Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...

Post »

Mam nadzieję, że Aneta się nie przedźwignęła z siatami zakupów :;230 A może nabrała tyle, że kierowca nie chciał wpuścić do środka :?:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oby portfel wytrzymał :uszy , kręgosłup i autobus dadzą radę :;230
X_r-o
---

Post »

Przejdzie z czapką po autobusie i da radę :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba nie będzie tak źle :;230 grunt to dobre przygotowanie :uszy
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

Witaj ANETKO, w tak piękną i ciepłą noc wybrałem się na spacer do Twojego ogrodu, trudno zauważyć że budujesz ogród dopiero dwa lata, wydaje mi się że rośliny są już trochę rozkrzewione, i zaczynają się piąć w górę i wyglądają na starsze .

Podoba mi się u Ciebie rozmieszczenie posadzonych roślin i pozostawieni im miejsca na rozrost, nie ma nic gorszego niż obserwowanie za kilka lat ,że niektóre roślin y( tych o słabszym wzroście) zaczynają się "dusić" , zaczyna im brakować miejsca, bo silniejsze rośliny je przytłaczają.
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Witojcie, kochani! Byłam w górach, ale... tylko tam :? Nie udało mi się dostać do przesławetnego miejsca (kierowca autobusu był lekko nerwowym facetem, tachometr go gonił i takie tam... ;:14 ). Ale nie wróciłam z pustymi rękoma. ;:170 Pozostawiwszy dziei na dworcu PKS w poczekalni, ruszyłam w Zakpocu do pobliskiej szkółki i wróciłam z sosna limbą... Zachwyciła mnie ona w tamtejszym krajobrazie swym pokrojem, kolorem i wszystkim :tan Dzieci inteligentne czekały cierpliwie :wink: , a zobaczywszy mnie stwirdziły:" No, mama, nie mogłas sie powstrzymać" (oczywiście, że nie mogłam!). Z racji tego, żę podróżowałam różnymi środkami lokomocji, ograniczyłam się tylko do tej sosny (zabrałam z Tatr jeszcze kilka kamieni, niestety, te duże opuszczałam z wielkim żalem :cry: ). A widziałam też piękne szczepione buki purpurowe z karbowanymi listkami (ale aż za 150-200zł :shock: ).

Jolu, a chwaściory, łoł- te to poszalały. Niby tylko 8 dni, ale one to mają siłę wzrostu! Wczoraj to pracowałam (mimo skwaru) na dwa fronty: ogród-dom. Gorszy jednak od chwaściorów okazał się kret. :evil: Przerył mi dosłownie całą rabatę trawiastą... Oj, ale się załamałam... Po korze w zasadzie nie ma śladu, wymieszała się z ziemią :?

Tadeuszu, dziękuję za miłe słowa. Przed posadzeniem krzewów staram sie uzyskac informacje o ich doceloym rozmiarze i choć szczątkowo sie do nich dostosować, aby potem uniknąć szaleństwa. Czy mi to wyjdzie- zobaczymy. JUż dziś jednak widzę, e mogę mieć problemy z niektórymi roślinami ;:224
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paweł, coż mogę powiedzieć, zazdroszczę Ci tej determinacji i tego, że Tobie udało się dotrzeć tam, gdzie ja bym pojechała, gdybym tylko miała swój środek lokomocji. Ale- myślę sobie- wszystko przede mną. Będę miała tę szczyptę niedosytu i wyjazd w góry może kolejnym razem połączę ze zwiedzeniem (nie tylko) Krzywaczki. :wink: :D

