Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

tu.ja pisze: Elu - imponujące to jest Twoje. Moje to raczej taki eksperyment...Ale może coś się uda ukorzenić. Ja raczej też nie będę przykrywała ( później jak piszesz trzeba regularnie kontrolować- a to dodatkowa praca). Jak tylko pogoda pozwoli to wystawię je na balkon i niech sobie spokojnie stoją do jesieni. A Ty jedziesz na te Targi? Nic nie obiecuję, ale może w maju się wybiorę.
O tym że są targi pod koniec marca dowiedziałam się od Idy , ja wiedziałam o tych 1 -3 maj i na nie się wybieram obowiązkowo :lol: , zresztą w ten piątek na otwarcie trzydniówki też jadę toż mam niedaleko :twisted: .
Fajnie by było gdybyś w maju dojechała , może jeszcze chętni się znajdą i byłoby małe spotkanko :wink: .
Iza u mnie biało już drugi dzień , w nocy był nawet przymrozek :roll: . Jak długo jeszcze ?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Izuś :D widzę, że u Ciebie widoki podobne jak u mnie :? Zapowiadają ocieplenie od weekendu, troszkę trudno w to uwierzyć patrząc na krajobraz za oknem, ale cóż- nadzieję mam wielką :roll: Pa przekór śniegowi w ogródkach pozdrawiam Cię gorąco i życzę pięknego dnia :D
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elu - wyjazd ten majowy poważnie przemyślę. Fajnie byłoby spotkać się w większym gronie - szczególnie przy takiej okazji. Ja też już mam dość tej zimy!
Agness - miło Cię widzieć! Ja także mam nadzieję, że w końcu zrobi się cieplej. Nawet jeśli nie na ten weekend to chociaż na następny. Szczerze mówiąc straciłam już zaufanie do tych długoterminowych prognoz pogody.

Wiecie co...Nie wytrzymałam i poszłam zobaczyć na działkę. Nie jest tak tragicznie na pierwszy rzut oka. Niestety moje kolorowe maluszki wyglądają teraz tak:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Izuniu dla Ciebie Obrazek
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Izuniu moje maluchy dopiero zaczynają wychodzić z ziemi , a Twoje już kwitną :roll: Dziś u nas było nawet znośnie tylko wiatr wiał i stwarzał wrażenie ,że jest mróz .Teraz jest - 4 moje Hebe nadal zakryte bo boję się aby nie zmarzło :)
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

TuJa! :lol: Prześliczne przedwiośnie w Twoim ogrodzie! I cudne fotki! Pierwsza - to wianuszek okalający młode drzewko, to radosny krąg i przedmowa tego co za chwilę nastąpi - odrodzenie! I pozostałe fotki równie wymowne! Hi, hi - żółte krokusiki to prawdziwy pęd, szaleńcza jazda po śniegu! Nie ma szafranków bez śniegu! A iglaki pod śnieg, przebiśniegi górą!
Jest, jest ta wiosna! ;:3
A co jeszcze budzi się do życia w Twoim ogrodzie? Fotki, fotki, prosimy!! ;:177
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Joluś! Uwielbiam słoneczniki co chyba widać po moim awatarku :wink:
Jadziu - moje zaczynają kwitnąć, ale tylko te botaniczne - odmianowe mają dopiero listki. Poza tym u mnie mimo wszystko troszkę cieplej niż u Ciebie. Trzymam kciuki za Twoje hebe. Bardzo mi się podoba, ale jeszcze się nie dorobiłam własnego chociaż mam w planach kupić.
Oranio - miło,że zajrzałaś do mnie. Jak wschodziły moje krokusy to nie było śniegu. Ten ostatni je tak przykrył. Bałam się czy im nie zaszkodzi...ale mają się całkiem dobrze i chyba do twarzy im w takim "ubranku". To młode drzewko to migdałek i mam nadzieję, że zakwitnie ( pierwszy raz).

No ładnie dzień się zaczął...-3 st. na termometrze i niebo zaciągnięte ciemnymi chmurami :evil:
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

TuJa! Nie poddawaj się! :lol: W pomorskim świeci słońce i już za chwilę dotrze do Elbląga!
Już możesz wciągać kalosze i ;:224 na chmurzyska!
Migdałek na zdjęciu ma spory przewodnik, więc jest szansa na kwiaty!Ahoj!
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Izuniu :) Śnieg, słońce i ziąb, czyli ciąg dalszy pięknej zimy :lol: :lol: Mam nadzieję, że u Ciebie pogoda bardziej sprzyjająca. Miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuś piękne te Twoje krokusiki i przebiśniegi, tym piękniejsze że wyrastają ze śniegu, jakby sobie z niego kpiły- jak gdyby na przekór :D Ja z utęsknieniem czekam na takie widoki u mnie w ogródku :roll:
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Wiosnę już widziałam u ciebie, więc zaraz zagości na długo. Wtedy wysadzisz całe patykowe przedszkole do ogrodu i będzie pięknie :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Izuniu :) Chociaż za oknem bardzo ponuro i zanosi się na deszcz, to jednak cieplej i zaczynam wierzyć w weekendową poprawę pogody :) Miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22

Post »

Iza możesz już oberwać zechnięte liście z trytomy .
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki za Zosieńko! Miło, że pamiętałaś o mnie. Jak tylko pogoda poprawi się zrobię z nimi porządek.
Niestety Oranio u mnie dzisiaj padało cały dzień. Jeszcze ziemia dobrze nie obeschła po zimie, a tu tyle wody doszło. Nie wiem kiedy będę mogła na dobre zacząć prace w ogrodzie. Podaj mi swój adres na pw - podeślę Ci nasionek.
Witaj Agrazko w moim ogrodzie! Cieszę się, że trafiłaś do mnie i liczę na kolejne odwiedziny.
Agness - jak tylko przyjdzie to zapowiadane ocieplenie to i u Ciebie pokażą się kolorki. Życzę Ci z całego serca by nastąpiło to jak najszybciej!
Moniko - i ja liczę, że już na dniach zrobi się cieplej i słoneczniej. Dzisiaj niby było ciut cieplej, ale calutki dzień padało i nadal pada. Na działce błoto niesamowite.

Kochani - mam problem ze swoimi callami. Posadziłam je w doniczki ze świeżą ziemią i nieświadoma zagrożeń zostawiłam je w domu. Urosły niesamowicie. Liście mają długaśne aż się przewracają ( liście). Zastanawiam się co teraz z nimi zrobić. Czy można wyciąć te pierwsze wielkie liście czy przesadzić do większych i wyższych doniczek. W zeszłym roku nie miały takich dużych... Może ktoś coś mi doradzi - chciałabym się doczekać kwiatów.
Patykowe przedszkole wyniosłam na balkon. Skorzystałam z rady Hani. Pisała, że rośliny w ciepłym pójdą w listki i padną - a żeby się ukorzeniły potrzebują chłodu. Zobaczymy co z tego wyniknie. Mam cicha nadzieję, że choć kilka badylków ( wszystkie są od serdecznych Forumków) ukorzeni się i będę miała kilka fajnych krzewów.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Będę Izo uważnie czytała to, co napiszą Ci forumowicze o kallach. Moje też rosną jak szalone i boję się ,że wybujają za bardzo. A może by je tak trochę na dwór w ciągu dnia?
Dzisiaj rozrywam się kulturalnie...jadę na "Skrzypka na dachu" do Gdyni.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”