Witam wszystkich miłych gości
Już coraz zimniej i ponuraście...coraz bardziej widac i czuc że zbliża się to coś czego nie lubię...z...a.
Chyba i mnie zaczeła jesienna chandra dopadac bo czuję jakieś ogólne zniechęcenie do wszystkiego
Wczoraj jeszcze posadziłam ostatnie cebulowe nabyte na wyprzedaży...jakieś tulipany,czosnki,kudłate szafirki.
Pograbiłam liście i okryłam hortensje ogrodowe,a reszta jeszcze czeka.W niedzielę trzeba się będzie wybrac po gałązki sosnowe do okrycia żurawek.
Aga-patkaza myślę że spróbowac zawsze można.Moje oczka też funkcjonują bez mechanizacji i na razie jest ok.
Stasiu-skorpion811-51 kapusty mam pierwszy raz,ale pamiętam je też z ogrodu rodzinnego,mama zawsze je sadziła i na pewno są jednoroczne
Prawie ostatnie jesienne kolory
Grażynko-kogra te kolory które jeszcze zostały to raczej ponure.Tylko chryzantemki i żurawki jeszcze oko cieszą i gdzieniegdzie pojedyncze plamki jeszcze kolorowych małych krzewów.Może w przyszłym roku będzie bardziej kolorowo,bo jeszcze kilka berberysów planuję zaprosic do ogrodu
Dorotko-dodad miła jesteś

,ale piękny ogród to jest u Ciebie...mojemu jeszcze dużżżżżżżżo brakuje.
Kapusty to jakieś mutanty...chyba podjadały żurawkom jedzonko i na tym się tak upasły.Ślimaków u mnie niewiele...za to inne dziadostwa dają mi i roślinkom popalic
Staszku-Stachu1956 kapusty raczej przyciągają uwagę swym rozmiarem niż pięknem,bo co do wybarwienia to mają jakieś nieszczególne.Za to żurawki zachwycają mnie niezmiennie
Aga-agatka123 ja widziałam kapustę w innych ogrodach i potrafi byc przepiękna.Moja raczej poszła w rozmiar niż w urodę
Jacku-JacekP i tu się z Tobą zgadzam...to tylko nam tu na forum się wydaje że chryzantema to kwiat jak inny...Niestety dużo ludzi myśli że to kwiat wyłącznie cmentarny i do ogródka nie pasuje
U kapust jak widac wszystkie liście się trzymają...chyba im tamto miejsce podpasowało.
Andrzeju-andrzejek ślimaków na szczęście u mnie niewiele...były za to jakieś larwy ale wolały żyrawki pożerac
Mariolka-kropelka bardzo miło czyta się takie słowa...dziękuję...milutka jesteś
A chryzantemki...a niech mówią że cmentarne...my tam wiemy swoje
Alku-aleksanderk miło słyszec że Tobie jeszcze w moim ogrodzie się podoba...mnie teraz już coraz mniej.Moje oko już tęskni za kolorami(a jeszcze niedawno zbytnie przesycenie mi przeszkadzało

)
A na trawie to jak najbardziej kapusty...kapusty ozdobne.
Aga-patkaza masz na myśli bukiecik z kapust
Iwonko-szyszunia u mnie cebulki posadzone nie oznaczone i pewnie jak zwykle gdy wiosną będę chciała coś dosadzic to niechcący jakąś uszkodzę
A mnie się już za takimi widokami tęskni