I znowu następny OGRÓD... cz. II
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: I znowu następny OGRÓD... cz. II
Mateusz chyba opuścił nasze forum, bo już od listopada go nie ma..
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Dawidzie mam jednak nadzieje że wróci
Mnie tez nie było 8 miesięcy i pojawiłam się
Więc Mateuszu czekamy na Ciebie

Mnie tez nie było 8 miesięcy i pojawiłam się

Więc Mateuszu czekamy na Ciebie

- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Witam Wszystkich, trochę odświeżę swój wątek, nie było mnie trochę na Forum, mam nadzieję, że mi się uda nadrobić zaległości.
W tym roku Będę się starał bardziej dbać o ogród, min. po skończeniu prac związanych z osuwaniem się terenu (muszę dokończyć murki oporowe), w tedy na stałe mogę coś posadzić.
Dwa lata temu po skończeniu prac związanych z kanalizacją, która to biegła przez środek terenu ogród wyglądał fatalnie, jeszcze teren się zaczął osuwać, po prostu szara rozpacz
Jednak mimo wszystko coś tam kwitło
Najzwyklejsze Nagietki, tylko je później mączniak wykończył.

Niezawodne Kalie, rosną nawet na piaskach.

Kilka lilii na wiosnę mi padło podczas późnej wiosny.

Milin nawet dobrze przezimował w zeszłym sezonie.

Buszz

W tym roku Będę się starał bardziej dbać o ogród, min. po skończeniu prac związanych z osuwaniem się terenu (muszę dokończyć murki oporowe), w tedy na stałe mogę coś posadzić.
Dwa lata temu po skończeniu prac związanych z kanalizacją, która to biegła przez środek terenu ogród wyglądał fatalnie, jeszcze teren się zaczął osuwać, po prostu szara rozpacz

Jednak mimo wszystko coś tam kwitło

Najzwyklejsze Nagietki, tylko je później mączniak wykończył.

Niezawodne Kalie, rosną nawet na piaskach.

Kilka lilii na wiosnę mi padło podczas późnej wiosny.

Milin nawet dobrze przezimował w zeszłym sezonie.

Buszz

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Całkiem fajny busz miałeś.
Jak tam prace .....plan do wykonania już ustalony ?

Jak tam prace .....plan do wykonania już ustalony ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Znam ten ból. Chociaż w moim przypadku były to wodociągi, ale i tak efekt był podobny. Najważniejsze, że powoli wszystko wraca do normy. Rośliny też szybko wrócą na dawne miejsca ;) Trzymam kciuki.Matemax pisze: Dwa lata temu po skończeniu prac związanych z kanalizacją, która to biegła przez środek terenu ogród wyglądał fatalnie, jeszcze teren się zaczął osuwać, po prostu szara rozpacz![]()
- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Witaj po latach
Taka przymusowa demolka w ogrodzie po oswojeniu się z tą rozpaczą może być motywująca do zmian i spełnianiu nowych pomysłów.
Nadrabiaj zaległości bo masz ich trochę, chyba nawet więcej niż ja.

Taka przymusowa demolka w ogrodzie po oswojeniu się z tą rozpaczą może być motywująca do zmian i spełnianiu nowych pomysłów.
Nadrabiaj zaległości bo masz ich trochę, chyba nawet więcej niż ja.
- Matemax
- 1000p
przemekg
Witaj, to prawda trochę mam do nadrobienia
Demolka była straszna, ale pomału wszystko doprowadzam do porządku...
Priam
Witaj, plan już jest, tylko teraz realizować
kogra
Witaj Grażynko, tak plan nasadzeń już mam, nie wiem dlaczego ale zawsze coś za gęsto mi się posadzi i potem taki efekt jak na zdjęciu...
Mam obawy co do budlei, mam trzy odmiany i przez te anomalia zaczęły wypuszczać nowe listki, teraz pewnie je przemrozi, zobaczymy jakie straty zanotujemy wiosną
Parę fotek z lata...
Trawy coś słabo u mnie rosną, może mają za suche podłoże?

Witaj, to prawda trochę mam do nadrobienia

Demolka była straszna, ale pomału wszystko doprowadzam do porządku...
Priam
Witaj, plan już jest, tylko teraz realizować

kogra
Witaj Grażynko, tak plan nasadzeń już mam, nie wiem dlaczego ale zawsze coś za gęsto mi się posadzi i potem taki efekt jak na zdjęciu...

Mam obawy co do budlei, mam trzy odmiany i przez te anomalia zaczęły wypuszczać nowe listki, teraz pewnie je przemrozi, zobaczymy jakie straty zanotujemy wiosną

Parę fotek z lata...
Trawy coś słabo u mnie rosną, może mają za suche podłoże?

- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Bardzo milo ogląda się takie serie ładnych zdjęć z lata kiedy za oknem tylko bialo i strasznie zimno.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
Witaj.Bardzo miło tak przyjść do Ciebie i oglądać Twoje przepiękne roślinki.Masz bardzo ładną kolekcję kwiatów ,jedną z najładniejszych na forum.Jeżeli pozwolisz to będę często Cię odwiedzać ,bo warto i jest na co popatrzeć.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Przybiegłam i ja podziwiać twój zielony świat 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Fajnie, że do nas wróciłeś.
Widzę, że rabaty zagęściły się.
Czy kalie wykopujesz na zimę?
Mam bulwy, ale trzymam w donicy i nie chcą mi kwitnąć.
Może powinnam je wysadzić do gruntu?
Widzę, że rabaty zagęściły się.
Czy kalie wykopujesz na zimę?
Mam bulwy, ale trzymam w donicy i nie chcą mi kwitnąć.
Może powinnam je wysadzić do gruntu?
- Matemax
- 1000p
Margo2
Witaj Gosiu, rabaty się zagęściły ale nie na długo, bo znów co nie co muszę zmienić, a to przesadzić, ciągła zmiana ;)
Kalie wykopuje na zimę, i trzymam w chłodnym pomieszczeniu do 10st. w trocinach, na wiosnę podpędzam we foliaku, i do ziemi przesadzam, albo do donic. W zeszłym sezonie ładnie kwitły w gruncie chociaż bardziej są funkcjonalne płaskie okrągłe donice, bo jak już przekwitną to idą gdzieś w inne miejsce. A w ziemi muszą w tym samym siedzieć do jesieni
aage
Dziękuję za wizytę.
hanna133
Witaj Haniu, nie mów bo się zaczerwienię
Dla mnie nie ma ideałów, zawsze coś wymaga ulepszeniu, zmianie. Dzięki za wizytę
Aza
Dzięki za wizytę, fajnie się ogląda fotki, tylko jak przyjdzie je robić wiosną, czy latem to się okazuje, że nie mam czasu na to.
Witaj Gosiu, rabaty się zagęściły ale nie na długo, bo znów co nie co muszę zmienić, a to przesadzić, ciągła zmiana ;)
Kalie wykopuje na zimę, i trzymam w chłodnym pomieszczeniu do 10st. w trocinach, na wiosnę podpędzam we foliaku, i do ziemi przesadzam, albo do donic. W zeszłym sezonie ładnie kwitły w gruncie chociaż bardziej są funkcjonalne płaskie okrągłe donice, bo jak już przekwitną to idą gdzieś w inne miejsce. A w ziemi muszą w tym samym siedzieć do jesieni

aage
Dziękuję za wizytę.

hanna133
Witaj Haniu, nie mów bo się zaczerwienię

Aza
Dzięki za wizytę, fajnie się ogląda fotki, tylko jak przyjdzie je robić wiosną, czy latem to się okazuje, że nie mam czasu na to.

- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
Witam Mateuszu
Śliczne calie ogrodowe .Ja zamówiłam sobie w tym roku u koleżanki z forum,zobaczymy czy też mi będą tak pięknie kwitły.Kanny mam z nasion, dopiero rosną oby też z nich coś było.Pozdrawiam ,będę zaglądać

Śliczne calie ogrodowe .Ja zamówiłam sobie w tym roku u koleżanki z forum,zobaczymy czy też mi będą tak pięknie kwitły.Kanny mam z nasion, dopiero rosną oby też z nich coś było.Pozdrawiam ,będę zaglądać

- Matemax
- 1000p
Witaj beaciu
Dzięki za wizytę, calie też na początku dostałem ok forumkowej koleżanki, potem w następnych sezonach dokupiłem parę odmian i tak pomału powiększam swoją kolekcję, są to bardzo wdzięczne kwiatki, sadzę je etapami co dwa tygodnie żeby przedłużyć kwitnienia.
Nasionka kann zamówiłem na all. zobaczymy ile z tego wyrośnie.
Niestety trochę mi się pokomplikowało, niektóre plany musze odłożyć w czasie, mam nogę w gipsie, ale może odrobie forumkowe zaległości

Dzięki za wizytę, calie też na początku dostałem ok forumkowej koleżanki, potem w następnych sezonach dokupiłem parę odmian i tak pomału powiększam swoją kolekcję, są to bardzo wdzięczne kwiatki, sadzę je etapami co dwa tygodnie żeby przedłużyć kwitnienia.
Nasionka kann zamówiłem na all. zobaczymy ile z tego wyrośnie.
Niestety trochę mi się pokomplikowało, niektóre plany musze odłożyć w czasie, mam nogę w gipsie, ale może odrobie forumkowe zaległości

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Matemax ale długą przerwę sobie zrobiłeś , ja to tylko na zimę zamykam swój wątek .
żeby kózka nie skakała ,Toby nóżki nie złamała , wracaj szybko do zdrowia
żeby kózka nie skakała ,Toby nóżki nie złamała , wracaj szybko do zdrowia