Piękne widoki
Betko, jeszcze masz tyle możliwości nasadzeń
Borówka u mnie nie nadąża dojrzewać, tak prosi o zerwanie , jagody brak ale to chyba nadrobię.
Urocza kępa żółtego liliowca od takich trudno oczy oderwać i nie zauważa się wtedy że tak krótko kwitną bo kwiat goni kwiat
Orzecha dorosłego zdolnego owocować mam tylko jednego w dodatku w tym roku zrzucił swój skarb i teraz doczytuję i szukam przyczyny . Dostałam go kilka lat temu od sąsiadki nie mam pojęcia czy jej nadal żyje , jak złapie z nią kontakt to spytam
Żółty liliowiec zasługuje na nagrodę.
Dawno nie widziałam tak dorodnej kępy liliowca.
Gratuluję Ci też wyhodowania orzecha włoskiego - to trudna sztuka i nie zawsze się udaje.
Bernadetko dwa lata temu kupiłam dwie jagody, nawet przywiozłam z lasu dla nich ziemię, stworzyłam dla nich tak mi się wydawało super warunki......ale chyba im się nie podobało u mnie Kupiłam 2 następne i jak one się nie zaadoptują to już chyba zrezygnuje z nich.....a może im nie odpowiada miejsce, jest w pełnym słońcu a one chyba raczej powinny mieć cień
Bernadetko to aż tyle masz owoców że robisz dżemy wow to gratuluję
Oczy przyszłam nacieszyć i te liliowce takie piękne, najbardziej te ciemne ceglaste mnie zauroczyły, mam jednego i ktos mi kwiat połamał .
Jak się je rozmnaża prócz opcji z cebuli Dużo rośnie przy działkach może nasiona można jakieś Kiepsko byc laikiem
Wiosną posadziłam dwie borówki / tak do pary - poradził pan sprzedawca/
a owoców doczekałam się sztuk 1. Ale i ta jedna malutka boróweczka- niespodzienka
ucieszyła mnie ogromnie.
Puk puk co tu tak nagle zacichło gospodyni urlopuje
Bernadetko przekwitł żółty chaber więc wtorek/środa puszczę przesyłkę chodż bez maków pełnych bo one nadal zielone
Tym razem byliśmy w Dwerniku, nad samym Sanem - pod namiotem
Pogoda cudna - deszcz w nocy, upał - gdy nad Soliną byliśmy, ciepło - gdy planowaliśmy góry ... chętnie wróciłabym tam natychmiast
Wiem , że to wątek ogrodowy .,. ale pochwalę się troszkę widokami
Tylko jak z tysiąca zdjęć wybrać .. troszkę?????:)
Taka pogodą i burzą żegnały nas Bieszczady ... mnie też łza zakręciła się w oku ...
Nasze namioty
Nad Soliną
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013