Echinocactus grusonii near BURJ DUBAI in DUBAI (United Arab Emirates)

Link TUTAJ
Nie widzę przeszkód, bylebym miał potrzebne środkiZofijka pisze:Czy jakaś dobra duszyczka kupi mi Chamacereusa silvestrii i prześle do Poznania?
zapłacę za roślinkę, opakowanko, pakowanko i fatygęArtur89 pisze:Nie widzę przeszkód, bylebym miał potrzebne środkiZofijka pisze:Czy jakaś dobra duszyczka kupi mi Chamacereusa silvestrii i prześle do Poznania?I jeśli w ogóle jeszcze jakieś zostaną w Obi. Musiałbym jakiś kartonik skołować bo znając możliwości Poczty Polskiej - bez opancerzonego pojemnika się nie obejdzie. Fakt faktem jeszcze nigdy nie wysyłałem kaktusów pocztą - ale pogadam z Kamilą to mi pomoże
Haha i za bilet na tramwajZofijka pisze:zapłacę za roślinkę, opakowanko, pakowanko i fatygęArtur89 pisze:Nie widzę przeszkód, bylebym miał potrzebne środkiZofijka pisze:Czy jakaś dobra duszyczka kupi mi Chamacereusa silvestrii i prześle do Poznania?I jeśli w ogóle jeszcze jakieś zostaną w Obi. Musiałbym jakiś kartonik skołować bo znając możliwości Poczty Polskiej - bez opancerzonego pojemnika się nie obejdzie. Fakt faktem jeszcze nigdy nie wysyłałem kaktusów pocztą - ale pogadam z Kamilą to mi pomoże
i tak wyniesie mnie to taniej odwiedzenie Wrocławia
(chociaż muszę po cichu przyznać, że to moje ulubionemiasto
)
jestem na 200% pewna i będę Twoją dłużniczkąArtur89 pisze:Haha i za bilet na tramwajZofijka pisze:zapłacę za roślinkę, opakowanko, pakowanko i fatygęArtur89 pisze:Nie widzę przeszkód, bylebym miał potrzebne środkiZofijka pisze:Czy jakaś dobra duszyczka kupi mi Chamacereusa silvestrii i prześle do Poznania?I jeśli w ogóle jeszcze jakieś zostaną w Obi. Musiałbym jakiś kartonik skołować bo znając możliwości Poczty Polskiej - bez opancerzonego pojemnika się nie obejdzie. Fakt faktem jeszcze nigdy nie wysyłałem kaktusów pocztą - ale pogadam z Kamilą to mi pomoże
i tak wyniesie mnie to taniej odwiedzenie Wrocławia
(chociaż muszę po cichu przyznać, że to moje ulubionemiasto
)
(taki żart) Spoko, jeśli jesteś na 100% pewna to na początku nast. tygodnia pójde po niego - na Długiej (obi) jest większe prawdopodobieństwo ze go dostane
no to jest moje oczko w głowie od dawien dawnaArtur89 pisze:W takim bądź razie jeśli Obi nie zawiedzie to będziesz miała tego Chamacereus silvestrisMoże na zdjęciu tego nie widać, ale kwiaty ma spore
Trzeba też wspomnieć, że kwitnie kilka razy w sezonie. Mój bezchlorofilowy kwitł 4 razy i chciał piąty ale trafił na zimowisko. Także wg. mnie to bardzo wdzięczne kaktusy
Jeśli była opuncja figowa to znaczy, że za niedługo będzie ta mega dostawa. W OBI we Wrocku też najpier pojawiły się opuncje a jakoś tydzień później trafiliśmy na bum kaktusówkatrina26 pisze:W obi w którym byłam nie było takiego wyboruByła ta opuncja figowa a reszta marnie i z doklejanymi kwiatkami brrrr. Oczywiście z pustymi rękami nie wróciłam :P kupiłam lithopsy i coś jeszcze ale nie wiem tradycyjnie co to
Ten Echinopsis to może być Lobivia. Wygląda na L.acanthoplegma, ale może być również L.cinnabarina. Kwiaty zdecydują.
A procentowo jaką masz pewność, że to Lobivia?