Ogródek AGNESS cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo ładnie powychodziły zdjęcia nocne, muszę i ja spróbować :) Pięknisty ten rh fioletowy z ciemną plamką, mam go na uwadze :)

hihi, nigdy nie widziałam kwitnącego rabarbaru, a jego smak pamiętam z dzieciństwa, uwielbiałam go.
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

mniam mniam ale będzie ciacho - niezły okaz urósł rabarbarek :lol: cudne tulipany no a różaneczniki i rh przeurocze w tej osłonie nocnej :P
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sabinko hosty mam faktycznie duże, rosną już u mnie trochę :D ale tylko 3 odmiany, kolejne 2 to nowo posadzone maluszki :D A po deszczy roślinki pięknie ruszyły :D zielsko niestety też :evil:

Gabi
dziękuję :D te nocne zdjęcia są takie inne i dlatego bardzo lubię fotografować po zmroku :D

Iwonko ceny tych przylaszczek naprawdę mogą zwalić z nóg :shock: :roll:

Grażynko spróbuj nocnych zdjęć, są ciekawe, a ja czekam na efekty :D

Beatko ciacho bedzie, ale dopiero w przyszłym roku, ponieważ w tym rabarbar jest z wielkim upodobaniem podlewany przez pieska mojego brata :roll: Ale wiosną go przesadzę i będzie ok :D

Halinko
pokażę zdjęcia moich sasanek dla porównania kolorków, myślę, że są inne niż Twoje. A jeszcze ze 2 tygodnie i nasionka będą nadawały się do zbierania :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1ff6e6ad5dca0cdb.html]Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Rany, rany, kolejny wątek z pięknymi sasankami. Od razu dopisuję do listy "must have". Luby obiecał zamiast kwiatów ciętych kupować nasiona. ;-)
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Agnessiu :)
Widzę, że jesteś specjalistką od rabarbaru :) Mój tez w tym roku ostro wziął się do galopu :)
Czy to nie Ty doradzałaś mi, żebym nie ścinała kwiatów to będzie mi ładnie rósł?? bo miałam taką lichotę?
Powiedz co teraz?? Kiedy wyłamać ten kwiatostan? A może nie wyłamywać ?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś to niestety nie ja Ci doradzałam co do rabarbaru, on w tym roku jest taki piękny, poniewaz nie podlega konsumpcji, :roll: :lol: :lol: :lol: w poprzednich latach rósł pieknie, ale nigdy nie osiągał takich rozmiarów, poniewaz był na bieżąco zżerany przez szkodniki na dwóch nogach :wink: :lol: w kompocikach i ciastach :wink: :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hrsta pisze:Rany, rany, kolejny wątek z pięknymi sasankami. Od razu dopisuję do listy "must have". Luby obiecał zamiast kwiatów ciętych kupować nasiona. ;-)
Witaj Hrsto, miło mi,że odwiedziłaś mój ogródek :D a sasanki posadź Sobie koniecznie, ponieważ to niesamowicie wdzięczne i piękne roślinki :D A z tymi nasionkami zamiast ciętych kwiatów- super pomysł :wink: :lol:
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS pisze:Aguś to niestety nie ja Ci doradzałam co do rabarbaru, on w tym roku jest taki piękny, poniewaz nie podlega konsumpcji, :roll: :lol: :lol: :lol: w poprzednich latach rósł pieknie, ale nigdy nie osiągał takich rozmiarów, poniewaz był na bieżąco zżerany przez szkodniki na dwóch nogach :wink: :lol: w kompocikach i ciastach :wink: :lol:
Szkoda, ale może wiesz co robić z tymi kwiatostanami?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aguskac pisze:
AGNESS pisze:Aguś to niestety nie ja Ci doradzałam co do rabarbaru, on w tym roku jest taki piękny, poniewaz nie podlega konsumpcji, :roll: :lol: :lol: :lol: w poprzednich latach rósł pieknie, ale nigdy nie osiągał takich rozmiarów, poniewaz był na bieżąco zżerany przez szkodniki na dwóch nogach :wink: :lol: w kompocikach i ciastach :wink: :lol:
Szkoda, ale może wiesz co robić z tymi kwiatostanami?
Aguś kwiatostany powinno się wyłamywać; najlepiej w maju, ponieważ one osłabiają roślinę, która dużo sił traci na wykarmienie kwiatów a później owocostanów, i w związku z tym osłabia się. Rabarbar powinien rosnąć na słońcu i być podlewany co kilka- 3,4 dni :D
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Ja też swojemu rabarbarowi ścinam kwiatostany :lol:

Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko , czy siewki sasanek to taki malutki koperek :?:
Coś mi wyrosło między moimi i nie wiem czy to chwasty czy może siewki :roll: :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu i pewnie dzięki temu masz piękną rozrośniętą kępę :D

Basieńko
tak , :D tak właśnie wyglądają sieweczki sasanek, jak koperek, :lol: nic z nimi na razie nie rób, niech sobie rosną i nabierają sił, przesadzisz je Sobie w przyszłym roku, o tej porze, będą już ładne sadzoneczki :D może nawet zakwitną pojedynczym kwiatusiem :D
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS pisze: Aguś kwiatostany powinno się wyłamywać; najlepiej w maju, ponieważ one osłabiają roślinę, która dużo sił traci na wykarmienie kwiatów a później owocostanów, i w związku z tym osłabia się. Rabarbar powinien rosnąć na słońcu i być podlewany co kilka- 3,4 dni :D
uuuuuuuu to ja mam wszystko na opak :oops: :oops: :oops: ktoś mi doradził by mu pozwolic zakwitnąć, wtedy roślina pieknie ruszy i faktycznie tak się stało , mam prawie takie jak Ty :) później pokaże, bo jeszcze nie zgrałam fotek.
Mój rośnie niemal w zupełnym cieniu i nigdy go nie podlewam, bo tam jest zawsze straszliwie mokro. Aż się na ziemi takie zielony nalot robi...
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kurde a ja ten koperek wczoraj wywaliłam ;:214
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aguskac pisze:
AGNESS pisze: Aguś kwiatostany powinno się wyłamywać; najlepiej w maju, ponieważ one osłabiają roślinę, która dużo sił traci na wykarmienie kwiatów a później owocostanów, i w związku z tym osłabia się. Rabarbar powinien rosnąć na słońcu i być podlewany co kilka- 3,4 dni :D
uuuuuuuu to ja mam wszystko na opak :oops: :oops: :oops: ktoś mi doradził by mu pozwolic zakwitnąć, wtedy roślina pieknie ruszy i faktycznie tak się stało , mam prawie takie jak Ty :) później pokaże, bo jeszcze nie zgrałam fotek.
Mój rośnie niemal w zupełnym cieniu i nigdy go nie podlewam, bo tam jest zawsze straszliwie mokro. Aż się na ziemi takie zielony nalot robi...
Aguś pewnie Twój dostosował się do warunków w jakich przyszło mu rosnąć :roll: :lol: Ale kwiaty teraz mu wytnij, ponieważ roślina najwięcej sił traci na zawiązywanie nasion, podobna zasada jak u np. tulipanów. Może zrób eksperyment i jak liście zżółkną, to podziel roślinę szpadlem i połowę posadź w słoneczne miejsce, :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”