Tomek - ja nie mam żadnej szklarni, chociaż bardzo bym chciał. Roślinki upycham na "przydzielonym" przez domowników jednym południowym parapecie zimą, a latem tak jak pisze Ewa, wystawiam na zabudowany południowy balkon i zewnętrzny parapet.iguanax pisze: / ... / .... Ale on ma super szklarnie nie wiem czy na tym forum widziałem fotki czy na innym.. / ... /
Twoje sadzonki Adenium wcale nie wyglądają na, jak to ująłeś niedokarmione. Na swój wiek i na warunki w jakich rosną (bo takie możemy im stworzyć) wyglądają bardzo ładnie, moje w tym samym wieku nie wyglądały lepiej.
Ewo - przecież Twoje sadzonki Adenium nie maja jeszcze roku, a są w bardzo dobrej kondycji, grubiutkie, ładnie wybarwione brzuszki jak również listki, co więcej od nich wymagać. Niestety nie możemy naszym "pupilom" zapewnić klimatu jaki mają w swoim naturalnym środowisku, jednak uważam, że jak na nasze pierwsze doświadczenia w "uprawie" tych egzotycznych roślin, żadne z nas wcale nie musi się wstydzić swoich roślin. My dopiero zdobywamy doświadczenie i uczymy jak opiekować się tymi roślinami, przecież jesteśmy amatorami na dodatek " hodowcami parapetowymi".eba pisze: / ... / moje to drobiazgi.