Ogródek An-ki
Re: Ogródek An-ki
Aniu, masz wszystko to, co moje ulubione. Cudne hortensje, niesamowitą daturę i bajkowe róże. Kurczę, a ja właśnie wróciłam z wakacji i mój ogród zastałam w niepokojaco opłakanym stanie
no nic, idę robić tam porządki. Pozdrawiam

- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, napisałaś u mnie, że masz Sir Lancelota. Sfotografuj go przy okazji proszę. Jestem bardzo ciekawa jak u Ciebie wygląda. Ja mam go pierwszy rok i już mi się podoba.
Witam serdecznie i pogodnie.Piękna pogoda a pracy w ogrodzie i tarasach pełne ręce.Już się uporałam więc mogę posiedzieć przy laptopie.
Małgosiu odpowiedziałam u Ciebie.Miło,że zajrzałaś.
Pamelko-Jolu mam nadzieję,że róże teraz wezmą się di kwitnięcia i jeszcze pocieszmą nas swoim pięknem.
Kogrusiu ten link znamy,znamy
Chatte-Izo no nie czuję zapachu Casandry.Wącham rano,wieczorem i nic.Gożdzik tak ,pewnie dwuletni ale na pewno to nie wiem.A te barwne kulki hortensji kwitną w cieniu i tak się przebarwiły.Przeszły do mnie od sąsiadki.
Basiu u mnie Blu Gem pięknie kwitnie,nie choruje i ładnie wygląda z Blues różą.Ale Izydor biały to się nie spisał.Właśnie tak jak Twoje miał parę kwiatków i koniec.
Jadziu hortusia kwitnie na niebiesko bo jej dodaję nawóż do niebieskich hortensji.Kwitnie gożdzik nie floks.
Agnieszko ale teraz,gdy świeci słońce i nie pada to mam nadzieję na wysyp kwiatów na różach.Jest dużo pąków więc jak nie zgniły to powinno być dobrze.Lilie i liliowce po malutku przekwitają.Szkoda tego liliowego zapachu,który niósł się po ogrodzie.
Małgosiu odpowiedziałam u Ciebie.Miło,że zajrzałaś.
Pamelko-Jolu mam nadzieję,że róże teraz wezmą się di kwitnięcia i jeszcze pocieszmą nas swoim pięknem.
Kogrusiu ten link znamy,znamy

Chatte-Izo no nie czuję zapachu Casandry.Wącham rano,wieczorem i nic.Gożdzik tak ,pewnie dwuletni ale na pewno to nie wiem.A te barwne kulki hortensji kwitną w cieniu i tak się przebarwiły.Przeszły do mnie od sąsiadki.
Basiu u mnie Blu Gem pięknie kwitnie,nie choruje i ładnie wygląda z Blues różą.Ale Izydor biały to się nie spisał.Właśnie tak jak Twoje miał parę kwiatków i koniec.
Jadziu hortusia kwitnie na niebiesko bo jej dodaję nawóż do niebieskich hortensji.Kwitnie gożdzik nie floks.
Agnieszko ale teraz,gdy świeci słońce i nie pada to mam nadzieję na wysyp kwiatów na różach.Jest dużo pąków więc jak nie zgniły to powinno być dobrze.Lilie i liliowce po malutku przekwitają.Szkoda tego liliowego zapachu,który niósł się po ogrodzie.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, mówisz, że u ciebie lilie przekwitają. U mnie są w pełnym rozkwicie i pachną tak, aż w głowie się kręci. No liliowce niestety u mnie też już kończą sezon, Mówisz, że lubisz floksy. Ja do tej pory nie poświęcałam im uwagi, a teraz podobają mi się coraz bardziej. Są po prostu wesołe i pogodne. Będę ich mieć coraz więcej.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
O tak.....floksy są cudowne i pachną.
Znów w tym roku dokupiłam 2 odmiany.
I stale mi ich mało.
A jak ich przyciąć po pierwszym kwitnieniu to jeszcze kwitną dalej aż do mrozów.
Znów w tym roku dokupiłam 2 odmiany.
I stale mi ich mało.
A jak ich przyciąć po pierwszym kwitnieniu to jeszcze kwitną dalej aż do mrozów.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Tak wyglądał w donicy,gdy go kupiłam_ninetta_ pisze:Aniu, napisałaś u mnie, że masz Sir Lancelota. Sfotografuj go przy okazji proszę. Jestem bardzo ciekawa jak u Ciebie wygląda. Ja mam go pierwszy rok i już mi się podoba.

