deszczu cudny, chyba na drugi rok kupię cebulki aby
mieć takie cuda. Miskant ma już piękne kwiatostany
a mój jeszcze nie.

za podpowiedż ,no Gabi już nie musisz się męczyć Piotrku ,czy Ci się podoba ,ja ją w zeszłym roku jesienią dostałam od koleżanki z forum :P taki patyczek ,nie wiedziałam co to jest i po prostu wsadziłam blisko płotu ,teraz będę musiała ją przesadzić ,żeby ją wyeksponować :P
Jadzinko mieczyki to ciekawe kwiaty miałam tylko czerwone i czerwone ,ale w tym roku kupiłam promocyjnie inne kolorki tak na próbę ,chciałam sprawdzić ,czy będą takie jak na obrazkach i nie zawiodłam się :P a o ogórki już się nie martwię ,tak jak mówisz :PJadzia1 pisze:Witam Cię serdecznie Bogusiu![]()
Matko kochana jakie Ty masz piękne mieczyki takie kolory widzę pierwszy raz w życiu![]()
Bardzo mi się podoba jak piszesz gwarą![]()
![]()
Życzę Ci miłego dnia
Piotrku jeżeli będziesz cierpliwy ,to jak mi się bardziej rozrośnie ,to nie ma sprawy podzielę się :Ppiterek pisze:Bardzo mi się podoba, a nigdzie takiej roślinki nie widziałem. Jest tak delikatna!bogusia177 pisze:Tak już sprawdziłam w goglach to jest Chelone lyonii :P Dzięki Iwonko
za podpowiedż ,no Gabi już nie musisz się męczyć Piotrku ,czy Ci się podoba ,ja ją w zeszłym roku jesienią dostałam od koleżanki z forum :P taki patyczek ,nie wiedziałam co to jest i po prostu wsadziłam blisko płotu ,teraz będę musiała ją przesadzić ,żeby ją wyeksponować :P
Gabryśko nie rozumiem ,żeby u takiej złotej rączki , kwiatek zaspórował i nie zakwitł ,to chyba jakiś gagatek ;:53 :PGabriela pisze:Piotrze, ja ją wypatrzyłam na all. w zeszłym roku, i już rośnie u mnie.piterek pisze: Bardzo mi się podoba, a nigdzie takiej roślinki nie widziałem. Jest tak delikatna!
Na razie jest malutka i wątpię czy zakwitnie w tym roku, ale w przyszłym to już musi.
Dzięki Haneczko ,że wpadłaś ,wszystko będziemy nadrabiać ,mieczyki też mi się kładą ale ja mam kamienie i nimi je podkładam i muszą stać a dalie jak chcesz to jesienią Ci prześlę bo ich mam za dużo i będę je zostawiała w ziemi :PHanka 1 pisze:Witaj Bogusiu bratnia duszko.
Dzięki za miłe słowa i za to ,że byłaś ze mną .Trochę zaniedbałam wizyty u ciebie ale nie ze złej woli.Mieczyki masz cudowne szczególnie te we wszystkich odcieniach błękitu.Jak ty to robisz,że u ciebie wszystkie stoją na baczność a u mnie czołgają się.Nie mam już siły każdemu dawać podpórkę więc je ścinam do wazonów a mam bardzo kolorowe jak Gabrysia -same żółte no i jeden czerwony.Dalie też masz dorodne bardzo lubię te kwiaty,przypominają mi dzieciństwo,ja mam tylko parę,bo albo jesienią zapomnę wykopać albo nie ma czasu na ten zabieg.