Rośliny Mandragory

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Doti
1000p
1000p
Od: 29 kwie 2010, o 13:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rośliny Mandragory

Post »

Mnie też się podoba,ja mam balkon tylko na rozmnażanie niestety :(
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ale tu zielono!!!! :tan
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p
Od: 27 cze 2009, o 12:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mandragora pisze:Aniu, Mirku - dziękuję :)
Dziś przesadziłam lędźwiana do dużej doniczki, może teraz ruszy, bo w tej chwili to 15 cm kikut... Przesadziłam też celozję grzebieniastą (została mi jeszcze jedna, ale zabrakło doniczek :P ) i oberżynkę. Zdjęć nie robiłam, za to po pracy wyszłam na balkon pyknąć parę fotek.
Przepraszam za jakość, ale zdjęcia robione z ręki, a w zasadzie bardziej z nogi, z której zrobiłam sobie statyw :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Milenko, aż się przeniosłam na ten Twój balkon ;:91 Super pomysł z tą lampą, fajnie oświetla roślinki. Na pewno bardzo miło tak posiedzieć w ciepłą letnią nockę na tym Twoim balkonie... mrum....
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję Dziewczyny za odwiedziny i miłe słowa :)
Beatko, niestety na balkonie mało przesiaduję, bo tak jak pisałam wielokrotnie wcześniej, jest wyjątkowo mało intymny przez ten plac zabaw zaraz przed blokiem. Zresztą nie mam nawet tam żadnego krzesełka :roll: Mam co prawda fotel składany specjalnie kupiony na balkon, ale rzadko go wynoszę, zwłaszcza w tak deszczową pogodę jak ostatnio (obity jest materiałem). Muszę sobie jakiś taborecik kupić, myślę, że w zupełności wystarczy :D
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p

Post »

No to kiepsko rzeczywiście. Ale zdjęcie oddało fajny klimacik ;:224
Awatar użytkownika
chan-dzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 12:45

Post »

Też bym chciała mieć takie widoki w pracy ;:224 ale niestety 0 kwiatków. ;:110
Wątki chan-dzi
Pozdrawiam i zapraszam do mnie Ania
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12

Post »

a może jakąś osłonkę na barierę, tylko, że kwiaty na podłodze mało światła by miały :roll: ale wedy można dokypić wiszące a pnące po bokach ;:109 będzie intymniej. Na kwiatki nie zawsze można liczyć ;:223
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit No wreszcie weekend :tan Zapowiada się ciekawie, jutro planujemy grilla, choć nie mamy ani działki ani domu, grill zrobimy :D
O tutaj, na działce rolnej pod lasem mojej koleżanki :) Przytachałam już pożyczone krzesła z pracy, jutro jeszcze stolik załatwić, potrzebna tylko pogoda do dobrego wypoczynku :)
Obrazek

Pokażę Wam jeszcze jakie drzewko rośnie u mnie na osiedlu - to szczęślin późny, jego jeden liść jest wielkości prawie moich dwóch dłoni - niesamowity jest!
Obrazek

I moje skrętniczki - fioletowy zwykły ma aktualnie 9 kwiatków, Samba już 4 :heja Tylko biały cosik kiepsko kwitnie - muszę mu się przyjrzeć, co mu jest...
Obrazek

Aniu - nie mam pojęcia o jakich widoczkach w pracy piszesz :;230

Moniko - osłonkę miałam w zeszłym roku, w tym zdjęłam ja na wiosnę, by skrócić, naszyłam się cały wieczór, a w końcu stwierdziłam, że jej nie zakładam. Szukam teraz innego pomysłu :)
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p

Post »

Milenko, zachorowałam przez ciebie na skrętniki!!! Tak piękne masz, że się napatrzeć nie mogę :twisted: oj jak byś mieszkała bliżej to odwiedziłabym Cię nocą... ;:170 :lol: Najbardziej spodobała mi się odmiana Tango ;:167 piękny jest po prostu
I jak tu człowiek może trwać w postanowieniach, że już koniec kupowania nowych zielonych jak tutaj tyle ciekawych, pięknych kwiatów pokazujecie ;:223
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko, jeżdżę często do mojej Rodzinki do Bydgoszczy, będę jechać najprawdopodobniej w 2 połowie lipca, więc mogę Ci liściorki podrzucić :) Widzę, że Samba dość ładnie obradza w listki (Tango gorzej, ma tylko 2 marne, które ciągle podwijają mi się pod doniczkę :oops: ), więc chyba do tej pory coś już będę miała na obskubanie :) Obiecałam też listek Doti, która też jest z Łodzi, więc jakoś się może umówimy. Co prawda my często jeździmy b. późno, ale coś się wymyśli ;)
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
bibi56
500p
500p

Post »

Milenko, bardzo chętnie :D gdybyś Ty chciała coś ode mnie to daj znać. Może uda nam się jakoś zgadać co do spotkania ;:196
Awatar użytkownika
chan-dzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 12:45

Post »

Mandragora pisze:Aniu - nie mam pojęcia o jakich widoczkach w pracy piszesz
Zle przeczytaam ;:223 ;:223 i głupoty wszły :;230 :;230
Skrętniki śliczne :uszy
Wątki chan-dzi
Pozdrawiam i zapraszam do mnie Ania
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p

Post »

ale widoki, zazdroszczę gór, mogę na nie patrzeć godzinami ;:138 i co ciekawe ja też mam korzenie z
Bieszczad :heja
osłonka kóra by sie podobała to ze słomy lub wikliny ;:108 a to drzewko to nie zostanie zdeptane? :shock: srętniki cudne
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - w pracy to ja mam paskudne, brzydkie biuro, okno na głośną ulicę, ale mam epipremnum, o które dba 6 kobiet (choć biuro mam swoje, ale to długa historia :lol: ) i w dodatku mieszka w doniczce bez dziurek, przesadzane nie wiadomo kiedy. Aż wstyd, muszę je wynieść kiedyś i przesadzić... Kiedyś do niego zajrzałam i wody było tyle, że aż pływał... Przykleiłam wielką kartkę "zakaz podlewania do odwołania!". Całe szczęście nie zgnił... ;:224

Beatko - coś wymyślimy :)

Moniko - toż to Ty góralka z krwi i kości ;) Ja to taka bardziej "napływowa", z korzeniami nadmorsko-kujawsko-wielkopolskimi :;230
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p

Post »

:wit

gdzie kucharek sześć tam nie co ma co jeść...i kwiatek by padł przy tej nadopiekuńczości-dobrze, że zauważyłaś ;:108
a ze mnie góralka że hoho :lol: chociaż dodam, że mieszkam teraz na Wzniesieniach łódzkich, to prawie jak góry :heja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”