Czereśniak 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Czereśniak 2011

Post »

Basiu, pewnie jest tak, jak piszesz.
Moje ubiegłoroczne tulipany też słabe, wypuściły po jednym liściu albo zanikły zupełnie.
Tylko te nowe, sadzone jesienią dobrze się zapowiadają.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

A moje tulipany i te stare i te nowe jak zdecydowały się wyjść to po kilkunastu dniach powoli zanikły a w koszyczkach pozostały jakieś marne cebulki i cała masa korzeni czyli chyba rosły ale czemu zanikły i do tego w jednym koszyczku są a w drugim nie.

Czereśnie i wiśnie dają pokaz pięknego kwitnienia, oby i owoców było dość sporo.
Ta prymulka

Obrazek

cudo. :shock:
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Piękne pierwiosnki Basieńko, u mnie też dają koncert, choć sporo jeszcze w pączkach ;:196
Z majtkowym różem masz całkowitą rację, tak jak miałaś z powojnikiem - tyle mi rupelków młodych wyłazi :tan :uszy ;:196
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Basiu czy już wszystkie skarby posadzone?
Dzięki za przemiłe towarzystwo i do zobaczenia.(prymule niesamowite no i ta magnolia!!!!)
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu! Cudnie u ciebie wszystko kwitnie....kwiaty, drzewa - tylko upajać się i delektować tą wiosną ,oby trwała jak najdłużej.....z tulipanami mam podobnie,mimo że jesienią sporo dokupiłam,mam w sumie mniej niż w ubiegłym roku.U mnie też dziesiątkują je nornice.....ale bardziej niż tulipanów szkoda mi lilii,które wsadziłam jesienią,nie wyszła ani jedna cebulka...
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Basiu zdążyłaś już wszystkie clematisy wkopać...mnie się udało 2,a Princess Diana ,który kupiłam czeka w kolejce... :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu prymulka śliczna ;:138
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BAŚKA gdzie sie podziewasz . Nie trzymaj nas w niepewności a potem będzie Wejście Smoka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Witam po pracowitym dniu na działce. Chyba łatwiej byłoby mi napisać, czego dzisiaj nie robiłam :;230 jak roztrzepaniec, chwytałam się wszystkiego po trochu. W każdym razie wczorajsze powojnikowe zakupy wkopane, przy okazji kilka innych krzaków przeniesionych na nowe miejsca.
Jutro planuję plewienie. Mam niesamowicie zachwaszczony ogródek, mimo, że już raz całość plewiłam. Trawa rozbujana, a podbiały panoszą się wszędzie. Nic to, jest pięknie, zielono i słonecznie. Wiosna ;:3
Dzięki pszczyniankom za wczorajsze miłe przyjęcie, a Jadzi i Tosi za towarzystwo ;:196
Wklejam tylko jedno zdjęcie z wycieczki...bo reszta nie wyszła :;230

Obrazek

Jadzia ja nie mam ani jednego Angelique, ale akurat ten nie przypadł mi do gustu.
Auricule u mnie ani się nie rozrastają, ani nie sieją. Mam je dopiero od zeszłego roku, więc może należy mieć jeszcze nadzieję :)

Iwonko aby porównać Susan i Betty, należałoby chyba mieć je obie...i to obok siebie .

Marynia naprawdę kolorową działkę miałam rok temu o tej porze. Morze jaskrawych, w przeróżnych kolorach i gatunkach, tulipanów. A zdjęć perspektywy prawie nie mam :( Powtórki nie będzie, za dużo kasy, jak na taką jednoroczną imprezę.

Tosia gdyby prymule omszone zechciały się mnożyć, to oczywiście sadzonkę dostaniesz...ale nie wygląda na to.

