Po 50-tce we własnym ogrodzie - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Po 50-tce we własnym ogrodzie - cz.2

Post »

Witam, jak ostatnio, tylko wieczorową porą!
Dzień był u mnie słoneczny, ale jednak zimny i mroźny. W nocy 14 stopni mrozu, ok. 10,oo "tylko" - 8 stopni. Zwariować można.
Pojechałam do sklepu "Nett.." i kupiłam szklarnię i 4 prymulki z przeceny. Nie podlewane to trochę padły. W domu dostały wodę i od razu poprawił się im wygląd. Tylko gdzie je teraz trzymać, jak taki mróz na dworze? Potem pojechałam do ogrodniczego i kupiłam: biohumus, storczyk ogrodowy i 2 orliki. Jeszcze dokupiłam ziemię 20 l, bowiem niczego jeszcze nie siałam, a z tego co czytam to już pora. Szukam żabek, ale jak na razie w ogrodniczym ich nie ma, za to kupiłam kreta. Bo kret jest lepszy od nornicy.

Bogusiu :P - masz rację. Z myciem okien poczekamy na cieplejszy dzień. Oby nadszedł przed świętami, bo ja od ulicy to mam aż zachlapane szyby, brrrr.... Ja też tak jak Ty wariuję za wiosną. Gdzie ona przysiadła? Zawita u nas, czy od razu będzie lato? Pożyjemy - zobaczymy.

Sabinko :P - dziękuję bardzo za podpowiedz. Musze koniecznie po czosnek jechać do Castora... Wielkie dzięki!

Krysiu :P - ja również zapominam w ogrodzie o wszystkim. Nawet gubię czas. Uwielbiam pracę w ogrodzie, choć bolą mnie potem plecy, ręce.....

Ania.1 :P - nie chce mi się wierzyć, że istnieje coś takiego, jak otwieranie okien na zewnątrz, i to na pietrach. Przecież to głupota do potęgi "n"! A nie można zamówić normalnych okien? I jeszcze jedno, czy ten pan, który myje okna na trzecim pietrze (filmik), myje swoje okna, czy to jest taki zawód i myje cudze? Nie do wiary!!!

Asiu :P - niestety, nie ma czego zazdrościć. Zima wróciła. Na dworze zimno, mroźnie, śnieżnie. Brrrr... dość tej zimy!

MałaRybko :P - masz racje, takie okna to chyba waryjat projektował.

ps. w/wym okno - to okno w mieszkanku mego syna, po malowaniu. :;230 :;230 :;230

Oto fotki na rozweselenie i przypomnienie, jak pięknie jest, gdy jest kolorowo w ogrodzie:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Miło powspominać, jak ładnie było latem zeszłego roku i mieć nadzieję, że co najmniej tak samo będzie w tym roku. Prawda?!
Pozdrawiam Kochani, spokojnej nocy, pa :wit ;:196 ;:19
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p
Od: 22 mar 2007, o 15:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Stasiu chwal się jaką szklarnię kupiłaś i za ile :D
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Stasiu widoki lata w ogrodzie to coś niepowtarzalnego :)
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Stasiu,MałaRybko mnie też się nie chciało wierzyć jak tu przyjechałam :lol:
Jest jeszcze kilka innych głupot :lol: Np. dwa osobne krany w umywalkach... i ze względów bezpieczeństwa nie ma kontaktów w ścianie w łazienkach... :shock:
Stasiu Nie wiem czy można kupić inne,bo nie widziałam jeszcze domu z "normalnymi" oknami.. :roll:
A ten pan z filmiku ma taką pracę ;:108

;:3
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Ania.1 pisze:Stasiu a propos mycia okien :lol: Tu w Irlandii jest z tym problem :lol: Na parterze umyje sama ale na piętrze mój M musi z drabiny :;230 Inaczej się nie da :shock: Okna otwierane na zewnątrz ;:223

Żeby było jasne o czym mówię to zostawiam filmik pt."Jak się myje okna w Irlandii" :;230
http://www.youtube.com/watch?v=yhcMNwTSsp8
Aniu ale jak ma się zastawione parapety i brak lufcików w oknach to ten typ otwierania jest bardzo fajny,nie muszę ściągać doniczek z parapetów :D .Z myciem okien jest różnie.U siebie myję sama na górze -chyba już się wprawiłam.
To może jeszcze to że sufit nie jest zalewany betonem.Między sufitem a podłogą na piętrze jest 'dziura".
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Witaj Stasiu! baaardzoo daaawno mnie tu nie było i co? Jak zawsze wesoło i kolorowo. Oglądając zdjęcia z lata boli serce bo unas śnieg i mróz i nie chcą puścic....
Okna umyję dopiero na święta, niestety..... albo namówię M :heja
buziaki
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Dziękuję Stasiu , za barwne zdjęcia rabat z letnio-jesiennego ogrodu . Aż miło popatrzeć :) U nas dziś zimno i nieprzyjemnie , lepiej więc wsadzić nos w komputer niż zerkać na zewnątrz.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Grażka to przynajmniej nie ma u Was duszno w pokoju :;230 :;230
Stasiu co za storczyk ogrodowy kupiłaś.A szklarenkę dużą?Na pomidory i ogórki?
Patrząc na mycie okien na filmiku mam wrazenie,że one nie są myte tylko rozmazywane :;230 :;230 Aż dwa okna za jednym zamachem :;230 :;230 :;230 Stasia,zamow go do siebie :;230 :;230 :;230
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53

