Mały ogródek basowej cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przemku , jutro Ci powiem , co to za odmiana.Teraz nie pamiętam , a całą wiedzę mam w kompie,którego klawiaturę zalałam 2 godziny temu browarkiem i nie chcę go jeszcze odpalać.Do jutra wyschnie i w tedy Ci powiem.
ich jest jeszcze więcej , bo nie wszystkie się zmieściły na tym zdjęciu....Są niskie - więc takie , jakie starasz się sadzić.Chętnie się z Tobą podzielę!Rozmnożyły się rzeczywiście całkiem ładnie.
Cały czas staram sie sobie przypomnieć nazwę , bo są popularne , ale - bij,zabij , jakaś pomrocznośc mnie ogarnęła.Musisz poczakać do jutra!
ich jest jeszcze więcej , bo nie wszystkie się zmieściły na tym zdjęciu....Są niskie - więc takie , jakie starasz się sadzić.Chętnie się z Tobą podzielę!Rozmnożyły się rzeczywiście całkiem ładnie.

Cały czas staram sie sobie przypomnieć nazwę , bo są popularne , ale - bij,zabij , jakaś pomrocznośc mnie ogarnęła.Musisz poczakać do jutra!

Pozdrawiam,Małgorzata
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
No i po co ja tu wchodziłam?
Teraz muszę kombinować fundusze na cebulki
Dużo cebulek
Szczerze mówiąc, to wcześniej do cebulowych nie byłam tak do końca przekonana. U nas w okolicy same czerwone tulipany, takie najzwyklejsze. Niby wiedziałam, że jest wiele ciekawych odmian, ale nie sądziłam, że aż tak rewelacyjnie mogą się prezentować. No kurczę!!! Muszę chyba zaplanować jakąś dodatkową rabatkę

Szczerze mówiąc, to wcześniej do cebulowych nie byłam tak do końca przekonana. U nas w okolicy same czerwone tulipany, takie najzwyklejsze. Niby wiedziałam, że jest wiele ciekawych odmian, ale nie sądziłam, że aż tak rewelacyjnie mogą się prezentować. No kurczę!!! Muszę chyba zaplanować jakąś dodatkową rabatkę

Przemku,nareszcie mogłam znaleźć nazwę tych tulipanów. To (jeśli wierzyć sprzedającym...
) Toronto.
Dominiko,ja miałam jesienią tamtego roku korbę na punkcie tulipanów.....Trochę odmian rzeczywiście nakupowałam.W tym roku pewnie nie będzie lepiej , bo już lista chciejstw powstaje....Tym bardziej ,że jeszcze parę odmian szykuje się dopiero do kwitnięcia.Po prostu są wspaniałe!
Trochę roboty w lecie i jesienią jest ,ale uważam ,że warto.Jesienią planuję posadzić je w większych koszyczkach i chociaż raz ( w przyszłym roku) ich nie wykopywać.Może się uda....

Dominiko,ja miałam jesienią tamtego roku korbę na punkcie tulipanów.....Trochę odmian rzeczywiście nakupowałam.W tym roku pewnie nie będzie lepiej , bo już lista chciejstw powstaje....Tym bardziej ,że jeszcze parę odmian szykuje się dopiero do kwitnięcia.Po prostu są wspaniałe!
Trochę roboty w lecie i jesienią jest ,ale uważam ,że warto.Jesienią planuję posadzić je w większych koszyczkach i chociaż raz ( w przyszłym roku) ich nie wykopywać.Może się uda....

Pozdrawiam,Małgorzata
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Małgosiu pięknie, kolorowo, wiosennie, po prostu pięknie.
Wiesz, że ja też lubię tulipanki.
Szkoda tylko że tak krótko kwitną.
Cieszmy się więc nimi póki są.

Wiesz, że ja też lubię tulipanki.
Szkoda tylko że tak krótko kwitną.

Cieszmy się więc nimi póki są.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Kwitną , kwitną, jeszcze się załapałysmy / my, czyli wizytatorki
/.
To jest niezła fucha, można się załapać na pyszny serniczek, kawusię parzoną wedle życzenia i...przetworzoną czarna porzeczkę
Super tarasik, uroczy widoczek, szum kaskady, super towarzycho i co więcej trza? :P
Aaaaaaaaaa i autobus podjeżdzajacy pod bramkę

Gospodyni przekonuje wizytatorki, że to jest naprawdę warzywniak :P

To jest niezła fucha, można się załapać na pyszny serniczek, kawusię parzoną wedle życzenia i...przetworzoną czarna porzeczkę

Super tarasik, uroczy widoczek, szum kaskady, super towarzycho i co więcej trza? :P
Aaaaaaaaaa i autobus podjeżdzajacy pod bramkę

Gospodyni przekonuje wizytatorki, że to jest naprawdę warzywniak :P

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Gosieńko. Dziękujemy za bardzo miłe spotkanko w Twoim pięknym domku i ogródku.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ooooo......jak miło zobaczyć wizytatorki przy pracy.....
Kawusia serniczek, dżemik......taką pracę to ja też chcę.
Małgosiu teraz dopiero widać jak pięknie jest u Ciebie.
Kaskada z oczkiem ekstra.

Kawusia serniczek, dżemik......taką pracę to ja też chcę.

Małgosiu teraz dopiero widać jak pięknie jest u Ciebie.
Kaskada z oczkiem ekstra.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Gabrysiu,kiedy Ty tyle zdjęć zrobiłaś????
Chyba "dżemiku"( jak to określiła Grażynka - kogra) było za dużo!
,że nie zauważyłam ,kiedy je cykasz.....Czekaj no , jutro wstawię zdjęcia,które ja zrobiłam - czyli seria pod tytułem "Gabrysia polująca na motyle....."- chyba ,że mi łeb urwiesz.....
A "dżemik" z czarnej porzeczki ,wykonany w tamtym roku przez Krysię - ada.kj - mówię Wam- paluszki lizać!!!!!
Krysiu - cała przyjemność po mojej stronie!
Szkoda tylko ,że tak krótko!Wszystko przez pracę Gabrysi!Kto to chodzi na noc do pracy??
Baaaaardzo miłe są takie spotkania!I jeszcze się gospodyni obłowi w rośliny
:P :P :P SAME PRZYJEMNOŚCI!!!!

A "dżemik" z czarnej porzeczki ,wykonany w tamtym roku przez Krysię - ada.kj - mówię Wam- paluszki lizać!!!!!
Krysiu - cała przyjemność po mojej stronie!

Baaaaardzo miłe są takie spotkania!I jeszcze się gospodyni obłowi w rośliny

Pozdrawiam,Małgorzata