Ogród - mój azyl - JolantaG cz.4
- dwostr
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród - mój azyl - JolantaGraj cz.4
U mnie nareszcie trochę więcej śniegu, więc nie będę Wam już zazdrościła tego puchu.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wszystkiego dobrego w nowym 2010 roku pozdrawiam 

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Jolu...także śniegu nie zazdroszczę, oj dopadało u mnie sporo. Nawet na działkę nie jadę bo się boję aby w tym śniegu nie ugrzęznąć. Widzę że także u ciebie nawet w te mrozy grasują nornice. Ja mam te same kłopoty. Tylko u mnie to chyba wszystko, począwszy od kretów a skończywszy na karczownikach. Byłam przed tymi śniegami na działce i takie paskudztwo znalazłam utopione w wiaderku z wodą. Nawet się ucieszyłam...ale co z tego jak jest tego chyba cała armia. 

- dwostr
Hej Jolu!głowa do góry , nie będzie aż tak źle z tymi nornicami,mnie podpowiedziała taka starsza już pani,że wiosną,jak tylko śniegi spłyną do każdej dziurki po nornicach wsypywała po parę ziarenek zatrutego ziarna takiego na gryzonie i miała spokój.
Skorzystałam z jej rady i rzeczywiście pomogło.Tylko trzeba uważać na nasze stworzonka ,żeby niechcący nie poczęstowały się trutką.
Skorzystałam z jej rady i rzeczywiście pomogło.Tylko trzeba uważać na nasze stworzonka ,żeby niechcący nie poczęstowały się trutką.
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Witajcie
DANUSIU ,IGUŚ ,RENATKO ,STASIU ,MONIKO,HALINKO,OLU,IRENKO ,MAŁGOSIU ,GRAŻYNKO ,ROMA MARYLU ,ASIU ,BOŻENKO ,GENIU, ,MAJECZKO ,PESTKO ,ZENIU i wszyscy pozostali którzy przemykają cichaczem, dziękuje .
Mam nadzieję ,że te paskudne nornice nie wszamają mi moich cebulek ,bo nie wiem co im zrobię
.Wiosną wytoczę na nie cięższe działa .
Troszkę kolorków na dobranoc . :P

DANUSIU ,IGUŚ ,RENATKO ,STASIU ,MONIKO,HALINKO,OLU,IRENKO ,MAŁGOSIU ,GRAŻYNKO ,ROMA MARYLU ,ASIU ,BOŻENKO ,GENIU, ,MAJECZKO ,PESTKO ,ZENIU i wszyscy pozostali którzy przemykają cichaczem, dziękuje .
Mam nadzieję ,że te paskudne nornice nie wszamają mi moich cebulek ,bo nie wiem co im zrobię

Troszkę kolorków na dobranoc . :P

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Joluś
ojjj ... zapachniało i kolorowo się zrobiło 
Dziękuję za cudne zdjęcia

Dziękuję za cudne zdjęcia

-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Jolu ! Z wielką przyjemnością obejrzałam Twoje ostatnie zdjęcia ! Szczególnie zwrócił moją uwagę zakątek z paprociami ! Kwitnąca mahonia imponujaca...A jak ma na imię ta kremowa róża ?
Wszystko piękne, ale paprocie i te koło i kamienie, to jest rewelacyjne, uwielbiam takie widoki

- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Jolu przepiękne kwiaty pokazałaś, miło jest zimą spoglądać na takie widoki, zaraz robi się cieplej.
Zapytam w trosce, czy to koło na rabacie z paprociami jest mocno przytwierdzone, czy może po działce w nocy biega duży piesek?
Takie koło to obecnie rarytas.
Pozdrawiam Tomek
Zapytam w trosce, czy to koło na rabacie z paprociami jest mocno przytwierdzone, czy może po działce w nocy biega duży piesek?

Pozdrawiam Tomek

- dwostr
Witaj Jolu nie będę oryginalna jak powiem,że i mnie podoba się zakątek z paprociami i kołem .Ale zaciekawiły mnie też lilie są bardzo piękne i jaka różnorodność .U mnie jest dopiero kilka odmian i tak się jakoś układa,że kupuję różne kolory a wyrastają kremowe lub białe.Jedna z nich miała w ubiegłym roku ponad 150 cm wysokości.
- ZosiaM
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
HALINKO ,dziękuje .
IZO ,nie znam imion moich róż.
GRZEGORZU ,dziękuje .
PIOFIGIEL ,TOMKUkoło może to i rarytas ,ale u mnie nie ma kradzieży .Po bokach budynku są jeszcze takie 2 koła .Stoją sobie luźno oparte o ściany domu ,niczym nie przymocowane .Jest to od drogi ,na dodatek nie ma żadnego ogrodzenia .Stoją sobie tak już z10 lat i chyba nikomu się nie podobają ,bo nikt się jeszcze na nie nie skusił .
DANUSIU ,moje lilie nie są aż tak wysokie ,ale odmian kilka mam .Boję się tylko czy coś z nich pozostało ,bo posadziłam bez koszyczków ,a u mnie nornice grasują .
Musisz chyba zmienić źródło zakupów ,ażeby wyrastało to co kupujesz .
ZOSIU ,dziękuje za cudną fotkę .Nie wiem niestety co to za cudeńko
,bo fotka malutka ,a ja ślepa jak kret .

IZO ,nie znam imion moich róż.

GRZEGORZU ,dziękuje .
PIOFIGIEL ,TOMKUkoło może to i rarytas ,ale u mnie nie ma kradzieży .Po bokach budynku są jeszcze takie 2 koła .Stoją sobie luźno oparte o ściany domu ,niczym nie przymocowane .Jest to od drogi ,na dodatek nie ma żadnego ogrodzenia .Stoją sobie tak już z10 lat i chyba nikomu się nie podobają ,bo nikt się jeszcze na nie nie skusił .

DANUSIU ,moje lilie nie są aż tak wysokie ,ale odmian kilka mam .Boję się tylko czy coś z nich pozostało ,bo posadziłam bez koszyczków ,a u mnie nornice grasują .

ZOSIU ,dziękuje za cudną fotkę .Nie wiem niestety co to za cudeńko

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Witaj, Jolu
Kwiaty jak zwykle piękne, ale ja też zwróciłam uwagę na to koło
Wygląda świetnie!!
Miłego popołudnia

Miłego popołudnia