Ogród działkowy w Maksie
Re: Ogród działkowy w Maksie
Mirko droga, wszystkiego dobrego! 

- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Mireczko, wracaj szybko do zdrowia bo Święta idą
- justyna_gl
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mireszko Zdrowych i Radosnych Świąt, szybkiego powrotu do zdrowia 

- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Mirabelko wracaj do zdrowia i nie przemęczaj się w kuchni
- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Witajcie! Trochę czasu zleciało. Święta i po świętach. Pojechaliśmy na działkę i trochę poczyniliśmy przygotowań do remontu. I to wszystko. Woda będzie włączona dopiero 28.04. i było bardzo zimno. Ale to wystarczyło, aby załapać się na katar. Jak nie urok to sr....ka. Trochę tulipanów widziałam, ale jakieś dziwne, pączek osadzony w rozetce równo z ziemią. Może później wyciągnie się. Azalie obsypane pąkami. Nie mogę doczekać się ciepełka i zobaczyć je w pełnej krasie. Jedynie migdałek ma już piękne pączki.

kora już zakupiona.

kora już zakupiona.

Pąki cudne, niebawem wybuchną kolorami ! Szkoda , że podłapałaś katarek,ale może mocna herbatka z lipy i cytrynki , zdrowy , długi sen postawią Cię na nogi i nic się nie rozwinie.
Majówka powinna być już pełna barw
Majówka powinna być już pełna barw

- Mirabela
- 1000p
Witaj Alu! Dziękuję, że zajrzałaś do mnie. Ten czas wiosenny trochę mi się pokrzyżował. Ale pomału wychodzę na prostą. Plany swoje, życie swoje. Chciałam już mieć za sobą remont, koniec kwietnia wyjazd ( weekend), potem majówka i tu liczę, że najwięcej zrobię. W domu meksyk, co mogłam ( szczególnie rzeczy ) zabrałam do domu na przetrzymanie. I te siewki coraz większe zajmujące stół, podłogę. Ale podjęłam decyzję, jeśli tylko nie będzie padać jadę i wsadzam do ziemi rozsady. Zdążyliśmy pozakładać pułapki na drzewach na motyle i gąsienniczki. Może to coś da, jeśli tylko w tym sezonie jakikolwiek owoc będzie na drzewach. Myślę tu o czereśniach, śliwach, wiśniach i gruszkach.
Mirabela myślę,że pogoda bardzo pozytywnie nas wszystkich zaskoczy i ten weekend majowy będzie owocny w ogrodowe prace
Co do pułapek dla motyli, to o co chodzi z ich łapaniem ? W jakim celu się takie pułapki zakłada ? Powiem szczerze , ze takie czynności kojarzą mi się tylko z pracą entomologów nad liczebnością i odmianami, ale w ogrodzie ? Zdrówko lepiej ?

- Mirabela
- 1000p
Ze zdrówkiem co raz lepiej. Pułapki to takie ustrojstwa w kształcie trójkąta, w środku lepkie i pośrodku z kuleczką nasączoną feromonem motyli na jabłonie, czereśnie itp. Pozdrawiam Mirka
A czyli na np. owocówki jabłkóweczki , czyli szkodniki
A ja nierozgarnięta pomyślałam żeby właśnie wabić ale te kolorowe pylne w innym celu 
Cieszę się,że ze zdrówkiem lepiej

Cieszę się,że ze zdrówkiem lepiej

- Mirabela
- 1000p
Ostatnio widziałam w programie TV ogrodniczym "Maja w ogrodzie" z 15.04 o 20.00 była o tym mowa. Ja zastosowałam taśmy klejącą na pnie.
Coś podobnego, mam sreberko
Coś podobnego, mam sreberko
Mireczko, gratuluję sreberka!
Piękne pąki już u Ciebie (ach ten migdałek!), a i praca wre na całego... Ja też wysypuję korę, poszło już 120 worków i jeszcze 30 przede mną...
Miłego dnia!

Piękne pąki już u Ciebie (ach ten migdałek!), a i praca wre na całego... Ja też wysypuję korę, poszło już 120 worków i jeszcze 30 przede mną...
Miłego dnia!
- Mirabela
- 1000p
Dzięki za odwiedziny. Agunia jak widzisz u mnie jak po grudzie wszystko się układa. Ale mam nadzieje, że wszystko się ułoży pomyślnie i zmieszczę się w czasie do wesela.
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Mirko kuruj się kuruj kochana,żebyś miała siły na weselichu
Rozumiem,że masz sporo pracy i nie będzie cię u Bożenki w niedzielę?

- Mirabela
- 1000p
Nie, na pewno nie dam rady. Ja ciągle jestem nie wykurowana.