Działka Romy wśród jezior

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Te białe kwiatki.... mówisz o śniedkach? same się rozsiewają albo może cebulka się przyplątała z jakimś nowym nabytkiem Romko. :wink:
Pelnia maja u Ciebie. :P
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Romciu o ja nie mogę jakie Ty masz wielkie canny ;:154 moje jak przyszły to posadziłam do doniczek ale maja ledwie po jednym listku, w ub. tygodniu posadziłam do gruntu, Twoje to już kolosy.Kurcze czy u mnie jakiś inny klimat, czy ja nie mam ręki do roślin, iryski kupiłam 2 szt ,tak się cieszyłam i tylko jeden mi wyszedł ;:98
A zastanowiły mnie jeszcze te jajeczka , jaki ptaszek mógł je złożyć , fajny kolorek / na Wielkanoc nie trzeba by malować hi hi/.
Fajne te nowe zakupy, wszędzie żurawka, muszę ja wreszcie zobaczyć , bo nawet nie wiem jak wygląda.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Nigello odpisałam Ci w twoim wątku ale nam słodzisz pomimo to zapraszamy :P :P
myślę że z działki dojdzie większa porcja buziaki i do usłyszenia koło środy :wit ;:97

Masz rękę do roślin Mirusiu jak nie wyszły w tym roku wyjdą w przyszłym jeszcze ładniejsze. Jak wrócę to Cię odwiedzę już widzę jak masz pięknie :lol: :lol:

Dzięki za odwiedzinki Elizabetko nazywają je też śpioszkami bo wieczorem się zamykają
cebulki przywędrowały z liliami od sąsiadki bo mi podarowała ;:79 zajrzę do Cię jak wrócę :lol:

Myślę Ewuś że się jakoś podzielimy naszą nigellą a golonki rzeczywiście pycha!
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Romuś ale ci się zagęszcza rabatka będzie pięknie i jeszcze jezioro masz gdzie latem się ochłodzić ja wczoraj chciałam włazić do oczka tak było upalnie a dzisiaj leje od rana i z prac ogródkowych nici :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Romciu. Dawno do Ciebie nie zaglądałam ale praca na działce jest chyba wytłumaczeniem. Twoja posiadłość zmienia się w ogromnym tempie. Pięknie się robi i tak cieszy jak roślinki rosną. Tak Ci zazdroszczę bliskości lasu i jeziora. To moje ukochane miejsca wakacyjne. A jak jeszcze lasy są grzybowe to już pełnia szczęścia.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witaj Romciu już znowu jestem w domu . Widzę ,że objadacie się pysznościami Ewy . Zazdroszczę Ci tych klimatów jeziorowo -leśnych . Dzialeczka zaczyna pięknieć .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie moje kochane!!!!!!!!!!!!
Miło mi spotkać się z Wami po powrocie z działeczki wróciłam dzisiaj na dzień dziecka :lol:
obskoczylam moje kochane dzieciaczki :lol: i biegiem na forum.Wyjazd jak zwykle owocny
posadzone wszystko co zaplanowane zamówione drzewo na altanę u leśniczego. Pogoda na sadzenie prawie idealna zdjęcia wkleję jak będzie wolna chwila [jutro trzeba popracować].
Wszystko po deszczach pięknie podrosło i róże które miały zmarznąć pięknie odrastają
glicynia po krowiaczku też odrabia spóżnienie aż miło patrzeć jak kiełkują posiane nasionka.

Ja też Maryś jak zajechałam w środę to kradłam chwile bez deszczu żeby coś zrobić na dworze ale dużo zrobiliśmy w domku łącznie z oknami umytymi od wewnątrz bo na zewnątrz się nie dało ale nie trzeba było poświęcać czasu na podlewanie :P :P

Dzięki Krysiu za wizytę wyjazdy na dzialkę sprawią że przez lato będę miała mniej czasu na forum myślę że mnie zrozumiecie odbijemy to sobie zimą rozumiem Twoją zazdrość jeżeli chodzi o wodę i lasy bo to jest wlaśnie to co my też uwielbiamy i kąpiemy śię czasem
o 12 tej w nocy sami w jeziorze. Grzybów też było mnóstwo .Pełnia szczęścia jak mówisz ;:112 ;:112

Cieszę się Jadziu że już jesteś ja też zaraz lecę zobaczyć co u Ciebie buziaki :P :P
Może wkleję jakieś zdjątka z działki :?:
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Romciu. Jak zwykle jesteś pełna entuzjazmu, naładowałaś akumulatory na działce?
Z jednej strony to dobrze, że pada, nie musimy podlewać, ale jakaś miara też powinna być, prawda :?:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To będą nowe rabatki i pergola przy której posadziłam graby żeby ją obrosły tak mówiła
pani w szkółce ale ja nie wiem jak rośnie grab .Zobaczymy :?: :?: :?:
Obrazek Zioła tymianek ,majeranek,szałwia ,mięta , macierzanka ,lubczyk.
Obrazek Glicynia Obrazek Pergola i grab
Obrazek Na ścieżce lawenda
Obrazek Alejka bergeni coraz ładniejsza reszta jutro.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj tak Eluś w piątek miałam dość deszczu ale akumulatory naładowane na cały tydzień :lol: :lol:
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Roko dzieje sie dziej, ziemia aż mruczy po deszczach i niedługo wszystkim kwiatki ruszą do boju :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na pewno Sabinko jak teraz pojadę będą kwiaty na razie tylko pączki też piękne
i tajemnicze bo rozkwitają pierwszy raz i ciekawość mnie zżera przed każdym wyjazdem
najważniejsze że dzięki Twoim radom moja glicynia rośnie jak szalona moje pączki na działeczce Obrazekpeonia
Obrazekrycynowiec z kwiatkiem
Obrazek róża rabatowa
Obrazek kosaćce
Obrazek Gailardia
Obrazek liliowiec
Obrazek gożdzik
Ciekawe jaki będzie koloror rabatowej mialy być czerwone kupiłam trzy pierwszy raz kwitną :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witaj ROMCIU piękne pączusie ,a u mnie niedługo piwonie przekwitną . Gożdziki dopiero mają pączki a liliowce dopiero zabierają się do pokazania swoich walorów i też czekam na to z niecierpliwością . Miłego dnia i dziękuję za odwiedzinki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Jeśli mogłabym Ci doradzić - oddziel miętę od pozostałych ziół, bo je przygłuszy, kamienie to dla niej nie przeszkoda.
Otocz ją (w ziemi) np. pasem z wykładziny pcv lub czymś podobnym. Może czarną agrowłókninę dookoła niej wyłóż?
Przemyśl to.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Romko, fajny jest ten moment ,kiedy roślinki wychodzą z pąków...a jeszcze jak nie znamy dokładnie koloru rośliny ,to takie miłe oczekiwanie na rozwiązanie zagadki :wink:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”