tu masz rację w niedzielę to jest trochę ludzi z okolicznych domków i okolicy ale na szczęście jeszcze nie wszyscy wiedzą o tym miejscu :PZgredo pisze:Jak fajnieChyba niezbyt popularne miejsce? Nawet jeśli jest fantastycznie to przy nadmiarze ludzi nie odpoczywa się dobrze...
Koniczynka zaprasza cz.3
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- koniczynka
- koniczynka
- Zgredo
- -Moderator Forum-.
- Od: 1 maja 2008, o 15:42
Mleko podobno niezdrowe :P
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
- koniczynka
-
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
W nadmiarze nie jest zdrowe .Natomiast w ilości jednej szklanki bardzo polecane 

Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- koniczynka
- Zgredo
- -Moderator Forum-.
- Od: 1 maja 2008, o 15:42
Niedawno usłyszałam od kogoś, że niezdrowe, bo nietrawione przez dorosłych ludzi - no i zaczęłam grzebać, bo mnie to zaintrygowało i wnioski takie wyszły:
- mleko jest tolerowane i zdrowe dla dzieci, bo wytwarzają podpuszczke która je rozpuszcza
- dorosły człowiek jej nie wytwarza, zdarza się, że ludzie mają po mleku "rewolucje"
- dorośli ludzie z biegiem czasu zaczęli tolerować mleko, bo po prostu przez wieki je pili (zwłaszcza krowie)
- mleko ścina się w żołądku i oblepia inne produkty, więc lepiej je pić osobno
- produkty przetworzone są zdrowsze (np jogurty)
Nie wiem ile w tym prawdy, ja mleko toleruję świetnie, zwłaszcza ze świeżym chlebem z dżemem ^^ No i kawy bez mleka raczej nie przełknę, ale z racji poruszenia tematem wymieniałam opinie tu i ówdzie i niektórzy twierdzą, że mleko im szkodzi.
P.S. podobno zwierzęta też nie powinny mleka (podobno nawet żyją krócej, ale nie zaobserwowałam tego nigdzie, Babci pies pił mleko i żył 16lat), a młode, jak się karmi mlekiem, to nie krowim, które ma skład odpowiedni do wytworzenia rogów i kopyt, tylko lepiej takie proszkowe dla niemowląt podawać.
- mleko jest tolerowane i zdrowe dla dzieci, bo wytwarzają podpuszczke która je rozpuszcza
- dorosły człowiek jej nie wytwarza, zdarza się, że ludzie mają po mleku "rewolucje"
- dorośli ludzie z biegiem czasu zaczęli tolerować mleko, bo po prostu przez wieki je pili (zwłaszcza krowie)
- mleko ścina się w żołądku i oblepia inne produkty, więc lepiej je pić osobno
- produkty przetworzone są zdrowsze (np jogurty)
Nie wiem ile w tym prawdy, ja mleko toleruję świetnie, zwłaszcza ze świeżym chlebem z dżemem ^^ No i kawy bez mleka raczej nie przełknę, ale z racji poruszenia tematem wymieniałam opinie tu i ówdzie i niektórzy twierdzą, że mleko im szkodzi.
P.S. podobno zwierzęta też nie powinny mleka (podobno nawet żyją krócej, ale nie zaobserwowałam tego nigdzie, Babci pies pił mleko i żył 16lat), a młode, jak się karmi mlekiem, to nie krowim, które ma skład odpowiedni do wytworzenia rogów i kopyt, tylko lepiej takie proszkowe dla niemowląt podawać.
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Moje... wszystko
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- Andziax007