IRENKO ,czy Ty swoje lilie sadzisz w koszyczkch ,czy wprost do gruntu . DOROTKO ,już Cię przymykam
JESZCZE troszkę wspomnień ,bo wiosna już niedługo...............do Nas zawita . :P SIERPIEŃ .
Pięknie i kolorowo dlaczego ja jeszcze nie mam nawet jednej jeżówki muszę to zmienić, bardzo ładny ten pstry floks . Jolu znasz może jakieś pewne źródło na floksy ja ubiegłej wiosny kupowałem na all... i same różowe . Odnośnie orienpetów to ja sadzę w takie czarne skrzyneczki po włoskich pomidorach z biedronki zwykle wiosna się pojawiają można je wziąć za darmo. Do każdej po dwie lub trzy cebulki, bo zwylke zamawiam po tyle z odmiany, a lilie te nie lubia przesadzania a z taką skrzyneczką można w całości jak nam coś nie pasuje przesadzić nie uszkadzając korzeni. Dodatkowo trochę chronią przed gryzoniami i nic się nie pomiesza .
PRZEMKU ,floksa Variegatę kupiłam w Ogrodzie Komercyjnym . http://ogrodkomercyjny.pl/sklep/category/ciekawostki/2
Nie mają go w tej chwili w ofercie ,ale można do nich napisać .Może coś z pod lady się znajdzie . WESOLYjest też na naszym forum .
Swoje lilie sadzę w duże donice ,lub wiadra ,bo u mnie mnóstwo nornic .
Rozejrzę się za takimi skrzyneczkami .DZIĘKI .
Jolu a czy szkarłatkę okrywasz na zimę, czy sama odrasta - może z nasion ?
Nie wiem czy moja przezimuje, bo strasznie marnie wygląda a raczej nie wygląda, bo tylko zgniłe badyle zostały.
Bardziej po drodze mi do Wrocka .
Pamiętam czasy jak jeździło się na zakupy do Wrocławia .Stało w długich kolejkach,nie wiadomo za czym .Może coś rzucą ,a może nie .
Poznania w ogóle nie znam .Byłam tam chyba ze 2 razy .Zginęła bym ,jak Andzia w parku .
OLU ,kwiecień już wstawiałam .
Na co możesz liczyć ,zobaczysz na miejscu .Będzie niespodzianka ,albo rozczarowanie . KASIK ,wystukałam w Google trasę Ostrzeszów -Poznań i pokazało mi 151 km.
No to nie wiem jak to właściwie jest . MIŁKO
Pokażę Wam kochani troszkę wiosny parapetowej .
Ach ,co za zapach ..................
Zmykam na dwór ,bo pięknie świeci .Pogoda iście wiosenna .