Stasiu też byłam przekonana, że magnolia nie zakwitnie. Po rozbiciu pierwszej zamszowej "koperty" zobaczyłam zielone. Zaraz zaczęłam szukać informacji i doczytałam, ze powinna mieć kwaśną ziemię. Poszłam do ogródka z zamiarem podsypania jej siarczanem amonu, a tu taka niespodzianka...kwiatki :D

Majka bytomska życzę Ci miłego wypoczynku i ogrodowej pogody. Na pewno jesienią zaskoczysz nas wspomieniami :wit

Grażynko piękne tulipany, to ja miałam rok temu. Teraz są takie sobie :) dobrze, że dosadziłam trochę jesienią, bo ogródek byłby teraz bardzo smutny.

Stasia wsadziłam magnolię Betty, bo niby ma być najmniejsza ze wszystkich :) wiesz, jak to w ogródkach działkowych, na szerokość wszystko w wymiarze mini.

Ania no właśnie, tulipany posadzone jesienią wyglądają tak, jak powinny. Niecierpliwie czekam na Ice Cream. Kupowałam w dwóch źródłach, mają już nabrzmiałe pąki i chyba się odmianowo zgadzają.

Majka u Ciebie to chyba gruby zwierz się zabawia z tulipanami. Wygląda na to, że jest amatorem cebul. Musisz go dopaść ;:14 a jak te żółte lilie, wyszły?
Prymulka pochodzi z targu w Tarnowskich Górach i wcale nie była droga.

Ania jak już pisałam, wiekszość moich powojników odbija od ziemi. Jedne mkną w górę w niesamowitym tempie, inne ledwo..ledwo widać. Chyba tylko jeden nie żyje, i to pachnący, tegoroczny. Może go mrówki zjadły?

Ania Pszczynianka powojniki posadzone. Najmniejszy kłopot miałam z miejscem dla wielkokwiatowego, a przy zakupie byłam przekonana, że posiedzi długo w donicy, bo gdzie ja go wkopię :;230

Ala nie do wiary :roll: u mnie wypadło kilka lilii, ale z tych starych. Chyba jakaś choroba grzybowa. Natomiast jesienne i wioswnne wyszły chyba w całości. Na pewno z Lilypolu jest ok, z ŚC nie jestem pewna.

Nela cały dzień latałam z powojnikami, pięcioma ! ale w końcu się udało. Po drodze kilka przetasowań, niekoniecznie pod kątem clematisów :) Diana, jako bylinowy z wąsami poszedł do różanej pergoli.
Przy okazji zauważyłam, że Rubromarginata jest golusieńki ;:223

Majka chyba muszę się rozejrzeć za innymi kolorami prymulek omszonych,są naprawdę śliczne.

No to cóż by innego, jak nie tulipany :) wszystkie sadzone ubiegłej jesieni

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jeszcze moje ślicznusie
Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

Pierwszy raz znikł mi napisany post!!!! ;:223
Tulipany masz cudne. Ja już się obrobiłam z wszystkim. Teraz wypiorę dywaniki i fajrant. Opaliłam się na buzi i jestem zła, bo wyglądam jakbym sie nie myła :;230
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIA to gdzie teraz bedziemy siedzieć jak tam rośnie Magnolia przy czereśni chyba ,ze ona w doniczce jest . Sliczne tulipki . No nareszcie sie pokazałaś ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Basiu Ty to masz tulipany gowa boli ,a takie centrum piękne nawet ogród na dachu :shock:
ja chcę tam być :;230
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:D Fajna ta fotka dachu. Szkoda,że nie mamy fotki jak wcinamy pirogi ruskie!!!! :;230 ;:137 :;230
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Basiu! Te lilie co mi nie powschodziły to sadzę,że przez nornice,bo w tym miejscu było pełno dziur w ziemi.Zrobiłam sobie takie fajne miejsce właśnie na lilie i teraz mam ....kawał pustej ziemi :( jeszcze troszkę poczekam,może coś jednak wyjdzie. :wink: bo te z wiosennego nasadzenia,prawie wszystkie powschodziły.
Tulipany u ciebie piękne ;:138
Zajrzyj do mnie....odpisałam ci w sprawie magnolii.... :wit
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”