Ogród- mój azyl -JolantaG -część 7
- aleksanderk
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród- mój azyl -Jolanta Graj -część 7
Niesamowita orgia kwitnących .Wśród nich wyróżnia się piękna łukowata ,trawiasta ścieżka 

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu wiadomo, ze wirusowa choroba żurawkowo-hostowa dopadła, ale kręcą nie jeszcze paprocie, są bardzo ozdobne tylko jeden problem czy one pełzają, boję się że w ogrodzie znajdę je wszędzie, podpowiedz 

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
TARO ,śmiało możesz sadzić paprocie .Większość odmian trzyma się w kupie .Nie rozłazi po ogrodzie .Wystrzegaj się Pióropusznika -leśnej paproci .Fotki paproci możesz znaleźć ,w naszej bazie .
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=32&t=40521 PITEREK ,na pewno Ci doradzi ,jakie warto kupić .
ALEKSANDERK,ścieżka może i piękna ,wijąca ,ale bardzo wąziutka .Już nie da się nic z niej uszczknąć .
CHRISTINKRYSIA,u mnie zawsze sporo warzyw .Lubię wyjść do ogrodu i wrócić najedzona
.Zawsze znajdzie się też coś ,z czego można zrobić obiadek ,lub dodatek do niego .
SKORPION ,truskaweczki mniam ,mniam i na dodatek mnóstwo czereśni .
AALEKSANDRO różyczka NN ,ale to jest niska okrywowa .Bardzo obficie kwitnie i pięknie się rozrasta .
JACEK ,żeleźniak RUSSELIANA -żółty ,jest zimozielony ,pięknie się rozrasta i u mnie zakwitł w drugim roku .Ż.kaszmirski -liliowy zanika na zimę ,słabo się rozrasta ,ale też zakwitł w drugim roku ,po posadzeniu .
EWAKORA ,cieszę się ,że trytoma mi zakwitła .Druga też się szykuje ,ale kolorek chyba będzie taki sam .Kupowałam jeszcze inne kolory ,ale gdzie one są
Nie mam pojęcia .
GENCJANO ,żurawki zawsze będą modne i nawet jak się rozrosną ,to zawsze znajdzie się dla nich miejsca .Jeśli nie w swoim ogrodzie, to u innych forumowiczów na pewno .
IRENKO ,lubię tą różową różę .Jest u mnie od początku ogrodu .
ARMABAPA ,dzięki .
BEATA,lubię rabatkę hostowo -żurawkową .Teraz ładnie się już wszystko rozrasta.Wiosną była lichutka .W piątek wysypałam ją szyszeczkami .Ponoć ślimaki tego nie lubią .
ALIONUSZKA ,też lubię ostróżki .Miałam jeszcze różowe ,ale dwukrotnie sadzone ,nie przetrwały .Albo miejsce im nie podpasowało ,albo różowa to jakaś kapryśnica.
OLU ,wietlica już w doniczce .Przy najbliższym spotkaniu sobie odbierzesz .
ZBIGNIEW ,zobaczymy jak dalej będzie się zachowywać ta paproć .Może uda się jej nadać imię .
IZABELL ,dzięki .
Proszę się częstować .Jak zabraknie doniosę .A jak ktoś będzie wolał truskaweczki ,to też zaraz będą .Idę obrywać . :P

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=32&t=40521 PITEREK ,na pewno Ci doradzi ,jakie warto kupić .
ALEKSANDERK,ścieżka może i piękna ,wijąca ,ale bardzo wąziutka .Już nie da się nic z niej uszczknąć .

CHRISTINKRYSIA,u mnie zawsze sporo warzyw .Lubię wyjść do ogrodu i wrócić najedzona

SKORPION ,truskaweczki mniam ,mniam i na dodatek mnóstwo czereśni .

AALEKSANDRO różyczka NN ,ale to jest niska okrywowa .Bardzo obficie kwitnie i pięknie się rozrasta .
JACEK ,żeleźniak RUSSELIANA -żółty ,jest zimozielony ,pięknie się rozrasta i u mnie zakwitł w drugim roku .Ż.kaszmirski -liliowy zanika na zimę ,słabo się rozrasta ,ale też zakwitł w drugim roku ,po posadzeniu .
EWAKORA ,cieszę się ,że trytoma mi zakwitła .Druga też się szykuje ,ale kolorek chyba będzie taki sam .Kupowałam jeszcze inne kolory ,ale gdzie one są

GENCJANO ,żurawki zawsze będą modne i nawet jak się rozrosną ,to zawsze znajdzie się dla nich miejsca .Jeśli nie w swoim ogrodzie, to u innych forumowiczów na pewno .

