zerknij u mnie na fotki kolkwicji
Zapraszam do ogródka Daisy, cz. 2
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie też od wczoraj sypał śnieg i teraz wszędzie biało, ale to już tylko odstatnie wyskoki zimy - jest zbyt ciepło, żeby śnieg się utrzymałiwonaxp pisze:u was wiosna a u mnie zima i białojak tak dalej pójdzie to trzeba bedzie na narty się wybrać:)
Ewo proszę powiedz mi czy w ogrodzie miejsca wysypane kamiemieniem masz wyłożoną folię ? Pytam bo zastanawiam się co z trawą i chwastami ?
- iwonaxp
- 1000p

- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo pospacerowałam ponownie w twoim ogrzodzie masz większość roślin właśnie takie o jakich marzę trudno by wymieniać ale jest ich naprawde sporo
. Powiedz mi co może mi się dziać z bugenvillami bo puściły pięknie nowe listki ( są już w pmieszczeniach mieszklanym ) i zauważyłam że troszkę im te listki spadają .Zastanawiałam się czy ich nie przelewam ale raczej nie . nie wiem co się dzieje może to minie może tak ma być ? proszę podpowiedz bo ty już masz kilka lat a moje pierwszy raz zimowały. Zimowałam je w kotłowni i ok 2 tygodni temu przeniosłam je do domu bo zaczeły pokazywać się listki.
Chciałam też zapytać cię gdzie kupujesz róże angielskie i ile mniej więcej za nie płaciłaś
Proszę o odpowiedź na P.W czekam z niecierpliwością.
Chciałam też zapytać cię gdzie kupujesz róże angielskie i ile mniej więcej za nie płaciłaś
Proszę o odpowiedź na P.W czekam z niecierpliwością.
Witam wiosennie 
U mnie było dzisiaj słonecznie, ale dość wietrznie.
Iwonko, moje bugenville zawsze zimują w garażu i zrzucają liście. Wystawiam je na powietrze jak już nie ma przymrozków i trochę to trwa zanim wypuszczą liście.
Myślę, że swoje albo przelałaś albo są w szoku po przeniesieniu w ciepłe miejsce. Nie martw się moim to też się zdarzało i potem wszystko wracało do normy.
Pod kamykami nie mam folli bo inaczej cebulowe nie miałyby się jak przebić. Chwastów jest mało, ale trudno się je plewi
Wysłałam do Ciebie PW, ale chyba wcięło jak był backup
Napiszę jeszcze raz.
Przesyłam Wam wiosenne zdjęcia, aktualne, dzisiejsze

U mnie było dzisiaj słonecznie, ale dość wietrznie.
Iwonko, moje bugenville zawsze zimują w garażu i zrzucają liście. Wystawiam je na powietrze jak już nie ma przymrozków i trochę to trwa zanim wypuszczą liście.
Myślę, że swoje albo przelałaś albo są w szoku po przeniesieniu w ciepłe miejsce. Nie martw się moim to też się zdarzało i potem wszystko wracało do normy.
Pod kamykami nie mam folli bo inaczej cebulowe nie miałyby się jak przebić. Chwastów jest mało, ale trudno się je plewi
Wysłałam do Ciebie PW, ale chyba wcięło jak był backup
Przesyłam Wam wiosenne zdjęcia, aktualne, dzisiejsze

- zielono mi
- 500p

- Od: 26 maja 2008, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ewo
przyszłam do Twojego ogrodu z wątku o piwoniach drzewiastych , przyszłam i chyba tak szybko nie wyjdę
Twój ogród pachnie różami i nie mogę wzroku oderwać od poszczególnych odmian, Acropolis, Heritage, Walz Time .....................itd.
Ewo mam wielką prośbę, znalazłam Piwonie drzewiaste na allegro jedna jest podobna do Twojej, czy mogłabyś spojrzeć i doradzić czy warto kupić, roślinki nie są zbyt duże a sprzedawca nowy bes komentarzy, ma też angielki ale bez nazw moze Ty z tak dużą kolekcją możesz mi doradzić które z nich są warte grzechu mam na razie Abrahama Derby, będę wdzięczna za pomoc, namiary na sprzedajacego wysłałam na Pw.
Twój ogród pachnie różami i nie mogę wzroku oderwać od poszczególnych odmian, Acropolis, Heritage, Walz Time .....................itd.
Ewo mam wielką prośbę, znalazłam Piwonie drzewiaste na allegro jedna jest podobna do Twojej, czy mogłabyś spojrzeć i doradzić czy warto kupić, roślinki nie są zbyt duże a sprzedawca nowy bes komentarzy, ma też angielki ale bez nazw moze Ty z tak dużą kolekcją możesz mi doradzić które z nich są warte grzechu mam na razie Abrahama Derby, będę wdzięczna za pomoc, namiary na sprzedajacego wysłałam na Pw.
Pozdrawiam Jola