zobacz Gosiu,zobacz co to za róża mam taką samą,nie była by wtedy nn ,bardzo ją lubię,kwitnie mocno i długo.Pięknoty begonie,ja już się w nie nie bawię,bo potem nie udaje mi się ich przechować,i żal mi ich.
Beciu,to jest tawułka,ta biała też.Mam jeszcze 3 ,które na razie nie kwitną.
Aga,grad był krótko i na szczęście nic się nie stało.Żałuj,że nie masz begonii,bo to piękne kwiaty i chyba najmniej problemowe.
Kasiu,znalazłam opakowanie,ale jest napisane=róża parkowa=z różami piękniej żyć.No i juz wszystko wiemy na jej temat.
Oj,tak .ostatnio chciałam zidentyfikować jedną,tam gdzie kupiłam i pisało np.róża parkowa żółta
Ale obojętne,NN,czy odmianowa jest piękna
A widziałaś moją? Chyba 3 strony wstecz,myślę,że to ta sama
Małgosiu zawsze z prawdziwą przyjemnością zaglądam do Twojego wątku...roślinek przybywa u Ciebie w zawrotnym tempie...ubiegłoroczne błyskawicznie urosły, szczególnie te z biedrony...czy malwy nie podsychają od dołu, u mnie nie chcą rosnąć
malgocha1960 pisze:
Aga......Żałuj,że nie masz begonii,bo to piękne kwiaty i chyba najmniej problemowe.
Małgosiu no właśnie żałuję Kiedyś zawsze miałam, ale u mnie taki problem z cieniem....taras na patelni....a i 2 miejsce wypoczynku też Zawsze biegałam z begoniami po całym ogrodzie i starałam się gdzieś je upchnąć, żeby słoneczko ich nie wypalało....ale naprawdę brakuje mi ich , bo są cudne....
Wiecie co ,zauważyłam,że najwięcej gości mam z lubelskiego,faktycznie tam jest silna i przesympatyczna grupa.
Aga, u mnie begonie stoją na tarasie,słońce tam jest tak od 13ej do wieczora.Na pewno są silniejsze te begonie z cebul,są bardziej dorodne,wyższe,a cebule,które mam drugi rok od razu są widoczne.
Zobaczcie jak wybujała mi jedna malwa, jest dużo wyższa od pergoli i jest bardzo gęsta.Czekam z niecierpliwością na jej kwitnienie.
Małgosiu, ślicznie i kolorowo u Ciebie - cały taras w kwiatach! czy możesz napisać co to za cudny kwiat na trzecim zdjeciu (seria z pergolą i malwą (co za kolos!)). Jakaś odmiana hibiscusa?