Moja działka - danutab cz.2
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka - danutab cz.2
Danuśka z zazdrością nieco patrze na Twój ogródek
trzymaj się !
Goryczko doskonale Cię rozumiem, każdy ma swoje upodobania i według nich uprawia
swój ogródek.Trudno mieć wszystko co by się chciało.Ważne jest to co nam się podoba i sprawia
nam przyjemność.
Andrzeju nie mam pojęcia jak roślinki przyjęły to zimno.Niestety nie byłam na działce od
zeszłego tygodnia.Nic nie okrywałam bo jeszcze by było za wcześnie.Mam jeszcze sporo do
wysadzenia czekam na poprawę pogody.W przyszłym tygodniu ma być trochę poprawy więc
będę jeszcze sadzić, co nie zdążę zadołuję w szklarni.
swój ogródek.Trudno mieć wszystko co by się chciało.Ważne jest to co nam się podoba i sprawia
nam przyjemność.
Andrzeju nie mam pojęcia jak roślinki przyjęły to zimno.Niestety nie byłam na działce od
zeszłego tygodnia.Nic nie okrywałam bo jeszcze by było za wcześnie.Mam jeszcze sporo do
wysadzenia czekam na poprawę pogody.W przyszłym tygodniu ma być trochę poprawy więc
będę jeszcze sadzić, co nie zdążę zadołuję w szklarni.
Kupidynek podobny do Marcinka,taki sam kolor a i kwiat podobny.Też czekam na ładną pogode bo muszę przygotować(czytaj M)9 dołków dla róz,które nadejdą.Całuski.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W realu kupidynek w niczym nie przypomina marcinków

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu, piękne zdjęcia pokazałaś
A u mnie dzisiaj było tak

- tara
Danusiu na fotkach u Ciebie pięknie a jak obecnie?
Taro nie ma co zazdrościć to już koniec roślinności kwitnącej deszcze zimno i śnieg wszystko
poniszczyło, teraz czekają mnie porządki.U mnie na działce jest na pewno tak jak u Moni nie byłam
od zeszłego tygodnia nie ma tam co robić w taką pogodę.
Aniu a więc jesteśmy w podobnej sytuacji ja też nie mam jeszcze wszystkiego wysadzonego.
Czekam jeszcze na cieplejsze dni i mam wielką nadzieje że jeszcze będą.
Olu masz rację w realu nie ale moje zdjęcie kupidynka i An-ki zdjęcie marcinka są bardzo podobne,
dlatego myślałam że też ma kupidynka.
Moniu u mnie taka sama pogoda z tą różnicą że ja nie byłam na działce i nie zrobiłam zdjęć.
Nawet gdybym zrobiła to i tak nie potrafię wkleić. Coś nie tak jest z wklejaniem na forum bo do
fotosika się przekazywane.
poniszczyło, teraz czekają mnie porządki.U mnie na działce jest na pewno tak jak u Moni nie byłam
od zeszłego tygodnia nie ma tam co robić w taką pogodę.
Aniu a więc jesteśmy w podobnej sytuacji ja też nie mam jeszcze wszystkiego wysadzonego.
Czekam jeszcze na cieplejsze dni i mam wielką nadzieje że jeszcze będą.
Olu masz rację w realu nie ale moje zdjęcie kupidynka i An-ki zdjęcie marcinka są bardzo podobne,
dlatego myślałam że też ma kupidynka.
Moniu u mnie taka sama pogoda z tą różnicą że ja nie byłam na działce i nie zrobiłam zdjęć.
Nawet gdybym zrobiła to i tak nie potrafię wkleić. Coś nie tak jest z wklejaniem na forum bo do
fotosika się przekazywane.
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu dalie ,róże ,werbeny i kupidynek jeszcze ładnie u Ciebie kwitną,pewnie po ostatnich kaprysach pogody,wszystko pod śniegiem się znalazło.niestety
Nie mam szczęścia do kupidynka ,raz mi zmarniał,przesadziłam go do doniczki,niedawno już zreanimowanego zadołowałam ponownie i znowu zmarniał-zgnił.Też czekam na pogodniejsze dni do dalszego sadzenia... 

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Danusiu, czy Twój ogród też już schował się pod sniegiem? Jeszcze miałaś tyle pięknych kwiatów!
Oglądam takie zdjęcia i nie mogę odżałować, ze w ciągu jednego dnia wszystko znikło
Oglądam takie zdjęcia i nie mogę odżałować, ze w ciągu jednego dnia wszystko znikło

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
U mnie śniegu jeszcze nie było ale dzisiejszej nocy był przymrozek i pewnie co wrażliwsze już padło.
Czekam i czekam aż się ociepli a tu temp. stale w okolicach zera.
Czekam i czekam aż się ociepli a tu temp. stale w okolicach zera.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Danusiu chwalisz różę Graham T. i ja też zaczynam się do niej przymierzać tak jak do hortensji dębolistnej.
Za oknem zimno...ciekawe czy w górach jest śnieg...może kamerki już coś pokazują.
Pozdrawiam ciepluto.

Za oknem zimno...ciekawe czy w górach jest śnieg...może kamerki już coś pokazują.
Pozdrawiam ciepluto.

Nelu dzisiaj poszłam na działkę zobaczyć czy pierwszy śnieg coś połamał.Na szczęście te bardziej
wiotkie krzewy wcześniej powiązałam i nic im nie ma.Kupidynek jest już marny,ale datury i dalie jeszcze
mają pączki i chyba nie było na tarasie przymrozków bo nic tam nie pomarzło.Natomiast niektóre róże
mają jeszcze masę pączków.Kupidynka wysiałam na wiosnę i pikowałam do doniczek, później do ziemi i ładnie rosły sadzonki.W przyszłym roku spróbuję posiać od razu do ziemi.
Izuniu oczywiście też jest pokryty śniegiem dzisiaj trochę otrzepałam z wrzosów śnieg bo są takie jeszcze ładne.Na tarasie jeszcze kwitną dalie i lilie a datury mają jeszcze pączki.Zrobiłam zdjęcia jednak nie potrafię wklejać przez fotosika z okienka pod wiadomościami muszę poczekać może za parę
dni to ruszy.
Olu w przyszłym tygodniu ma się pogoda trochę poprawić więc jeszcze coś się zrobi.
Elizabetko kwiaty mojego Grahamka które kwitły już opadły ale ma następne pączki do zakwitnienia więc jeśli pogoda się poprawi jeszcze zakwitnie nawet nie wiem który to już raz.
Oczywiście jest dalej zielony zresztą Falstaff też ma paczki i też może zakwitnie.Natomiast
hortensja dębolistna jest ładna sama w sobie za tą barwę kolorowych liści.Jeśli chodzi o śnieg
w górach to już jest.Gdy dzisiaj szłam na działkę było widać śnieg w Beskidach po Czeskiej stronie.
wiotkie krzewy wcześniej powiązałam i nic im nie ma.Kupidynek jest już marny,ale datury i dalie jeszcze
mają pączki i chyba nie było na tarasie przymrozków bo nic tam nie pomarzło.Natomiast niektóre róże
mają jeszcze masę pączków.Kupidynka wysiałam na wiosnę i pikowałam do doniczek, później do ziemi i ładnie rosły sadzonki.W przyszłym roku spróbuję posiać od razu do ziemi.
Izuniu oczywiście też jest pokryty śniegiem dzisiaj trochę otrzepałam z wrzosów śnieg bo są takie jeszcze ładne.Na tarasie jeszcze kwitną dalie i lilie a datury mają jeszcze pączki.Zrobiłam zdjęcia jednak nie potrafię wklejać przez fotosika z okienka pod wiadomościami muszę poczekać może za parę
dni to ruszy.
Olu w przyszłym tygodniu ma się pogoda trochę poprawić więc jeszcze coś się zrobi.
Elizabetko kwiaty mojego Grahamka które kwitły już opadły ale ma następne pączki do zakwitnienia więc jeśli pogoda się poprawi jeszcze zakwitnie nawet nie wiem który to już raz.
Oczywiście jest dalej zielony zresztą Falstaff też ma paczki i też może zakwitnie.Natomiast
hortensja dębolistna jest ładna sama w sobie za tą barwę kolorowych liści.Jeśli chodzi o śnieg
w górach to już jest.Gdy dzisiaj szłam na działkę było widać śnieg w Beskidach po Czeskiej stronie.
Moja datura została w ogrodzie i mam nadzieję,że nic jej nie zaszkodziło.Właściwie to jest zbyt mokro i rozmiękle by sprawdzać szkody a zresztą nie bardzo miałam na to czasu.Słonka życzę 

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Danusiu śnieg nie tylko widać po czeskiej stronie.
Na Salmopolu i Kubalonce drogi były nieprzejezdne bo tam spadło koło metra śniegu.
Dobrze u nas tak nie było bo straty byłyby wielkie.
Na Salmopolu i Kubalonce drogi były nieprzejezdne bo tam spadło koło metra śniegu.
Dobrze u nas tak nie było bo straty byłyby wielkie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- tara
cieszę się, ze u Ciebie jakoś bez strat, masz racje przyszły tydzień ma byc lepszy i jeszcze nasze roślinki sobie pokwitną.
zawsze lubilam zimowe widoki, drzewa pokryte śniegiem ale teraz wole ciepło, życzę ciepełka
zawsze lubilam zimowe widoki, drzewa pokryte śniegiem ale teraz wole ciepło, życzę ciepełka