Ogródek AGNESS cz. 10
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 10
Agnieszko piękne ujęcia jesieni zdobiącej Twoj ogród, co to za clematis kwitnący tak długo?.
Pozdrawiam Zenek
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj, Agnieszko, niektóre hosty już jesienna, ale u mnie na kilku nie widać śladu mijającego lata. Trzeba szybciutko fotki porobić, tylko znów czasu brak, bo szybko ciemno. 

A żurawki dają z siebie wszystko.
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga, no nie nadążam za nic...
A Ty takie ładne widoczki pokazujesz
Śliczny powojnik
A Ty takie ładne widoczki pokazujesz

Śliczny powojnik

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Agnieszko, Twoje ujęcia ogrodu zawsze ciekawe, bo i obiekty do fotografowania zacne. Sześćdziesięcioletni świerk - fiu,fiu
Na takiej kanwie młode rośliny wyglądają pięknie
Złocienia arktycznego nie mam i jeśli będziesz miała z czego podzielić, to z przyjemnością wezmę
Będzie już na przyszły rozbudowany skalniak.

Złocienia arktycznego nie mam i jeśli będziesz miała z czego podzielić, to z przyjemnością wezmę

- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
Uroczy jest ten Twój kącik z żurawkami i hostami. A co to za odmiana powojnika że tak ładnie wciąż kwitnie?
Paulina
Agnieszko, pięknie wyglądają jesienne hosty w objęciach żurawek
Teraz jesienny ogród, mieniący się kolorami, wygląda chyba najciekawiej :P

Teraz jesienny ogród, mieniący się kolorami, wygląda chyba najciekawiej :P
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aguś hosty naprawdę wyglądają nieźle ....po niektórych nawet nie widać jesieni, są soczyście zielone i śliczne.....chociaż ja uwielbiam takie wyzłocone jesienią
Ewuniu bardzo Ci dziękuję za tak miłe słowa
Niestety mój ogródek nie ma naturalnych górek i wszelkie wzniesienia są usypanie i ,, ukamienione ,,
Zenku, bardzo dziękuję
Clematis to Jan Paweł II w tym sezonie zakwitł dopiero na początku września , całe lato strajkował , ale za to teraz jesienią bardzo cieszy swoimi kwiatuszkami
Iguś u mnie podobnie, część host już wyzłocona jesienią, a część jeszcze soczyście zielona jak latem
Zmrok juz faktycznie wcześnie zapada......jesień króluje.....
Ulcia żurawki są naprawdę niezastąpione...
Mariolu, cieszę się , ze podobają Ci się moje ogrodowe widoczki
Jacku dziękuję
Świerki są 2- olbrzymy....sadziła je jeszcze moja babcia......Wprawdzie dokuczają, bo strasznie wysuszają ogród i roślinki wolno pod nimi rosną....ale naprawdę je kocham....mają ogromną wartość sentymentalną .....no i są niesamowicie piękne
Złocienia mam sporą kępę i z podziałem nie będzie najmniejszego problemu....już zapisuję
Paulu żurawki są niezastąpione o każdej porze roku , bardzo je lubię i wciskam gdzie tylko się da
Powojnik to Jan Paweł II.
Daluś jesień kocham.....to niesamowicie piękna pora roku.....kolorów wokół chyba tyle co nigdy.....no i same moje ulubione....rudości, brązy, bordo i złoto.....tylko zachwycać się i chłonąć te wspaniałości na maxa. U mnie w ogrodzie nie ma dużo jesiennych kwiatów( pomalutku to zmieniam
), ale wiele krzewów sadzę właśnie pod kontem jesiennego przebarwiania.....tylko niestety w tym roku zastrajkowały i jeszcze sie nie przebarwiają....jedynie tawuła zaczęła

Ewuniu bardzo Ci dziękuję za tak miłe słowa

Zenku, bardzo dziękuję

Iguś u mnie podobnie, część host już wyzłocona jesienią, a część jeszcze soczyście zielona jak latem

Zmrok juz faktycznie wcześnie zapada......jesień króluje.....
Ulcia żurawki są naprawdę niezastąpione...
Mariolu, cieszę się , ze podobają Ci się moje ogrodowe widoczki

Jacku dziękuję

Złocienia mam sporą kępę i z podziałem nie będzie najmniejszego problemu....już zapisuję

