę jak zacznę ciachać :? .
Gratuluję Ci złotej karty ;:333
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Czarniuta to jeden z wielu kotów, które rządzą się u mnie jak chcą :D Czasem to koliduje z moimi planami czy działaniami, ale generalnie kotom wybaczam, bo na ogól nie wiedzą, co czynią. Z ludźmi jest jednak trochę inaczej :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Piękny grubosz liście lśniące i zdrowe ;:138
Fotki rewelacja :D
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Grubosz powszechnie nazywany jest drzewkiem szczęścia, a z tego co widzę, to Tobie powinno wieść się wyśmienicie ;:173
Skoro masz takie wspaniałe rezultaty, to nie myślałeś, aby kupić sobie jeszcze inne odmiany ;:173
Taki np. hobbit... ;:170
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj a ja nie mam gruboszka :(
A Twoje Arku piękne :) i jak zawsze super pokazane ;:333
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
Awatar użytkownika
raflezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 21:51

Post »

Arek!
Grubosze wyjątkowe.
Piękne, dorodne, zielone i aż kipiące witalnością. Świetnie wyglądają w tych niskich doniczkach.

Gdybyś chciał rozszerzyć kolekcję, odezwij się do mnie na wiosnę.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Grubosz - miłe wspomnienie. Dziękuję.
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

IkaD-Iwonko witam
bardzo dziękuję za miły pościk i kolejne odwiedzinki i zapraszam ponownie.Pozdrawiam.

Karnova witam Cię
cieszę się bardzo,że po dłuższej nieobecności znów do mnie zawitałaś.Dzięki za bardzo sympatyczny pościk i kolejne odwiedziny.Pozdrawiam ;:180

Kasiuta74-Kasiu witaj
nie obawiaj się ciachania swego grubosza zwłaszcza jeżeli stoi na południowym parapecie a za gratulacje złotka bardzo dziękuję.Pozdrawiam i zapraszam ponownie do siebie. :wit

Ewamaj66-Ewciu wit
am Cię co do poczynań kotów i ludzi masz całkowitą rację-popieram.Miło,że znowu u mnie jesteś,dziękuję za kolejne odwiedziny i pozdrawiam ;:180

Wiolamanko-Wiolu witaj
dzięki za bardzo sympatyczny pościk,kolejne odwiedziny ;:180 i zapraszam ponownie.Pozdrawiam.

Heliofitko-Iwonko witam Cię
przyznam Ci się ,że nie narzekam ani za wiele od życia nie żądam a co do innych odmian to bardzo chętnie udekorowałbym nimi i innymy jeszcze roślinami cały dom ale niestety muszę się liczyć ze zdaniem pozostałych domowników ale czuję ,że na Twoją sugestię nie pozostanę obojętny?Dzięki za odwiedzinki i propozycje.Pozdrawiam ;:180

Agapo-Agnieszko witaj
miło Cię powitać jako mojego kolejnego nowego Gościa.Proponuję,zacznij hodować gruboszka bo to wdzięczna do hodowli roślina a i szczęście może Ci przyniesie jako drzewko szczęścia.Dziękuję za sympatyczne odwiedziny i miły pościk,zapraszam ponownie i pozdrawiam.

Raflezjo-Iwonko witam Cię
dzięki za kolejne miłe odwiedziny i słowa ;:180 .Zastosowanie tych "niskich" doniczek do gruboszy było przeze mnie zamierzone bo mają one imitować typowe doniczki bonsajówki,których w sklepach niestety brak nad czym bardzo ubolewam ;:145 .Zapraszam ponownie i pozdrawiam.

Bufo-Bufo witaj
jesteś moim kolejnym nowym Gościem z czego bardzo się cieszę i pragnę bardzo podziękować za odwiedziny w moim wątku.Miło mi,że swoją prezentacją grubosza udało mi się przywołać Twoje miłe wspomnienie.Pozdrawiam i zapraszam ponownie

No to na sugestię Filigranowej i nie tylko,upycham kolejne roślinki a wyprowadzka z tego powodu chyba na horyzoncie? :;230

Dziś Real'owski kroton /6,90zł/ wpadł mi w oko w trakcie zakupów :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Wszystkich :wit
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”