Ogród Doroty, coraz bardziej różany...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Doroty, coraz bardziej różany... :-)

Post »

Może uda mi się coś odpisać :roll:
Martuś, wiem, wiem nie jest pomarańczowa, ale ten aksamit na płatkach .... ;:170

Aniu witaj. Zgadzam się z twoim mottem w stopce w 100% :)

Agniecha,dokładnie tak. Płatki zewnętrzne ciemne środek jaśniejszy i ....pachnie upajająco ;:108
Ja też zakochałam się w Renesansowych. Nie wszystkie pachną, ale wynagradzają to kwiatami ;:167 No bo jak sie nie zachwycić czymś takim
Obrazek
albo takim
Obrazek
Bonita też niczego sobie się zapowiada
Obrazek

Grażynko, jestem bardzo zadowolona z tego tarasu. W pierwszej wersji miały być płyty kamienne, ale dobrze, że się na nie nie zdecydowaliśmy.
Wiedziałam niby, ze ta róża jest piękna bo oglądałam masę jej zdjęć, ale rzeczywistość przerosła moje wyobrażenia ;:138

Grażynko, i twoja altanka będzie bardzo elegancka. Ja kilka lat miałam zadaszenie wysypane pod spodem żwirem i tez było ok.

Gosia, witaj! Bardzo się cieszę, że wpadałaś do mojego ogrodu i że ci się podoba. Zapraszam częściej. Ja też wiele ogrodów odkryłam przypadkowo a teraz jestem w nich stałym gościem. Niestety róże wiosna nie wyglądają szczególnie, ale ja jakos się z tym pogodziłam. Planuje podsadzić je trochę cebulowymi (w odpowiedniej odległości). a Z reszta szybko nadrabiają :wink: Tak, drewno i kamień w ogrodzie musi być. Nie przepadam za dodatkami typu beton. Z resztą nawet podjazdy mam wysypane grysem a nie wyłożone kostką.

Agnieszko, witam i zapraszam częściej. Wczoraj dobrą chwilkę spędziłam w twoim ogrodzie, ale jeszcze nie zakończyłam wędrówki, wrócę niebawem :wit

Izo, teraz stosunkowo mało kolorów :( Sierpień taki bardziej zielonkawy sie zrobił, choć różyczki się starają. Murek, który zawsze przez większość roku był zielony teraz wreszcie się zabarwił
Obrazek

Basiu, zdaję sobie sprawę, że niektórym różom nic nie pomoże i zawsze będą chorować, ale postaram sie zminimalizować ryzyko :wink: Heidi, mimo, że chorowita się nie pozbędę, bo jest cudowna, ale niektóre muszą iść precz.
U mnie z kolei Kardynał zrobił taką niespodziankę. Zdrowiutki jak rydz a tyle się naczytałam o jego chorowitości :)

Aniu zdaję sobię z tego sprawę i nie panikuję, ale Maria A. chyba jednak wyleci. Cóż z tego, że sliczne kwiaty jak na łysych badylkach :cry: Choć uroku jej odmówić nie można
Obrazek

A takiego wczoraj przyłapałam na podwieczorku :;230
Obrazek

Kicz, Gosia ale jaki :uszy
Tez jestem ciekawa co będzie dalej

Coś mi jakieś zdjęcia za duże się władowały :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

dodad pisze: albo takim
Obrazek
... albo takim wpadła mi w oko :wink: Piękne te Twoje różyczki ;:196
Heidi Klum muszę nabyć, ale gdzie ;:224 Chyba kupię Chipochona :;230 czy Hipochona :roll: tak ja chyba zwą na alledrogo :;230
Awatar użytkownika
mmgosik
50p
50p
Od: 9 lis 2010, o 12:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ta nowa róża powala na kolana ! Boska ! Też taką chcę ? Wysoko się rozrasta ? Czy mogłabyś się pochwalić gdzie można ją nabyć ?
Pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Też z chęcia sie dowiem gdzie kupiłaś Gräfin von Hardenberg. Jest sliczna. Napisz jak się spawowała tego strasznego lata, jak długo trzymał sie kwiat?
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jola, ta "albo takim" to Clair R. To zadziwiająca róża, każdy kwiat inny :wink:
Heidi kupowałam w zeszłym roku przez Gosię-Deidre, Chopichon z alle... też sprawuje się dobrze, nawet powiedziałabym ża znacznie lepiej bo nie choruje ;:224 A kwiaty bardzo podobne.

