Witajcie! Pogoda dziś w kratkę, ale coś tam udało się podłubać w ogrodzie. Przede wszystkim ścieżka kamienna wokół skalniaka. Prawdziwa dłubanina z układaniem tych kamyczków ale efekt fajny. Zrobiłem dopiero połowę, bo jakiś taki szeroki ten mój skalniak
Lada dzień zakwitnie szarotka i irys japoński oczekiwany od trzech lat.
Dobrze
Monia68, azofoska szybko zostanie wchłonięta przez rośliny po tym deszczu. Mnie on cieszy, bo rośliny rosną jak na drożdżach i przyjmują się bez problemu.
Mam nadzieję, że piwonia odwdzięczy Ci się pięknymi kwiatami
Geniu, niebo pochmurne to i moja delosperma zamknięta. Jest żółta ale jaki ma środek, to nie wiem
Gabrysiu, w pięknych stronach mieszkasz. I tylko 35km od moich Rodziców, więc może kiedyś będzie okazja się spotkać

Szkoda, że teraz tam bardzo rzadko jeżdżę to i Wielopole nie wiem, kiedy uda mi się zaliczyć.
Czyściec pięknie kwitnie od trzech dni a kozłówka długa ale zwarta. U mnie ona pierwszy rok kwitnie i myślałem, że ona tam ma.
W ogóle
Izo-Chatte przetaczniki to ładne rośliny, bo przetacznik długolistny i siwy też mają takie wyraziste kolory a armeński piękny kobalt
Ewelino, dostałem moją delospermę jako
delosperma nubigeum, czyli nubijska. Muszę sprawdzić, jak wygląda ta, o której piszesz, bo może chodzi o tę samą