IRENKO ,lubię tą różową różę .Jest u mnie od początku ogrodu .
ARMABAPA ,dzięki .
BEATA,lubię rabatkę hostowo -żurawkową .Teraz ładnie się już wszystko rozrasta.Wiosną była lichutka .W piątek wysypałam ją szyszeczkami .Ponoć ślimaki tego nie lubią .

ALIONUSZKA ,też lubię ostróżki .Miałam jeszcze różowe ,ale dwukrotnie sadzone ,nie przetrwały .Albo miejsce im nie podpasowało ,albo różowa to jakaś kapryśnica.
OLU ,wietlica już w doniczce .Przy najbliższym spotkaniu sobie odbierzesz .

ZBIGNIEW ,zobaczymy jak dalej będzie się zachowywać ta paproć .Może uda się jej nadać imię .

IZABELL ,dzięki .
Proszę się częstować .Jak zabraknie doniosę .A jak ktoś będzie wolał truskaweczki ,to też zaraz będą .Idę obrywać . :P

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Tylko ślinka mi poleciała na monitor
Żurawki u ciebie pasują idealnie, gdybyś ich nie miała to sama bym ci kazała kupić

Żurawki u ciebie pasują idealnie, gdybyś ich nie miała to sama bym ci kazała kupić

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
smakowitymi owocami częstujesz Jolu - mój żeleźniak też zakwitnie , chociaż jedno pędowy jest na razie ale on szybko przyrasta , u nas na ryneczku sadzonki sprzedawane są ostatnio z jednym pędem , żeby jak najwięcej podzielić ...

Te żuraweczki też już sobie u mnie rosną
tyle, że jeszcze dodatkowo 'Havana', ale wiadomo - ja je biorę wszystkie, jak leci

tyle, że jeszcze dodatkowo 'Havana', ale wiadomo - ja je biorę wszystkie, jak leci

- JolantaG
PITEREK ,ja też zamawiałam wszystkie żurawki ,jakie były w ofercie .Tylko ,że IGUSIA troszkę namieszała i przyjdą na raty .
MARPO ,żeleźniak RUSSELIANA szybko przyrasta.Szkoda ,że kaszmirski nie jest też taki .
Truskaweczki i czereśnie już tylko na fotce ,bo wszystko wylądowało w słoikach .Zimą też chętnie się coś zje .
Jutro kolejna porcja . :P

MARPO ,żeleźniak RUSSELIANA szybko przyrasta.Szkoda ,że kaszmirski nie jest też taki .
Truskaweczki i czereśnie już tylko na fotce ,bo wszystko wylądowało w słoikach .Zimą też chętnie się coś zje .

Jutro kolejna porcja . :P
Jolu, ale smakowicie i apetycznie u Ciebie
Gdybym mogła, chętnie bym się poczęstowała, bo uwielbiam czereśnie, ale dopiero wróciłam z ogrodu, gdzie walczyliśmy z M. z naszymi czereśniami oblepionymi owocami :P
Z tym że u nas wszystko od razu ląduje w żołądku, bo na przetwory to ja za leniwa jestem
Miłego, owocowego dnia

Z tym że u nas wszystko od razu ląduje w żołądku, bo na przetwory to ja za leniwa jestem

Miłego, owocowego dnia

- JolantaG
DALU ,chociaż nasze żołądki dość pokaźne ,to wszystkiego nie zjemy .Sąsiedzi i rodzina pomagają w objadaniu ,no i szpaki oczywiście też,ale i tak nie jesteśmy wstanie wszystkiego pochłonąć . Lubię robić zaprawy ,a i zimą chętnie zje się takie owoce .Jeszcze tylko parę dni i będzie już po czereśniach . 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Jolu smakowicie wyglądają te Twoje czereśnie i truskaweczki .
Ja swoje wszystkie wykopałam bo nie mogliśmy sobie poradzić z robalami .
Genia
Ja swoje wszystkie wykopałam bo nie mogliśmy sobie poradzić z robalami .
Genia

- JolantaG
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Ładna kolekcyjka maków , Jolu

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jola jak pokazuje jedną roślinkę to od razu leci kolekcja. Tyle maków
. Piękne te maczki, szczególnie pełne - ale na małym ogródku nie można mieć wszystkiego. 

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- JolantaG
KRYSIU ,MARPO ,najfajniejsze ,w tych makach jest to ,że żadnego z nich nie siałam .Same urosły ,a nasionka skąd się wzięły .