Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3

Post »

IRENKO
Wiosna przyjdzie a my póki co weźmiemy się za porządki świąteczne.
A potem to już poleci.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Geniu w tym roku różne drzewa oraz krzewy w ciągu lata nie zachowywały się tak jak w innych latach, liście schły i opadały, myślę, że Rh i częściowo azalie to dotknęło, może przyszły rok będzie lepszy.

Krysiu na pewno przyjdzie, przyzwyczailiśmy się do kolorowych ogrodów, do ciepła i słońca i chciałoby się żeby tak było ciągle.

Zobaczmy jak było ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Hanuszka
50p
50p
Od: 12 lis 2010, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Irenko, jestem nowa na tym forum, ale jak sobie pooglądałam Twój RAJ to oniemialam-cudo!te kolory wprost rozesmialy mi oczy(a bollą trochę dzisiaj)jak to możliwe, że takie ogrody istnieją?i co trzeba zrobic żeby taki stworzyć?ja dopiero zaczynam "walkę" o takowy od wiosny.Nie wiem kiedy będę mogła się pochwalić takim ślicznym, jak Twój, dziełem!!dopiero zbieram wiadomości i porady, tudzieżmoże jakieś nadwyżki bo do odsadzenia mam sporo(ponad 2tys. m)i nie wiem kiedy mi się uda mieć choć w polowie takie śliczności jak Twój ogród!

podziwiam i jeśli pozwolisz, będę sobie od czasu do czasu zerkać :lol:

-- 12 lis 2010, o 21:14 --

Irenko, jestem nowa na tym forum, ale jak sobie pooglądałam Twój RAJ to oniemialam-cudo!te kolory wprost rozesmialy mi oczy(a bollą trochę dzisiaj)jak to możliwe, że takie ogrody istnieją?i co trzeba zrobic żeby taki stworzyć?ja dopiero zaczynam "walkę" o takowy od wiosny.Nie wiem kiedy będę mogła się pochwalić takim ślicznym, jak Twój, dziełem!!dopiero zbieram wiadomości i porady, tudzieżmoże jakieś nadwyżki bo do odsadzenia mam sporo(ponad 2tys. m)i nie wiem kiedy mi się uda mieć choć w polowie takie śliczności jak Twój ogród!

podziwiam i jeśli pozwolisz, będę sobie od czasu do czasu zerkać :lol:
Pokażę swój ogród na wiosnę:) zapraszam wtedy więc:)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Irenko aż nie wiem co powiedzieć, bo przecież nie można sie ciągle tak zachwycać ;:223 ....ale muszę....jest bajkowo, przepięknie, raj....na wiosnę biegnę po więcej azalii, bo Rh trochę mam, a azalię wielkokwiatową tylko jedną, a one są takie wspaniałe i mają niesamowite kolory......
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Irenko, napisałaś przed ostatnią serią zdjęć-zobaczmy jak było, oj było przeuroczo, zachwycająco, brak mi słów kiedy widzę takie widoki. Kwitnące rh mógłbym podziwiać bez końca, pewnie jest sporo kwitnących roślin, które z powodzeniem mogłyby z nimi konkurować, jednak dla mnie są numerem jeden. Mimo że oczywiście, nie poznałem jeszcze dokładnie Twojego ogrodu, już widzę że jest taki czyściutki, przytulny, kolorowy, świetnie mi się go ogląda i świetnie się w nim czuję, jego uroda uspokaja i na pewno sprzyja odpoczynkowi w nim. Stworzyliście przepiękne miejsce, gdzie wirtualnie chętnie zagląda tylu z nas. Gratuluję i podziwiam :D

Pozdrawiam Tomek :D
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Hanuszko, miło cię gościć, pierwszy raz odwiedzasz mój ogród i tyle pochlebnych i sympatycznych słów, pięknie dziękuję. Problem jak stworzyć piękny ogród mieli prawie wszyscy tutaj na forum i trwa to bez końca bo ciągle coś się zmienia i chciałoby się mieć inaczej. Masz olbrzymi ogród więc możesz sobie pozwolić na sadzenie drzew, krzewów i iglaków o dużym wzroście, następnie tworzyć rabaty, na których można sadzić mniejsze rośliny ale teraz gdy jeszcze nie ma niczego zasiałabym trawę, ona zawsze ładnie wygląda. Urządzanie ogrodu we własnym zakresie trwa latami więc trzeba uzbroić się w cierpliwość. Co do odwiedzin będziesz zawsze miłym gościem.

Agusiu wielkie dzięki za miłe słowa, to Rh i azalie sprawiają, że ogród tak wygląda, to są piękne i dekoracyjne krzewy a azalie są niekłopotliwe, znoszą różne warunki, możesz śmiało kupować na pewno będziesz zadowolona.

Tomku jesteś niezwykle miły, dziękuję. Upodobania co do roślin mamy podobne, od zawsze podobały mi się Rh i azalie oraz iglaki, więc kiedy tylko mogłam je kupić to mam je w ogrodzie. Staramy się aby w ogrodzie był porządek bo jest zbyt mały. Tworzyliśmy ten zielono-kolorowy zakątek dla odpoczynku i spokoju, żeby oderwać się od miejskiego gwaru i hałasu.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Irena37 pisze:
Zobaczmy jak było ...

Bez dwóch zdań... było cudnie... szkoda że tak długo będziemy znowu czekać na takie widoki.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Gabi dawno cię nie było, tym bardziej mi miło, że wpadłaś. Tak było ładnie, trudno się oswoić z myślą, że tyle miesięcy przed nami żeby znowu było co podziwiać.

Wspomnienie lata ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Irenko śliczne lilie , mnie było mało więc jeszcze dokupiłam i już nie mogę doczekać się lato ,oj będzie się działo . :;230
Genia :wit
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Irenko, tak wyszło.... pisze raczej mało, ale wpadam i oglądam... :wit
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Irena37 pisze:... Tak było ładnie, trudno się oswoić z myślą, że tyle miesięcy przed nami żeby znowu było co podziwiać.
Wspomnienie lata ...

Obrazek
Irenko :wit ale na szczęście są takie zdjęcia jak twoje, żeby umilić ten czas. ;:196 Ta lilia na zdjęciu jest niesamowita ;:111
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Co to za dziwadło wyrosło ,w tej czerwonej lilijce . :?:
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu dziękuję, ja też dokupiłam ale czekam do wiosny, może jeszcze coś ciekawego dostanę.

Gabuniu chyba też przejdę na twój sposób oglądania, przyda się taka zimowa przerwa.

Aniu dobrze, że trochę możemy oko pocieszyć pięknymi kwiatami, myślę, że w przyszłym roku też bądą ładnie kwitły, rabaty dla nich przygotowałam.

Joluś ta lilia miała olbrzymie kwiaty i niektóre ze środka wypuściły jeszcze jeden kwiat, kwitły piętrowo, ciekawie to wyglądało.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Irenko cudowny ten Twój ogród, taki dopieszczony. :roll:
Lilii pełnych jeszcze nie widziałam. Ciekawe, czy będą wiosną w sprzedaży, gdyż ja lilie ze względu na nornice zawsze wiosną kupuję.
Pozdrawiam serdecznie. :)
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

IRENKO
Zachwycam się Twoim ogrodem za jego elegancję. Wszystko w nim przemyślane.
A Twój wiosenny ogród z Rh i azaliami po prostu cudo.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”