HYBRIDS (Echinopsis, Trichocereus, Chamaecereus ...)
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: HYBRIDS (Echinopsis, Trichocereus, Chamaecereus ...)
Jakoś nigdy w ofertach sklepów internetowych, na aukcjach czy u hodowców nie podaje się wielkości kwiatów tych roślin - w odróżnieniu od hybryd echinopsisów czy trichocereusów. Pewnie dlatego że kwiat nie imponuje zwykle wielkością - chociaż i tutaj są wyjątki.
W stosunku do roślin których pędy potrafią dorastać do większych rozmiarów tak gatunki zwisające jak wyprostowane ich kwiaty są mniejsze, u mnie mają ok. 4-8cm średnicy. Tutaj najbardziej okazałe kwiaty ma Hildewintera hybr. Engenhahn ale i roślina jest naprawdę duża.
W stosunku do roślin których pędy potrafią dorastać do większych rozmiarów tak gatunki zwisające jak wyprostowane ich kwiaty są mniejsze, u mnie mają ok. 4-8cm średnicy. Tutaj najbardziej okazałe kwiaty ma Hildewintera hybr. Engenhahn ale i roślina jest naprawdę duża.
- hen_s
Patrzę sobie na ten wątek i zastanawia mnie jedno: czyżby te wspaniałe rośliny były tylko w mojej kolekcji?
Tylko mnie się podobają?
Przecież wiem że nie bo mam kontakt z ludźmi którzy mają naprawdę ładne hybrydy a ich zupełnie nie pokazują. Dlaczego? - tego nie wiem.
Zapraszam do prezentacji swoich roślin, przecież to nie boli.
Dziś znów nie typowe i rzadko tu bywające rośliny - Lobivie hybr. Mam ich kilka(naście) i jak już zakwitły to tak mnie zauroczyły że sprowadzam następne.
Mają wszystko co najlepsze a więc piękne, kolorowe (i różnokolorowe) kwiatuszki znacznej wielkości, kompaktowe rozmiary i są bezproblemowe w uprawie.
Nic, tylko hodować.
Lobivia hybr. Damask n44

Lobivia hybr. Av17.102.PAN34 Bianca

I dwie tajki, na początek z pojedynczym kwiatuszkiem - w następnym wejściu będzie ich już dwa
:
Lobivia hybr. Thai # 027

Lobivia hybr. Thai # 032

Tylko mnie się podobają?
Przecież wiem że nie bo mam kontakt z ludźmi którzy mają naprawdę ładne hybrydy a ich zupełnie nie pokazują. Dlaczego? - tego nie wiem.

Zapraszam do prezentacji swoich roślin, przecież to nie boli.

Dziś znów nie typowe i rzadko tu bywające rośliny - Lobivie hybr. Mam ich kilka(naście) i jak już zakwitły to tak mnie zauroczyły że sprowadzam następne.

Mają wszystko co najlepsze a więc piękne, kolorowe (i różnokolorowe) kwiatuszki znacznej wielkości, kompaktowe rozmiary i są bezproblemowe w uprawie.
Nic, tylko hodować.

Lobivia hybr. Damask n44

Lobivia hybr. Av17.102.PAN34 Bianca

I dwie tajki, na początek z pojedynczym kwiatuszkiem - w następnym wejściu będzie ich już dwa

Lobivia hybr. Thai # 027

Lobivia hybr. Thai # 032

Piękne są naprawdę, można je oglądać i oglądać...!
Ja na swoje kwitnące jeszcze trochę poczekam, zważywszy na to, że dopiero zamawiam nasiona
Ja na swoje kwitnące jeszcze trochę poczekam, zważywszy na to, że dopiero zamawiam nasiona

- hen_s
- hen_s
- hen_s