Gosia to renesansowa poczytaj tutaj http://rozarium.org/2010/02/01/roza-clair-renaissance/ . Jak dla mnie cudo!
Kupowałam u nas w ogrodniczym w donicy. Dostawa z Florpaku.

Ilonko, nic ci na jej temat nie napiszę, bo to pierwsze kwiaty. Strasznie długo wiosną nie mogła się zebrać i dopiero teraz kwitnie. Kupiona też przez Gosię

Zostawiam Pastellę w towarzystwie Coral Palace i spadam :wit Miłego popołudnia ;:3
Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
duduś
1000p
1000p
Od: 22 sie 2009, o 09:07

Post »

ja mam pytanko odnoście Aspirin - jak długo trzymają siękwiaty , i czy kwitnie dwa razy czy nieprzerwanie?
duduś
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Dorotko śliczne towarzystwo zostawiłaś nam. A Clair R. to jest cudna. Jak zbiorę wszystkie Souveniry to będę zbierać Renaissantki bo są tego warte. :lol:
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Gräfin von Hardenberg po prostu niebiańska. Zachwycałam się nią w Powsinie. Ma niepowtarzalną barwę
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie, ochłodziło się trochę, wiec może i życie we mnie powróci i chęci do prac ogrodowych :)

Dudusiu, moje Aspirynki młodziutkie i do tego strasznie im wiosna zaszkodziłam (zimą były tylko zadołowane, wiosną najpierw w doniczkach a potem lekko zasuszyłam :oops: ) ale zebrały się i rosną. Na razie bez rewelacji, ale widać, że to mocarne różyczki. Kwitną chyba raczej rzutami, w bukietach, długo trzymają kwiaty, z czasem robią się piegowate :wink:
Obrazek

Majeczko, na szczęście nie mam ani zapędów kolekcjonerskich ani miejsca na kolekcje, ale rzeczywiście te Renaissantki mają w sobie "coś"
Obrazek

Obrazek

Moniko, zgadzam się. Ona jest piękna ;:167

A żeby nie było, ze u mnie same róże :wink: Jesienna dekoracja tarasu. Wrzosy nie chcą u mnie rosnąć w gruncie, więc zadoniczkowane powoli będą się zasuszać
Obrazek
i dokupiłam sobie drugą latarenkę. Będzie oświetlać żeby sobie nikt zębów nie wybił :;230
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trawy zaczęły sie rozrastać w zatrważającym tempie. Chyba będzie przesadzanie :?
Obrazek

Obrazek
I żurawki z jednej części ogrodu. Jutro sfotografuje resztę. Zaczynają nabierać jesiennych barw.
Marmelade
Obrazek
'Autumn Leaves'
Obrazek
Fire Chief
Obrazek
Vienna
Obrazek
Obsidian
Obrazek
Chery Cola
Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

No i nie wiem, czym się bardziej zachwycać :;230
Bo i róże i trawy i żurawki..
Wszystko co lubię :;230
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Tak się napatrzyłam i zauroczyłam żurawkami na forum, że nie mogę się doczekać kiedy przyjdą moje i będę mogła je posadzić :tan A latarenki urocze - wkładasz tam normalne świece i nic się nie dzieje, bo w jednej widziałam na te małe?
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Dorotko, poprzesadzasz trawy a wiosną znowu będzie zbyt luźno na rabacie :lol: .
Jakoś tak dziwnie wiosną wszystko daleko od siebie rośnie, prawda?
Co to jednak znaczy zadaszenie nad tarasem, nie trzeba niczego chować przed deszczem.
Ja muszę upychać swoje dekoracje we wnęce, bo deszcz niweczy wysiłki.
Bardzo ładne latarenki, stolik z wrzosami w gliniakach bardzo ładnie się prezentuje.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
bavaria
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 6 mar 2011, o 16:25

Post »

Śliczny ogródek :-) robi wrażenie, może doradzisz mi jakie rośliny będą odpowiednie do małego oczka wodnego ? zdjęcia mojego ogródka znajdziesz również na forum http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 7#p2467707
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

O jej, ślicznie tutaj...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”