Pozdrawiam was wszystkich miło :wit
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Witaj Anetko fajnie, że już jesteś. :uszy Teraz czekamy na zdjęcia ;:108
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iwa27 pisze:Witaj Anetko fajnie, że już jesteś. :uszy Teraz czekamy na zdjęcia ;:108
Zgadzam się z przedmówcą :uszy
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak byś miała swój środek lokomocji to już Ci mówię jak byś wracała do domu - z pustym portfelem i pełnym bagażnikiem roślinek oczywiście. :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fabi 12 pisze:Jak byś miała swój środek lokomocji to już Ci mówię jak byś wracała do domu - z pustym portfelem i pełnym bagażnikiem roślinek oczywiście. :;230
Taaaa nie tylko bagażnikiem, ale i tylnym i .... przednim fotelem :;230
X_r-o
---

Post »

... więc zastanów się jeszcze raz, czy warto mieć swój środek transportu :;230 Paliwo, ubezpieczenia, naprawy to tylko maleńka część wydatków jakie się pojawią :;230
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie, nie, moi mili Goście- ja mam swój środek transportu (od trzech dni już nowszy- kombi ;:170 ; wiadomo, dlaczego ;:224 ), ale tak się złożyło, że w tamtą podróz to musiałam jechać autobusem...

Fabi, Jolu żebyście wiedziały, tak by to wyglądało :heja

Czekam z niecierpliwościa na pokazanie Wam tego, co teraz, mimo upałów, kwitnie w miom ogrodzie, ale muszę poradzić sobie z aparatem ( wrzucić fotki z wakacji na laptopa- <hurra! uniezależnie się od M. kompa :wink: :D >)

Paweł- masz rację- na razie mam właśnie nieustanne wydatki naprawcze, stąd studzę swój zapał do podróży tak ryzykownych dla mojego portfela :wink:
:wit
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12

Post »

Anetko - popatrzyłam na Twój ogród świeżym okiem i stwierdzam, że bardzo-bardzo fajnie się prezentuje!
Powojniki rewelacyjne i wszyściutko takie zdrowiutkie i czyste. Ach, klarowne i czytelne założenie ogrodu, to i roślinki świetnie się prezentują!
No i czegoś się nauczyłam od Ciebie! Ha, zachorowałam na mini hakurki, strzyżone na małe kulki przy podłodze :D Świetny pomysł! Warto rozreklamować! Doczytałam, że je kupiłaś, ale piszesz też, że zahodowałaś maluchy. A kiedy cięłaś gałązki na sadzonki? I jak wyszło?

A mąż ma rację, że broni trawnika! Bo dopiero wtedy, gdy już nic ale to nic się nie zmieści na rabatkach - wtedy można podgryzać trawnik :D

I wiesz co? Też zamówiłam trawki!
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj, Uleńko! No właśnie ja maom wrażenie, że na rabatach to już nie wejdą me nabytki. Mam wszak świadomość, że one będą rosły... Piszesz, że podobają Ci się trawy? No to mamy ten sam punkt odniesienia ( a jak jeszcze są wkomponowane w iglaki- ooo- to baaardzo lubię :D )
Obrazek

Obrazek

sosna oścista w towarzystwie trawy (od Janusza ;:180 ;:180 ;:180 )
Obrazek

Obrazek

Oto, co słychać (widać) w ogrodzie teraz (no, może nie teraz, bo od dwóch dni leje i sie w końcu ochłodziło), ale są to fotki sprzed kilku dni

Jedne tawułki przekwitły, czerwona też kończy kwitnienie
Obrazek

Hortensje zaczynają obrastać w zdobne kule
Obrazek

te barwię na niebieskie ( w głębi widać kwitnąco-umierający rh...)
Obrazek

W kwestii niebieskiego jeszcze... Powojnik "Blue Angel"

Obrazek

Obrazek

Naczytałam się o podróżach naszych forumków do różnych szkółek, więc i ja ruszyłam pewnego gorącego popołudnia do pobliskiej... Jechałam po Puscha (zamówionego przez moja mamę). Wróciłam z.....

zamówionym świerkiem Pusch oraz... miłorzębem Variegatą

Obrazek

trafił się też jesion Crispa

Obrazek

wiąz drobnolistny Geisha

Obrazek

modrzew blue dwarf

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”