Paulu żurawki są niezastąpione o każdej porze roku , bardzo je lubię i wciskam gdzie tylko się da

Powojnik to Jan Paweł II.
Daluś jesień kocham.....to niesamowicie piękna pora roku.....kolorów wokół chyba tyle co nigdy.....no i same moje ulubione....rudości, brązy, bordo i złoto.....tylko zachwycać się i chłonąć te wspaniałości na maxa. U mnie w ogrodzie nie ma dużo jesiennych kwiatów( pomalutku to zmieniam

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Pozwól i mnie pozachwycać się kolorami jesieni , w Twoim ogrodzie Aguś
.
Nawet hosta wygląda ' twarzowo ' w złotej poświacie
. Lubię , podobnie , jak i Ty złotą polską jesień , w kolorach czerwieni , złota , rudości i brązów ...ale w promieniach słońca
.
A...jeszcze jedno ..., czy opatulasz na zimę coś z Twoich milusińskich ...róże , hortensje itp...?

Nawet hosta wygląda ' twarzowo ' w złotej poświacie

A...jeszcze jedno ..., czy opatulasz na zimę coś z Twoich milusińskich ...róże , hortensje itp...?
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
No i właśnie przymierzam się do tych pięknych żurawek w przyszłym sezonie, bo do którego wątku nie zaglądam to one wystają z każdej rabatki. Swoją drogą to ciekawe, że jeszcze obecny sezon nie zakończył się na dobre a my już planujemy nasadzenia w następnym
Paulina
- AGNESS
Jagódko, bardzo się cieszę, ze chcesz oglądać moją jesień
U mnie praktycznie przez 2 dni było szaro, a tak to chłodno, ale słoneczko przepiękne
Jest cudnie
Roślinki otulam na zimę.....hortensje ogrodowe obowiązkowo, bo w innym razie nie ma mowy o kwitnieniu, dębolistną również, hibiskusy też, bo to jeszcze maluchy, do tej pory okrywałam też Rh i azalie, ale poprzedniej zimy zastrajkowałam i zrezygnowałam z okryć.....i bardzo dobrze, bo japońskie mimo, ze przemarzły, to kwitły tak jak nigdy dotąd
Różom i hortensjom bukietowym robię tylko kopczyki.....na bylinki narzucam trochę świerkowych gałęzi....
Paulu bo tak to właśnie jest......jest tak dużo chciejstw, ze trzeba je troszkę podzielić na kolejne sezony
Z żurawki na pewno pięknie będą wyglądały w Twoim ogrodzie......a kiedy nam go pokażesz

Roślinki otulam na zimę.....hortensje ogrodowe obowiązkowo, bo w innym razie nie ma mowy o kwitnieniu, dębolistną również, hibiskusy też, bo to jeszcze maluchy, do tej pory okrywałam też Rh i azalie, ale poprzedniej zimy zastrajkowałam i zrezygnowałam z okryć.....i bardzo dobrze, bo japońskie mimo, ze przemarzły, to kwitły tak jak nigdy dotąd

Paulu bo tak to właśnie jest......jest tak dużo chciejstw, ze trzeba je troszkę podzielić na kolejne sezony

Z żurawki na pewno pięknie będą wyglądały w Twoim ogrodzie......a kiedy nam go pokażesz

- ankha
- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Agniesiu
, próbowałam uzyskać taki ładny kształt skalniaka, ale nie bardzo mogę go podnieść. Przebudowałam, w każdym razie i czekam, aż zarośnie roślinami jak Twój.

- AGNESS
Ale skalniaczek! Cudo! A na samym czubku jaka żurawka taka czerwona rośnie? Pięknie się prezentuje . Za twoją namowa też posadziłam kilka na skalniaku i to była dobra rada. 

- AGNESS
Lucynko, bardzo się cieszę, że zdecydowałaś sie na posadzenie żurawek na skalniaku.....dzięki nim jest przepiękny nawet jesienią, kiedy mało co na nim kwitnie
Żurawka o którą pytasz to Giergia Peach, wcześniej rosła w półcieniu i była taka jakaś wypłowiała....po przesadzeniu na skalniak na ,, patelnię,, nabrała wspaniałej ostrej czerwieni, jest dużo piękniejsza niż wcześniej