Po posadzeniu do ziemi zdumiona byłam jego pięknymi kwiatami

Dzisiejsze zdjęcia-mam nadzieję,że następne pąki wydadzą takie kwiaty jak wyżej.

Zobaczymy jak rozwiną się jutro pąki.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Marto po błogim lenistwie trzeba wrócić do rzeczywistości
Jak Ci rosna nowe nabytki-hortensje na pewno już trochę urosły?
Kogrusiu jestem ciekawa jakie to odmiany floksów dokupiłaś?Jeszcze u mnie wszystkie kwitną ale dobrze,że podpowiedziałaś ,żeby je przyciąć.
Wando i tak na wszystko przychodzi czas.Coś nam się nie podoba,albo nie zauważamy a pod wpływem forum dostrzegamy,kochamy i chcemy to mieć
Ponadto teraz właśnie wypełniają luki w kwitnieniu róż.Stoją sobie takie cudne bukiety w różnych kolorach.
Niesamowicie kwitną mi czerwone róże nn(jak co roku od lat 15-20?..)Posadziła je moja mama i witają u wejścia gości.

Kogrusiu jestem ciekawa jakie to odmiany floksów dokupiłaś?Jeszcze u mnie wszystkie kwitną ale dobrze,że podpowiedziałaś ,żeby je przyciąć.

Wando i tak na wszystko przychodzi czas.Coś nam się nie podoba,albo nie zauważamy a pod wpływem forum dostrzegamy,kochamy i chcemy to mieć

Niesamowicie kwitną mi czerwone róże nn(jak co roku od lat 15-20?..)Posadziła je moja mama i witają u wejścia gości.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu Sir Lancelot zjawiskowa....mój ukochany kolor....prawdziwe cudeńko....
Agnieszko też go lubię bo zmienny jak kobieta.Sukienka zawsze inna ale piękna.Tylko wiosną sie nie popisał.Kwiaty były takie jak w doniczce ale już widzę,żesię poprawia.
Jednym kwiatem zakwitła mi Gertruda J.To jej debiut.Krzaczek ładnie wyrósł do 120cm.

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/33/pict0176i.jpg/]
[/URL]

Ketmia ma dużo lat i jest wielka.Mnóstwo pąków czekało na słońce.To ta po prawej stronie-około 2 m wysokości.Ladny bukiecik kwiatów

Jednym kwiatem zakwitła mi Gertruda J.To jej debiut.Krzaczek ładnie wyrósł do 120cm.

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/33/pict0176i.jpg/]

Ketmia ma dużo lat i jest wielka.Mnóstwo pąków czekało na słońce.To ta po prawej stronie-około 2 m wysokości.Ladny bukiecik kwiatów

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- kogra
- Przyjaciel Forum
Aneczko zetnij tylko czubki do świeżych bocznych odrostów.
One szybko zakwitną i w ten sposób przedłużysz ich kwitnienie.
One szybko zakwitną i w ten sposób przedłużysz ich kwitnienie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Grażynko dziękiuję za instrukcję.Na pewno tak zrobię,bo przecież dobrze jest móc przedłużyć kwitnienie tych pachnideł.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- kogra
- Przyjaciel Forum
Zapomniałam dopisać, ze mam niebieskiego floksa / tego o którego u Izy była taka zawierucha
/ i zielono różowego.
Przyszły takie mikrusy, ale już zdążyły zakwitnąć pojedynczym kwiatkiem.
W przyszłym roku będzie już na co popatrzeć.

Przyszły takie mikrusy, ale już zdążyły zakwitnąć pojedynczym kwiatkiem.
W przyszłym roku będzie już na co popatrzeć.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
A robiłaś tym mikrusom zdjęcia?Wklej je u mnie jak masz ,żebym się napatrzyła do woli.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ANIU czerwona mamusina róża opączkowana
tak jak mój Burund . Czerwone jest śliczne jestem maniaczką tego koloru u róż
Gertruda również i sir Lancelot również ma piękny pokrój i układ płatków . Ciekawe kim u mnie będzie różowa pnąca różyczka którą kupiła mi kiedyś Nela
Dzisiaj sie przygllądałam czy to czasem nie bedzie Eglantyna kto wie

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Mówisz, czerwona wita gości? Niech jeszcze trochę zaczeka, na mnie
Jak długo masz Rycerza Lancelota? Cały krzaczek wygląda zdrowo, a już kwiaty - te pomarańczowe-są przepiękne.

Jak długo masz Rycerza Lancelota? Cały krzaczek wygląda zdrowo, a już kwiaty - te pomarańczowe-są przepiękne.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki