Moja familokowa oaza spokoju cz.2
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
WITAM PORANNĄ ZMIANĘ ODWIEDZAJĄCYCH . Jak wiecie mam dosyć sporo roboty a jeszcze więcej przede mną . Żebym miała tak jak bym chciała to jeszcze dużo wody upłynie nie mówiąc już o keszu . Ale wszystko powoli się zrobi .
Eluśko o zachciewajkach lepiej nie myślę bo dosyć sporo tego . Nie mogę się juz doczekac na wystawę kwiatów . Myślę ,ze tam dopiero zaszaleję więc zostało jeszcze 2 tygodnie .
DANUSIU Tobie na pewno nie dorównam w rarytasach chociaż jak miała bym taki sklep obok siebie to nie wiem na pewno miałabym KASAblanko.
SABINKO już najwyższy czas . To i tak wszystko długo stało . Może pod przemożnym wpływem waszych pięknych ogrodów tak zaczęłam działać . każdy z nas dąży do tego żeby mieć czym zawiesić oko .
Teraz idę dalej pracować . papa
Eluśko o zachciewajkach lepiej nie myślę bo dosyć sporo tego . Nie mogę się juz doczekac na wystawę kwiatów . Myślę ,ze tam dopiero zaszaleję więc zostało jeszcze 2 tygodnie .
DANUSIU Tobie na pewno nie dorównam w rarytasach chociaż jak miała bym taki sklep obok siebie to nie wiem na pewno miałabym KASAblanko.
SABINKO już najwyższy czas . To i tak wszystko długo stało . Może pod przemożnym wpływem waszych pięknych ogrodów tak zaczęłam działać . każdy z nas dąży do tego żeby mieć czym zawiesić oko .
Teraz idę dalej pracować . papa
- JAKUCH
Witaj IWONKO nie zamilkłam ale dzisiaj cały dzień zasuwałam ciasto ,okana ,firany i tylko w przerwach tu zaglądałam . Wczoraj jakoś byłam taka słaba ,że siedzac przed kompem oczy mi się zamykały . O22 już byłam za siódmą góra i siódmą rzeką . Jutro mam gości więc trochę musiałam ogarnąć moją hasiendę i już coś przygotowac . Bardzo sie cieszę z Twojej wizyty ale widzisz jest wiecznie mało czasu . na razie muszę porobić porządki . Teraz wiesz jaki mam układ ,więc w razie potrzeby możesz coś szepnąć na uszko .Mam nadzieję ,że zajechałaś szczęsliwie do domu i M Cię nie opierniczył ,że tak póżno . Całusy
HALINKO jak mam być szczera to z tym dziurawym płotem ogródek wydawał mi się większy . Teraz jakoś zmalał ,może jak porobię porządki będzie wygladało to inaczej . na razie mi się tam nie podoba .
ROMCIU nareszcie wróciłaś do rzeczywistości czyli na Forum . Teraz u mnie jest nieciekawie . Może na wiosnę się to zmieni .
HALINKO jak mam być szczera to z tym dziurawym płotem ogródek wydawał mi się większy . Teraz jakoś zmalał ,może jak porobię porządki będzie wygladało to inaczej . na razie mi się tam nie podoba .
ROMCIU nareszcie wróciłaś do rzeczywistości czyli na Forum . Teraz u mnie jest nieciekawie . Może na wiosnę się to zmieni .
Jadziu widzę, że u Ciebie prace idą na całego. Warto nieraz trochę pocierpieć, żeby potem było ładnie
Dojrzałam u Ciebie niesamowitą piękność - róża Gloria. Jadziu ona od początku ma takie różowe wybarwienie płatków, czy może wybarwia się później. Naprawdę jestem zauroczona.
Kupiłam dzisiaj 2 róże wielkokwiatowe (wprawdzie takie w markecie), chce spróbować jak sobie poradzą w kwaśniej, leśnej ziemi(pod nimi wymieniłam ziemię ale czy to coś da)
Mam już od 2 m-cy Bonicę ta sobie radzi, ale wiem że wielkokwiatowe są bardziej wymagające.
Pozdrawiam

Dojrzałam u Ciebie niesamowitą piękność - róża Gloria. Jadziu ona od początku ma takie różowe wybarwienie płatków, czy może wybarwia się później. Naprawdę jestem zauroczona.
Kupiłam dzisiaj 2 róże wielkokwiatowe (wprawdzie takie w markecie), chce spróbować jak sobie poradzą w kwaśniej, leśnej ziemi(pod nimi wymieniłam ziemię ale czy to coś da)
Mam już od 2 m-cy Bonicę ta sobie radzi, ale wiem że wielkokwiatowe są bardziej wymagające.
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- JAKUCH
ASIU moją GLORIĘ też kupiłam przed paru laty w markecie . Rośnie z liliami rośnie tam też osteospermum i jemu bardzo ta ziemia odpowiada . Gloria zakwita na żółto apotem dopiero dostaje kolorków . Uwielbiam ją . Ja każdej róży na wiosnę dosypuję siarczanu magnezu po 1 łyżce czyli też poniekąd zakwaszam ziemię . Więc myśle ,że bedzie im dobrze . Ja nie jestem expertem od róż też się uczę jak z nimi postępowac żeby cieszyły oko . Glorię mam już 5 rok i dopiero w tym roku mnie naprawdę zadziwiła swoim kwitnieniem i wielkością kwiatów .
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Jadziu ale u Ciebie remontowo
Zmiany godne nazwy-rewolucja
........no płotek poszedł na śmietnik
.........
Mnie tam go troszkę szkoda , chociaż teraz na pewno będzie piękniej i całkiem inaczej bo planów masz sporo
Jadzieńko, spełnienia marzeń, słonka i radości z okazji urodzin
[/b]

Zmiany godne nazwy-rewolucja

........no płotek poszedł na śmietnik

Mnie tam go troszkę szkoda , chociaż teraz na pewno będzie piękniej i całkiem inaczej bo planów masz sporo

Jadzieńko, spełnienia marzeń, słonka i radości z okazji urodzin

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Jadziu jestem zaskoczona, myślałam, że takie piękne róże to jakieś licencjonowana, kupowane w specjalnych szkółkach.JAKUCH pisze:ASIU moją GLORIĘ też kupiłam przed paru laty w markecie . Rośnie z liliami rośnie tam też osteospermum i jemu bardzo ta ziemia odpowiada . Gloria zakwita na żółto apotem dopiero dostaje kolorków . Uwielbiam ją . Ja każdej róży na wiosnę dosypuję siarczanu magnezu po 1 łyżce czyli też poniekąd zakwaszam ziemię . Więc myśle ,że bedzie im dobrze . Ja nie jestem expertem od róż też się uczę jak z nimi postępowac żeby cieszyły oko . Glorię mam już 5 rok i dopiero w tym roku mnie naprawdę zadziwiła swoim kwitnieniem i wielkością kwiatów .
Przyłączam się do życzeń

Aśka
Zapraszam
Zapraszam