Pestko- witaj
Widzę, że korony cesarskie bardzo ładnie Ci rosną, ja swoich dochować się nie mogę, bo albo wcale nie zakwitną, albo w ogóle z ziemi nie wyrastają.
Witajcie jeśli chcecie pozbyć się kretów na swoich działkach kupcie sobie Gloksynię ogrodową podobno odstrasza krety nie wiem ale ja kretów na razie nie mam na działce ale kupiłam ją i wsadzę jutro na działce zobaczę jaka to piękność moja o różowych kwiatach ma być widziałam też białą Gloksynnie jak fotosik przyjmie to jeszcze kilka kwitnących u mnie
wiem jak trudno coś zrobić w ogrodzie jak się ma pilnować wnuczkę , wiem coś o tym bo i mój wnusio jak jest ze mną to muszę patrzeć na niego czy mi nie wyrywa kwiatów albo nie kopie tam co nie potrzeba ... u ciebie tez już ładnie wszystko kwitnie nawet korona ,moja w tym roku nie kwitnie chociaż ładnie wyszła widzę nowe zakupy , azalie karłowate ładne moje podmarzły i w tym roku pewnie nie będą kwitły .... całuski dla wnusi ...
Witajcie Adrianie i Lalciu jaw tamtym roku zakochałam się w cesarskich koronach i w tym roku mam z10 sztuk i czekam aż wszystkie zakwitną ale nie wiem bo trzeba kupować duże cebule w tedy zakwitają dużo sadziłam roślinek w poniedziałek bo przyszła paczka z roślinkami a tu zimno bałam się czy nie zmarzną ale będę dopiero w sobotę na działce to zobaczę a teraz kolej na sadzenie mieczyków i cały czas robota że nie chce się pisać wszystko szybko itd.....
pozdrawiam
Jak się ociepli to też biorę się za wsadzanie dali i mieczyków .. mieczyki w tym roku będą rosły w tulipanach .. dziś biorę się jednak za poprawę skalniaka bo go nie widać z za zieleni macierzanki i trzmieliny ..Moje cesarskie korony w tym roku nie kwitną ,chociaż ładnie wyglądają ..
Pesteczko, dziękuję za odwiedziny Trochę się zmęczyłam tym sadzeniem, ale przynajmniej nie zmarzłam Cieszę się z ładnej pogody, mogłoby być tylko trochę cieplej...
Miłej niedzieli
Kochane witajcie ale wczoraj przegięłam na działce bez wnusi chciałam jak najwięcej zrobić a dzisiaj nie mam siły do roboty polowej więc przy domu z wnusią na spacerek i koniec a jutro znowu z wnusią na działeczkę zrobić porządek w truskawkach i malinach bo to już późno niektóre zaczynają kwitnąć a tu istny busz może uda mi się to dokończyć a teraz troszkę zdjęć bo nie długo przekwitną tulipany
Witaj PESTKO!
Mój syn ustawił mi wszystko jeżeli chodzi o wysyłanie zdjęć. Ja przez pół roku
nie umiałam wysyłać. Musisz poprosić kogoś kto się na tym zna. Ustawi
Ci tak ja u mnie, że tylko wciskam odpowienie litery i już mam zdjęcia takiego
rozmiaru.
robota ci ubywa bo wnusia ci pomaga , aby była tylko ładna pogoda to i robota będzie ubywać piękne kwiaty ,moja cesarska korona nie kwitła omiegi tez mam ale malutkie i jeszcze w pąkach a wnusio siedzi teraz na kupie piachu i tam kopie dołki i nie ma czasu przeszkadzać ,,,
Pesteczko piękne masz te korony cesarskie moje też w tym roku strajkują nie chcą kwitnąć,
a wnusia od maleńkości uczy się pilnie przy babci , moja też zawsze jeździła ze mną teraz kupili sobie swoją -to będą jeździć na swoją dzialeczkę , ale z wnusią było zawsze weselej
pozdrawiam