Post »

taaa, tylko nie przyglądaj się zbyt wnikliwie jak dokładnie pan sobie poradził ;:224 ;:224
Zresztą co tu dużo mówić.
Jako młode pacholę miałam niewidomą ciotkę, która bardzo nie lubiła, gdy ktoś miał jej pomagać zwyczajnie w codziennych obowiązkach. Potrafiła nawet sama umyć okna. Oczywiście nikt nie śmiał kwestionować jej pracy, bo byłaby chyba awantura, ze ho ho. A żeby było zabawniej smug nie było widać. I co wy na to?
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

DOBRY WIECZÓR!!!

MałaRybko ;:167 - w net... kupiłam ten domek szklarniowy/ogrodowy, tak wygląda (przepraszam za jakość zdjęcia:

Obrazek wym. 142x180x93/30cm.

Celinko ;:167 - to prawda, miód na serce i duszę.

Aniu.1 ;:167 - o umywalkach słyszałam. W Anglii jest to samo. A np. możesz sobie przywieźć z Polski normalny kran i go po polsku zamontować? A okna? Qurcze, jak tam można żyć? A panu to sama nie wiem, czy gratulować, czy współczuć pracy. Z takim kijem pracować, to nie żarty. Przecież to trzy piętra!!!

grazka2211 ;:167 - jak masz parapety zastawione, to otwieranie okien na zewnątrz to dobra rzecz, ale co z myciem? Okna z pietra myjesz z drabiny, czy poznałaś inne sztuczki np. spuszczanie z dachu na linie..... A ta dziura miedzy stropem a podłogą, czego ona się trzyma?

onka37 ;:167 - oj boli serce, boli. Ja się boję, że jak tak dalej będzie zimno, to ja wcale nie umyję tych moich okien.

Ewelinko ;:167 - żeby nie dostać świra to przeglądam stare zdjęcia. One dają mi siłę przetrwać z dnia na dzień.

Grażynko ;:167 - storczyk, który kupiłam, to: "storczykowata bylina tworząca późną wiosną luźne karmazynowe kwiatostany wysokości 20 cm". Szklarnia jest taka jak na zdjęciu wyżej. Kupiłam ją z myślą o rozsadach i hartowaniu roślinek i kwiatów. Jak ziemia odmarznie i szklarnię rozłożę, to się zobaczy. W sprawie okien w Irlandii, to mi się ten sposób bardzo podoba. Może tego pana zaproszę do siebie? Dla niego 6 okien, to za pewnie pestka, i do zimna przyzwyczajony. To panu chyba nie zaszkodzi? Prawda?

Agapa ;:167 - przyglądać się panu jak myje okna nie mam zamiaru, będę udawać, że wszystko oki. A takiej Cioci to Ci zazdroszczę. Moja Mamuśka jest stareńka i choreńka, ale już nic nie chce zrobić. Ale najważniejsze, że jest.

Alka160 ;:167 - dużo, dużo zdrówka Ci życzę i pozdrawiam.

Oto, co nowego udało się mi kupić:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
przepraszam za jakość zdjęć.

To byłoby już dość na dziś. Życzę spokojnej nocki, pa, całuski :wit ;:196 ;:19
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Rzeczywiście zakupy nie z tej ziemi .. nasionek warzyw jeszcze nie kupiłam a i z myciem okien się nie śpieszę bo zimno na dworze jak czort więc czekam aż zawita wiosna ze słonkiem i ciepłem .. nawet jak na święta nie ma słonka to mycie odkładam na później , lubię jak myję okna otworzyć je na całą szerokość aby świeże powietrze wywiało wszystkie pozostałości z zimy a nie szybko umyć i chować się przy kaloryferze jak potrafi zrobić córka i później pociągać nosem a nie raz jeszcze kaszle że trudno słuchać ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj STASIU!
Zakupy, że ho,ho. Czy jak wyszłaś ze sklepu to coś jeszcze zostało?
Okien też nie myję - za zimno ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Stasiu, jakie zakupy :shock: :shock:
a ja dalej nic :oops:
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

A ja już dzisiaj naklikałam 6 fuksji i prawie kupiłam, zanim przyszło opamiętanie :P
Przecież i tak od wiosny tradycyjnie będą rundki po ogrodniczych więc i tak kupię :D
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02

Post »

Agata
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”