eva-Dziękuję
rapunzelDokładnie osłonki często są droższe od roślinek. Ostatnio kaktusy widziałam po 2 zł a osłonki do nich były po 8 zł...

.
socurekAle pomału pomału i dokupimy naszszym kochanym kwiatom doniczki, osłonki, drabinki itd.

:D
mniodkowa Dziękuję. Pokazuj swojemu M niech widzi, że macie luźniej:). A z tym moim skrzydłusiem gigantem to nie wiem co zrobię za parę lat. Trzymam go u babci w mieskzanku .Następnym razem jak tam będę to pstryknę fotkę
Zakwitło mi calladium odmiana różowa, ale chyba troche go przelałam, bo kwiatek zbrązowaiał.
Teraz informacja dla wszystkich, którzy zakupili u mnie calladium i mają je po raz pierwszy:
Jeśli wasza roślinka wypuszcza jeszcze młode listeczki to podlewajcie nadal obficie 3x w tygodniu.A jeśli już powoli przestaje wypuszczać to odstawcie w ciepłe miejsce i podlewajcie mniejszą ilością wody 1x w tygodniu
Ostatnio podkradłam 2 listeczki z kwitnącego grudnika z pączkiem kwiatowym i wsadziłam go odrazu do ziemi. Dzisiaj patrzę, a kwiatek się rozwinął:D:D
Pelargonki nie przestają kwitnąć. Po 2 tygodniach przerwy znów ruszyły do pracy:D
A na grudnikach mam wrażenie, że pączusie stanęły w miejscu jakby uschły
Zroślicha różowa w końcu stanęła w pionie i wyprostowała swe nóżki.
Aeschynanthus Bell pomału szykuje się do kwitnienia.
Fiołek nadal kwitnie i ani myśli przestać.
Dendrusie rosną w siłę .
A to dzisiejszy nabytek.Chyba jakaś odmiana filodendronu? Ale mogę się mylić.
A hobbita czy jak go tam zwą dostałam w spadku, ale nie wiem czy się u mnie utrzyma.
Miłego podglądania:).